• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ivar AsjesCURAÇAO – Gevolmachtigd minister Marvelyne Wiels treft geen enkele blaam. Alle ophef rondom haar is ontstaan door de hetze die tegen Wiels wordt gevoerd. Dat zei minister-president Ivar Asjes gistermiddagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2.

Volgens Asjes kan Wiels geen beslissingen nemen, maar moet eerst goedkeuring door de ministerraad gegeven worden. Asjes denkt dat er een plan is. “Men heeft een plan heeft en het is triest om te vernemen dat dat plan zover gaat dat bepaalde kamerleden ook onderdeel zijn van dit plan. Blijkbaar zijn bepaalde kamerleden ook beinvloedbaar door een journalist en dat is zeer teleurstellend”, aldus Asjes. Even later ontkent Asjes het over een plan te hebben gehad en wordt er volgens hem een hetze tegen Wiels gevoerd.

Collega Rick Hart vraagt aan Asjes of het niet eens tijd wordt dat hij ingrijpt.

40 reacties op “Asjes: ‘Marvelyne Wiels treft geen blaam’”

 1. @Antonio. Iedereen heeft recht op een mening over alles. Als ik iets wil zeggen over wat een bestuurlijke bende het hier is of wat Asjes voor Wiels allemaal recht zit te praten , ook als het heel krom is, dan kan ik dat rustig doen. Daar heeft iedereen het recht toe. Gelijk heb je niet omdat je toevallig NU ergens woont, maar op basis van feiten en ervaringen. Of je nu Surinamer , Nederlander of Antilliaan bent. Let wel: zonder onderscheid tussen de Grote Antillen en de Kleine Antillen.

 2. @MRO69 geweldig dat je het even hebt uitgetypt perfect!

  Wat een draaiworst toch, die Kwasjes.

  Asjes, Wilsoe & Fraudelyne, een pot …. ja worst.

 3. Zeg Antonia, heb je je niet vergist in je eigen naam? Je zou denken dat je Peppie Sulvaran, Chester Peterson of Anthony Eustaius heet. Die hebben hetzelfde suggestieve racistisch prietpraat over andersmans vermeend racisme: hopi kreetjes, weinig wol enzo.

 4. @Kwik, Kwek en Kwasjes schreef op 12-05 om 14:23;

  “Antonio beetje racist?”

  Zo, ik verbaas me om het bemoeizuchtig viswijverig gekwaak waarmee ene Kwekkelien de Kwaakster zich laat gelden.
  Ten eerste kwaak je te hard én je waggelt te hard van stapel met je suggestie alsof ik aan een of andere politieke partij gelieerd ben. Eigenlijk ben ik geen verantwoording schuldig aan een kwakende waggeltante, maar goed, zal ik in dit geval toch maar doen. Misschien dat je dan eens je kwakende ganzekop kan houden.

  Ik ben niet gelieerd aan geen enkele politieke partij, want ze zijn naar mijn mening allemaal zonder uitzondering aasgieren, politieke beunhazen en leugenaars. Ivar Asjes, die hoort in mijn optiek in de top 3 leugenaars en volksverlakkers van Kórsou..
  Dus voordat je een volgende keer dom uit je patu-neus begint te kwaken eendenmadam Kwekkelien, raad ik je toch maar aan om eerst te lezen waar het precies over gaat.

  Racistisch tegen een Surinamer, suggereer jij? Laat me toch niet lachen Kwekkelien, Suriname is een racistische samenleving indien je ‘t nog niet wist. Bovendien heb ik zoals ik al eerder schreef ‘alle gelijk van de wereld’.
  Als ik Hollanders, of Amerikanen, of welk ander volk dan ook, notabene verblijvend in hun land, geregeld zit af te zeiken, en dan zullen ze ook opkomen voor eigen land. Dán hebben ze ook alle recht om mij tot de orde te roepen.

