• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

afvalCURAÇAO – De illegale dump naast de Curaçao Oil Terminal (COT) op Bullenbaai is nog niet opgeruimd en clandestien storten vindt er nog steeds plaats. Na meldingen van burgers voerde het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) een onverwachte controle uit. Caribisch Netwerk maakte een reportage.

Het ministerie concludeerde hetzelfde: de stortplaats is illegaal. Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang was de enige parlementariër die vragen stelde, maar heeft nog geen antwoord gekregen van minister Bernard Whiteman van GMN.

Geen vergunning
Woordvoerder van het ministerie GMN, Jair Gonçalves, bevestigt dat de vervuiling in het gebied illegaal is en dat COT hier geen hindervergunning voor had. “We zijn langsgegaan bij de Isla voor een inspectie, ook in verband met de groene aanslag die in Marchena werd gevonden en tot in Curasol terecht is gekomen”, zegt de woordvoerder. “Niet alleen was er geen hindervergunning, de milieuafdeling van de raffinaderij wist niet eens dat de dump daar lag.”

Dode geiten
Bij een recent bezoek aan het gebied blijkt dat er hier en daar is gewerkt aan de opruiming. Veel is er echter niet verbeterd. Naast een grote hoeveelheid dode leguanen liggen er nu ook geiten, gestikt in de oliebrij.

Opgeruimd?
Het grootste deel van de administratieve papieren is weggehaald, een deel ligt nog begraven onder aarde of is over een aarden wal geschoven met een graafmachine. De zakken met straalgrit zijn weggehaald. Op sommige plekken is het materiaal uit de verteerde zakken uitgespreid over de bodem.

Nieuw afval
Er is nieuw afval gestort op het opgehoogde terrein. Daar ligt nu een rubberen stootkussen dat in havens wordt gebruikt tussen schepen en kade. De tonnen met inhoud staan er nog, en ook de gele olie absorberende booms zijn niet weggehaald of verwerkt. Het asfaltmeer staat er nog identiek bij.

dode geiten

10 reacties op “Illegale dump Bullenbaai gaat ongehinderd door”

 1. Beste Curacaosenaar, jou welgemeende oplossing is belachelijk in zijn eenvoud. Je stelt dus voor om van heel Curaçao één pick-up point voor Selikor te maken. Zie je heet al voor je bij ieder huis, van groot tot klein, een truck van Selikor parkeren, wedden dat de rotzooi naast de truck gedumpt wordt. Nee joh, porko’s vinden het prettig om in hun eigen rotzooi te wentelen.

 2. Nou die foto’s spreken voor zich en met een beetje vooruit zien zie je hoe Curaçao er over, laat zeggen 50 jaar, uitziet en dan zie je niet alleen karkassen van geiten honden or whatever maar ook karkassen van de “verantwoordelijken” van vandaag.

 3. Een maand geleden was ik hier nog en maakte foto’s. Waarom verbaast mij dit niet? Het milieu, de natuur leveren geen harde guldens op, dus Isla of zelfs een minister maalt er niet om. Same Old Story! SOS…

 4. Waarom verbaast mij dit niet?

 5. Wat zou buitenlandse milieu organisaties, unesco, reis organisaties, etc hier van vinden? Al die vuilnis is toch niet goed voor onze imago?

 6. Een simpel oplossing .
  Plekjes dat illegale dump is moeten een ophaalplaats van SELIKOR .
  Want die plekjes zijn gemakkelijk te bereiken voor de bevolking om hun vuil te dumpen.
  Anders kunnen niemand deze probleem oplossen .
  Dus altijd simpel blijven denken ,want de antwoord ligt altijd voor je neus !!

 7. We hebben toch een millieu politie of zijn die ook al weer zo verwent dat ze niet uit hun AC kantoor of auto komen, blind voor de eigenvolk shit

 8. Is er op curacao een millieu wet , hallo we leven in 2014 minister hebben we die op curacao

 9. Natuurlijk wordt niks gedaan. Milieu is niet belangrijk op Curacao en Ministers vinden het niet erg om dit te showen.

 10. Wat een schande! Gaan we maar weer Groenlinks en partij voor de dieren mailen, misschien komen er weer eens kamer vragen… aan de politici hier heb je dus echt helemaal niets!!!