• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacaohuis-2014-1CURAÇAO – Premier Ivar Asjes en Elmer Wilsoe liegen als ze zeggen dat Marije Berkhouwer, voormalig hoofd communicatie en voorlichting van het Curaçaohuis, lekte naar de media. Dat stelt Berkhouwer in een verklaring. Zowel Wilsoe als Asjes (via Radio Hoyer 2) hebben dit vorige week gezegd.

“Hetgeen de heer Wilsoe stelt, namelijk dat ik als voormalig voorlichter doorseinde wat er in het Curacaohuis gebeurde aan de AD correspondent in Nederland, de heer René Zwart, kan per direct naar het land der fabelen worden verwezen”, schrijft Berkhouwer. “Informatie werd vrijgegeven na intern overleg, niets werd op eigen houtje gedaan.”

Kwaadsprekerij
Berkhouwers advocaat adviseerde om juridische stappen te ondernemen tegen de uitspraken van de twee. “De uitlatingen van Statenlid Wilsoe tijdens een PS-bijeenkomst in de sede op zaterdag 3 mei, worden vervolgens op 7 mei herhaald door Ivar Asjes, tijdens een interview met Rick Hart op Radio Hoyer 2. De premier stelt hier na vier minuten en 30 seconden dat ik door mevrouw Wiels zou zijn ontslagen wegens het ‘uitsturen van informatie die ongeoorloofd is aan bepaalde journalisten’. De minister-president komt vervolgens niet meer uit zijn woorden en zegt ‘uh uh uh’. Zijn haperingen zijn al getuigen dat hij flink aan het liegen is. Vervolgens heeft hij het lef om te beweren dat mijn ontslag zelfs oorzaak is van de zogenaamde ‘hetze’ tegen mevrouw Wiels. Ik ben de valse beschuldigingen van diverse leden van de Pueblo Soberano meer dan zat en mijn advocaat heeft mij geadviseerd om juridische stappen te ondernemen om deze kwaadsprekerij te stoppen.”

Bewijzen
Berkhouwer legt uit hoe het werkte: “Toen ik in 2005 op het Antillenhuis begon, was de heer Serphos persvoorlichter (…). In de periodes dat er een persvoorlichter aanwezig was op mijn afdeling, bemoeide ik me nooit met de pers, en verwees ik standaard door naar mijn persfunctionaris, aangezien de taken van onze afdeling helder verdeeld waren. In geen geval werd er aan journalisten informatie door mij doorgeseind, zoals de heer Elmer Wilsoe en de heer Ivar Asjes durven te beweren. Indien zij deze zware valse beschuldigingen aan mijn adres uiten, dan moeten zij met bewijzen komen. Zo niet, dan moeten zij hun mond houden.”

Veranderde sfeer
Het doet de gewezen persvoorlichter pijn hoe het eraan toeging na de komst van Marvelyne Wiels. Berkhouwer: “Waar eerst een open, vriendelijke sfeer bestond tussen onze organisatie en de pers, veranderde deze na juni 2013 meer in propaganda, met een nogal vijandige sfeer naar de media toe. Men nam niet meer de moeite om een mediatraining te nemen, pers werd niet meer gelijk behandeld, er was geen beleid en het werd een amateuristisch en geheimzinnig gedoe, waardoor men zich op een hellend vlak begaf. Als professional deed dit pijn aan mijn hart om dit mee te moeten maken. Transparantie en good governance was mijn motto, maar dit kon helaas niet meer worden nageleefd. Persberichten werden rigoureus ingekort, er werd zo weinig mogelijk informatie gegeven.”

Hetze
Volgens Berkhouwer weten het Statenlid en de premier niet eens over wie ze praten. “De heren Wilsoe en Asjes lanceren nu een nonsensverhaal over een voormalig zogenaamde ‘voorlichter’, die na haar ontslag een hetze heeft veroorzaakt. Zij weten niet eens dat ik hoofd communicatie en voorlichting was, de heren nemen de moeite niet om zich in iemand anders te verdiepen. De pers te woord staan en adequaat informeren, wordt nu getypeerd als de pers iets ‘ongeoorloofd doorseinen’. Volstrekte onzin. Hetgeen onder de Pueblo Soberano plaats vindt, is de pers de mond snoeren en niet informeren (zie onder andere hetgeen is gebeurd tijdens de persconferentie in Forti op 7 mei met Yves Cooper en Roberto Cuales). Het niet informeren van de media is een inbreuk op de persvrijheid. Een lid van de pers heeft tenslotte input nodig om ergens verslag van te doen.”

Geheimzinnigheid
Het voormalig hoofd communicatie en voorlichting is niet te spreken over het gebrek aan openheid bij het Curaçaohuis. “Geheimzinnigheid duidt er meestal op dat men iets te verbergen heeft. Corruptie gedijt bij geheimzinnigheid en verdeeldheid. Als een journalist te horen krijgt dat hij of zij ‘over vier tot vijf dagen antwoord zal ontvangen’, en ‘eerst zijn of haar vragen op schrift moet zetten’, dan weet de journalist al hoe laat het is”, laat ze weten. Volgens haar behoort de overheid de media te informeren en vermoeden journalisten bij een dergelijke behandeling dat er meer aan de hand is. “Je behandelt de media altijd als gelijkwaardig, anders beschadig je de democratische instituties.”