  Ach, maar jij bent hier niet de enige sullige blaaskwaker, met regelmaat kun je ze hier op het versgeperste ontwaren. Vaak voor de dag komend met de meest rare opmerkingen, veronderstellingen of suggesties, ook al hebben ze geen idee wie je bent. Maar daar stoor ik me niet aan omdat dat nou eenmaal bij het menselijk gedrag hoort. In jouw geval gaat het natuurlijk om eendengedrag. 😆

 5. @wimpiri,

  we vergelijken ons alleen met NL als het ons goed uitkomt.
  dus in dit geval niet!!!
  trouwens het halve parlement kan dan stoppen….
  want er zijn meer parlemetariers, waar een vies luchtje aan hangt..

 6. @Antonio beetje racist?
  Geeft niet hoor, zelfs 3 advocaten en vrijwel alle PS-ers hebben daar last van.

 7. Asjes aangezien ik waarschijnlijk, zoals jou gebruikelijk is, geen antwoord krijg op mijn vraag wil ik je toch niet het volgende voorval onthouden:
  De directeur van het Lyceum aan Zee in Den Helder heeft gelogen over haar diploma’s en is daarom op staande voet ontslagen. Het bestuur heeft een brief daarover aan de leerlingen en hun ouders gestuurd.
  Kijk zo kan er blijkbaar ook met leugenaarsters omgegaan worden.

 8. @Ach, je mag je voor mijn part zo vaak als je zelf wenst in het Papiamentu uitdrukken, maar dat doet niets af van het feit dat jij en ik juist vanwege jouw sterke Surinaamse opstelling tot tweemaal toe in de virtuele clinch gelegen hebben. Óf je hebt je indertijd, niet eens zolang geleden, middels je reacties in twee eerder gepubliceerde artikelen voorgedaan als Surinamer, óf je bent gewoon een Surinamer.
  Het gaat er mij ook niet om óf je Surnameo bent of niet, ik heb niets tegen Surnameos. Maar het irriteert me wel danig als je hier op dit eiland verblijft, en dan mijn mandatarios of alles van Korsou negatief zit te beoordelen. En dan kom ik in aktie. Vind ik zelf heel normaal hoor.

  Als ik Surinamer was, zou ik het ook niet pikken als een stel Antillianen, die notabene te gast zijn in mijn land Suriname, op de bevolking en mijn mandatarios zitten te vitten, alsof zij iets in te brengen hebben. Dát was mijn boodschap, ís de boodschap en zál altijd mijn boodschap blijven. Inmiddels is mijn boodschap luid en duidelijk, dat was dan ook de bedoeling, meer hoef je van mij niet te verwachten. Ben al tevreden met hetgeen ik in mijn vorige reactie heb laten blijken. Ik vind trouwens dat ik alle gelijk van de wereld heb.

  Niettemin wens ik je toch hartelijk te feliciteren met jouw gevoel “mij goed te pakken te hebben(genomen?)”, ook al snap ik bij toutatis niet waar de euforie die jou overmand heeft vandaan komt, maar ik zal er ook een pintje op drinken .
  Oei oei, wat voel ik me toch genomen.. 😆

 9. @Antonio, de echte Curaçaoënaar bestaat niet, Antonio. Wij zijn ALLEMAAL ergens anders vandaan gekomen of gemixt met de negroïde Afrikaanse ras.
  Dat, is de waarheid beste Antonio.

 10. @ Antonio…

  Wat zijn sommige mensen toch weer vol van zichzelf en denken zij weer alles beter te weten! En met de wetenschap, dat deze nep Kurazoleño never nooit mijn paspoort heeft gezien !!!

  Even voor alle duidelijkheid Antonio…..
  Bosa ken mi ta???…….. No !!!
  Awel….keda ketu !!! Pasobra……

  IK HEB ALLE RECHT VAN SPREKEN EN MISSCHIEN WEL MEER ALS JOU !!!

  Wat ik hiermee bedoel?
  Voor mij een weet en voor jou een voor altijd onbeantwoorde vraag !!!

