• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ArkeCURAÇAO – De eerste intercontinentale vlucht met de Dreamliner komt op 12 juni aan op luchthaven Hato. De eerste landing met een persoonsvlucht op Curaçaose bodem wordt gevierd met een feestelijke verwelkoming. De Boeing 787 vliegt op deze dag ook naar Bonaire.

Het toestel kreeg onlangs de naam ‘Dreamcatcher’ via de social media actie ‘Name the Plane’.

Vliegcomfort
Arke is de eerste Nederlandse vliegmaatschappij die met een dreamliner gaat vliegen. De vliegmaatschappij krijgt drie Boeing 787 Dreamliners, waarmee naar Curaçao, Aruba en Bonaire wordt gevlogen. “Met deze nieuwe aanwinst wordt ook het vliegcomfort verbeterd”, aldus Arke.

Verbeteringen
“Zo is de cabinedruk hoger waardoor het lichaam meer zuurstof kan opnemen tijdens de vlucht. Hierdoor heeft de reiziger minder last van vermoeidheid, hoofdpijn en komt deze meer uitgerust aan op zijn vakantiebestemming. De ramen van de Dreamliner zijn groter. Tevens kan de reiziger zelf de lichtintensiteit bepalen en daarnaast is de Dreamliner duurzamer, ruimtelijker en sneller.” Daarnaast biedt het vliegtuig extra beenruimte en extra bagagevrijdom. De Arke Dreamliner is te boeken vanaf 3 juli.

Milieu
“De Dreamliner is niet alleen fijn om in te vliegen maar ook minder milieubelastend; het toestel maakt 60 procent minder geluid dan andere vliegtuigen en verbruikt 20 procent minder brandstof en CO2 per passagier”, meldt de organisatie. Het vluchtschema wordt eveneens uitgebreid.

3 reacties op “Eerste Dreamliner-personenvlucht naar Curaçao”

  1. Ik krijg alleen maar hoofdpijn van de slechte service van Arke, heeft niets met de cabinedruk te maken…..#ikblijfbijKLM

  2. Vrijdag. j.l. Van Frankfurt naar Mumbay, met de Dreamliner. Na een uur terug naar Frankfurt, wegens een gebarsten ruit in de cockpit.
    Niet goed getest zeker.

  3. Misschien was de naam “De Vliegende Fyra” toch beter geweest, gezien de (korte) historie van deze vliegmachine.