13 reacties op “Wellicht juridische stappen tegen Asjes en Wilsoe”

 1. Eindelijk hebben ze de juiste man te pakken. Asjes. Wiels heeft als gevmin geen verantwoording af te leggen en alles wat ze zegt en doet, is de verantwoordelijkheid van de PM. Wiels is geen minister, ze is slechts een ambtenaar, die gewoon hoort te doen wat haar wordt gezegd. Asjes vergoelijkt al haar gedragingen achteraf. Een hele vreemde verhouding, waarbij de feitelijke macht bij Wiels lijkt te liggen.

 2. Drs. Visa ‘Selikor’ Jasjes, Marvelous Fraudelyntje en Elmer ‘Hillary’ Wilsoe (‘Ik heb een schoon geweten”) hebben wel meer boter op hun hoofd..

 3. Deze mevrouw heeft zoveel meer common sense dan Fraudelyne. Geen wonder dat ze moest wijken voor een domme naive nieuwe persvoorlichter die ja en amen roept

  @Peter Carlos Weeber zei juist dat de funderingen niet gescheurd konden zijn omdat die panden daar op een dikke rij duinzand waren gebouwd. Marf en Asjes nemen gewoon besluiten om er wat op te verdienen ten koste van de bevolking. Dat ze daarvoor de boel voor de gek houden, ach dat doen ze toch wel vaker….

 4. @Peter, het meubulair was oud, de electriciteit moest opnieuw worden geregen. Reden om een pand voor tussen de 4 en 8 miljoen nafls te verbouwen, een nieuw duur luxe pand ernaast te huren en dan te verkopen in deze tijden met verlies? Wat is dat nou voor redenering? Ben je zo’n onvoorwaardelijke blinde Marvelyne-loyalist?

 5. Fijn dat nu ook iemand vanuit het Curacaohuis zijn mond durft open te doen tegen een Minister President en ex Minister van Justitie. Onbehoorlijk gedrag trouwens van die 2 (en Marvelyne) om 5x modder na te gooien na een employee.

  Ik hoor Marvelyne met een lachende Asjes naast zich nog over deze vrouw liegen op de persconferentie van 13 november 2013. Zij zou hebben gezegd tegen Marvelyne: “Unda bo ta kere un muhé pretu por kita un muhé blanku for di trabou”

  En nu ‘heeft de dame haar maanden gehad”? Of had deze dame gewoon een heel sterke rechtszaak met compensatie voor onrechtmatig ontslag en schadevergoeding voor al het gelieg en zwartmakerij van dit duo?

  Asjes & Marf geloven of deze vrouw? De laatste, zeker weten.

 6. tja ik heb het gelezen van die peiling…
  42% gaat zonder schroom weer op de maffia partij stemmen.
  samen met de 18% van de MAN hebben ze een meerderheid.
  Laat Asjes dan maar MP blijven…..
  Want Als Schotte terug ,komt krijgen we hier Haiti/Surinam/eVenzuela..
  hoe kan deze grote groep nog steeds voor Schotte willen stemmen?
  niet te vatten voor iemand met enig verstand.

 7. Ik vind dat de media dingen slechts van een kant belicht. Ten eerste het Curacaohuis was een echte ruïne van binnen. Er werden tig foto’s van de binnenkant getoond op TV, zelfs een choll hous ziet er beter uit. Het is net wat dhr. Weeber zegt, verkopen dat ding. Het is gebouwd in een tijd waar geen bouwbesluit bestond, kort na de oorlog.

 8. @ Geweten. Vergeet dat voor de volledigheid er niet bij te vermelden.

  Daar heb ik jou voor. Ik zal het nooit vergeten en ik wilde on topic blijven. Blijkbaar leert een groot deel van het volk niets, want in een kleine peiling onder 276 personen in het AD van hedenmorgen bleek de voorliefde voor de MFK het grootste te zijn.

 9. Het “niveau” van de politiek alhier is een lachertje, het zegt ook iets over de “volwassenheid” van de kiezer.
  Als we maar kunnen besmeuren en anderen belachelijk maken dan trapt iedereen er wel in en voelen we ons zelf weer superieur.
  De kinderachtigheid ten top, op de kleuterschool gedroeg ik me wel eens zo, maar er zijn er die dat niveau nooit ontgroeit zijn.

 10. @Zorro. Kleuterklas van de PS? What about de kleuterklas van PAIS, PNP en Sulvaran, want het is bij hun gratie dat PS uberhaubt in de klas mag zitten. Zij houden PS achter het stuur en zij laten PS de richting bepalen. Vergeet dat voor de volledigheid er niet bij te vermelden.

 11. Het is ongehoord waar de PS regering mee bezig is. In elk beschaafd land was Fraudelyne er al 10 keer uitgeschopt en zou de premier nu ook kunnen vertrekken nadat hij zijn vrouw zonder publieke sollicitatieprocedure benoemd zag worden in een hoog overheidsorgaan.

  De enige schrale troost is dat het onder de MFK allemaal nog veel erger was, maar waar PS mee bezig is kan echt niet. En dan wil men onafhankelijk worden. Om nog meer te kunnen graaien natuurlijk.

 12. Dat Wilsoe en Asjes liegen dat weet iedereen wel..

 13. Het loopt de spuigaten uit met de kleuterklas van de PS met Asjes als opperkleuter aan het hoofd. Doe maar wat je advocaat adviseert en laat de waarheid maar hoogtij vieren.