  En al zou het kloppen, zoals jij verondersteld…….
  DAN HEB IK JE GOED TE PAKKEN !!!!!!

 11. Het word nu toch echt popen kast op Curçao , de hoofdrol spelers heten Jasjes en doctorandus Fraudelyne, Er komen diverse voorstellingen en hebben de namen, deel 1: het vervalste CV, deel 2: het Bon Air huur schandaal, deel 3: het renovatie schandaal Curaçaohuis, deel 4: het journalisten schandaal,5: de ontmaskering, deel 6: de veroordeling. Ik wens u allen een plezierig kijk en hoor genot toe, kaarten gratis af te halen bij Gerrit Schotte. p.s de eerste en tweede rij zijn gereserveerd door de MFK.

 12. Fraudelyntje is een onschuldig schaapje.
  Doet precies wat Rosaria & Asjes haar vertellen

  whaaaahahahahahahahahaahahhahahahaaaa

 13. Kunnen die 2 gele strepen in de Curacaose vlag niet vervangen worden voor 2 bananen. Dat geeft namelijk beter weer wat voor eiland dit is: BANANENREPUBLIEK.

 14. Óók een legitieme vrije mening!

  @MRO69 schreef op 09-05-2014 om 08:43;

  “ASJES, wie denk je nou voor de gek te houden?”

  En ik vraag mij af wat een Surinamer, een buitenlander zoals MRO69 is, te maken heeft met onze Curaçaose (binnenlandse) politiek. Jij hoort je als Surinamer verre te houden (of minstens een beetje afstand bewaren) van allerlei kritiek over mijn Curaçaouse mandatarios. Ook al is min.pres Asjes niet mijn favoriete min.pres., dán nog heb jij als Surinamer hier op dit eiland Kórsou absoluut helemaal niets te zeggen!

  Dat is me wat moois, stel je eens voor dat ik, Kurazoleño zijnde, me zomaar hondsbrutaal over Surinaamse politici of over de Surinaamse ministers ga uitlaten.. Stel je dat eens voor. Surinamers zouden het niet pikken, en dat is hun goed recht!

  Ik bedoel maar, wat heb ik Kurazoleño nou te maken met wat er bijna 1800 km verder in Suriname op politiek terrein gebeurt? Wel, het interesseert ondergetekende Curacaoënaar geen bal wat Surinaamse politici uithalen, bekokstoven of uitkramen in eigen land, ik bemoei me er niet mee, het is niet mijn zaak, niet mijn pakkie aan en nada, ben namelijk geen Surinamer. Snap je’t een beetje MRO69? Ik hou het bij m’n eigen Curaçaose politici, de legitieme Kurazoleños en makambas die hier wonen zullen t.z.t. wel afrekenen met foute of corrupte Curacaose politici. Dus geen Surinamer met een nep arrogantie heeft het recht om over mijn Curaçaouse politici te oordelen. Heb het toch over je eigen politici man…Wat een brutaliteit zeg!!

 15. Rosaria & Asjes, NU de waarheid over de Wiels brief van 24 april 2013

 16. PAIS is de nieuwe PS
  dat krijg je met corrupte partners.

 17. MP Asjes moet op zijn tellen gaan passen, in augustus na de recht zaak “Wiels” komen er nieuwe verkiezingen en daarbij word zijn Partij PS weg gevaagd van het politieke beeld en neem helaas Gerrit de Raaf het stokje weer over, en zo spartelen maar door met onkundige en op zelf verrijking bewuste Minister presidenten , ministers en parlementsleden.

 18. Hahahahahahahahahahahahahaaaaa….

  maar eigenlijk zou ik moeten huilen.

 19. OOOOOOOOOOwww mensen toch…. wat een pijn, ik leef met jullie mee.
  Hahahahahahahaahaha get a life.

 20. Arrogantie ten top.. ipv Wiels duidelijk maken dat voor de publieke opinie het beter is om haar weg te sturen, nemen ze het voor haar op.

  Ook al is het allemaal lariekoek, dan bestaat er nog steeds de publieke opinie…. en als Wiels weggaat, kunnen ze er wederom iemand van de PS neerzetten… wat een domme arrogante bende… en PAIS stond erbij en keek er naar…

 21. Hier blijkt de geweldige intelligentie van Ivar Asjes maar weer eens.
  Deze man heeft totaal geen last van enige vorm van verstand, dat moge duidelijk zijn.

 22. Asjes, geef mij één antwoord op mijn vraag : wie heeft doctoranda Wiels haar CV geschreven en al die leugens voor haar verzonnen. Dus één naam meer wil ik (wij) niet weten. Alvast bedankt

 23. Het is duidelijk, dat ELK voorstel van Fraudelien met de typische Wiels- toevoeging dat ze hem zal pakken als hij het niet opvolgt blindelings door Asjes en de ministerraad wordt opgevolgd. Zo beslist Fraudelien formeel niets maar in de praktijk beslist ze alles.

 24. Wie neemt deze clown nog serieus ?

 25. onze nvt ( rotterdammer van geboorte) MP Asjes, geeft het goed weer door te zeggen dat Mevr Wiels gewoon een ambtenaar is. Hij is verantwoordelijk voor het wel en wee wat er in het Curacao-huis gebeurt.Net zoals hij verantwoordelijk is voor alle andere dingen .

  Hij geeft nu zelf toe dat Mevr Wiels 6000 gulden krijgt als vergoeding wegens het niet kunnen betrekken van de woning. Ook geeft hij toe dat inderdaad gelden zijn uitgekeert aan de gewezen Hoofd van voorlichting.

  Waarschijnlijk krijgt hij zelf ook een vergoeding om dat er geen woning beschikbaar is voor de MP.

  ach wat maakt het uit, zijn we anders gewend van onze Leiders die er voor het volk hun beste geven.

  we gaan nog leuke tijden krijgen, immers de belastingdienst heeft een mening verschil met onze regering , zal me benieuwen wanneer de inkomsten belasting en betalingen aan deze op straat komt te liggen van onze Ministers.

  Ook hoe de verantwoording van de diverse stichtingen, betalingen aan de SVB

  Daar hebben we geen probleem met Mevr Wiels want die valt onder het Nederlands belastingrecht. Mocht deze daar fraude plegen dan moet ze het veld ruimen in de rijksministerraad.

 26. Waar rook is is vuur…….ookal zeggen mensen 1000 woorden over Fraudelyn at 30% daar van is waar.

 27. Het is zeer teleurstellend dat minister-president Asjes deze uitlatingen heeft gedaan.

  Ik snap dat als je een team vormt met iemand dat je deze persoon dan ook niet openlijk afvalt. Je steund elkaar door dik en dun, anders is een goede samenwerking niet mogelijk.

  Maar minister-president Asjes, SNAPT U HET NIET in deze dat u met uw openlijke steun, u hiermee UZELF ONGELOOFWAARDELIJK hebt gemaakt? Dat u bepaalde voorvallen kwalificeert tot beïnvloeding van journalistiek en praat alsof er een samenzwering gaande is tegen mevr. Wiels?

  Waarom kiest u er dan niet voor om JUIST NIET te reageren in de media?? Indien er daadwerkelijk een hetze gaande is tegen mevr. Wiels, doe dan een onderzoek en PUBLICEER DE RESULTATEN EN CONCLUSIES in een persconferentie.

  Want er zijn heel veel landgenoten hier benieuwd naar!! Wat we nu zien en horen van mevr. Wiels is simpelweg in 1 woord uit te drukken: INCOMPETENT

  Afz Zucht
  (un antiano ku ta stima su pais i ke pa e bai dilanti)

 28. En nu weer als zo velen keren, is gebleken dat de hondemepper M. Wiels, Dhr Jasjes en zijn ministerraad aan de honden wurgketting heeft liggen, die zij naar haar inzien laat vieren of aantrekt.

 29. Mentira goberna

 30. En dan heb je nog de benoeming van zijn vrouw in een niet bestaande functie en zonder sollicitatieprocedure bij de Centrale Bank.

  De enige troost die we hebben dat Schotte als ministerpresident veel slechter was. En die willen we nooit meer terug. Maar als het even meezit wordt die binnenkort opgepakt en veroordeeld en daarmee nooit meer ministeriabel.

 31. Er wordt een heel vies spelletje gespeeld, door Asjes en Fraudelyne.

  De zoveelste Titanic doemt op aan de horizon (CuraTanic).

  Gerrit de Raaf staat in de startblokken!

 32. wat weet zij van hem?

 33. Continu weer Wiels en Asjes, Asjes en Wiels. hieruit kan je duidelijk opmaken dat die twee heel veel voor de buitenwereld te verbergen hebben. uit alles blijkt dat deze twee een heel gemeen spelletje spelen, nu maar hopen dat de waarheid snel boven tafel komt.

 34. Als notoire leugenaar past Ivar helemaal in het rijtje Marvelyne, Gerrit en vrinden. En dan boos worden dat sommige Nederlandse kamerleden vragen stellen…

 35. ASJES….Wie Denk Je Nou Voor De Gek Te Houden ???

  (5:10 min. – 5:30 min.) Asjes:
  “Omdat men een PLAN heeft en het is triest om te vernemen dat dat PLAN zo ver gaat dat bepaalde Kamerleden ook onderdeel zijn van dit PLAN of blijkbaar zijn bepaalde Kamerleden ook beinvloedbaar door een journalist en dat is zeer teleustellend in ieder geval”

  (5:52 min.) Journalist:
  “En kunt u wat duidelijker zijn over dat PLAN en wie dat PLAN dan hebben…wat is dat voor een PLAN?”

  (5:58 min.) Asjes:
  “Welk PLAN?”

  (6:00 min.) Journalist:
  “Dat zegt u zelf…u zegt: er is een PLAN, om iets met haar te doen, wat is dat voor PLAN dan?”

  (6:08 min. – 6:10 min.) Asjes:
  “Ik heb ge.. Ik heb gesproken over Hetze, ik heb het woord PLAN NIET gebruikt!”

  3x en dan nog ontkennen…BINNEN 1 MINUUT !!!

  Pfff……”Mevrouw Wiels Treft Absoluut Geen Blaam”
  Hoe krijg je het toch voor elkaar “Mister G. Jasjes” !?!?!

 36. Die contiunue spagaat waarin wij verkeren is waarom we niet vooruit gaan. Zoveel mensen die ervan overtuigd zijn dat ze goed doen voor het land, maar ondertussen zo corrupt zijn als de pest. Deze mensen moeten continue de favours bijhouden die ze uit hebben staan en inkasseren. Hierdoor hebben ze niet meer de tijd of mogelijkheid om rationele beslissingen te nemen.

  Helaas niet een nieuw verschijnsel. De tientallen jaren hebben een zichtbare tol gehad op het eiland. Misschien is het utopie om te denken dat er ooit iemand opstaat die het echt anders doet en die ook nog de steun krijgt die hij/zij nodig heeft.

  Vooralsnog is kabinet Asjes het enigste dat de complete controle van MFK over het land tegenhoudt. Angst is een slechte raadgever, maar ik neem die heks in NL op de koop toe.

  Asjes krijgt van mij trouwens gewoon een 6. Dat is meer dan tig premiers die hem voor gingen.

 37. Nog effe.

 38. hopi tristu, shame you. vraag mij echt af wat fraudelyn van de MP weet dat hij zo over zich heen laat lopen, onvoorstelbaar.

 39. Benoem een terzake kundige, een competent persoon. Mevr. Wiels kan beter ontslag nemen, ze wordt zo het voorbeeld van Curacaose naiviteit en corruptie

 40. Voor iedereen behalve voor Asjes is het duidelijk, dat Fraudelien zelf de kwade genius is met zijn medewerking en dat Curacao weer op straat ligt.