• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Patrick IllidgeCURAÇAO – Het onafhankelijk parlementslid Patrick Illidge heeft tussen 10 oktober 2010 en 30 september 2013, 150.000 dollar in steekpenningen aangenomen van Jaap van den Heuvel, eigenaar van het Bada Bing-bordeel in Simpson Bay. Althans, zo luidt de aanklacht van het Openbaar Ministerie tegen de 48-jarige politicus.

Gisteren stond de pro-formazitting tegen beide verdachten op de rol, maar er kwam niemand opdagen omdat de advocaten zich onvoldoende voorbereid achtten. Officier van Justitie Gonda van der Wulp verdenkt de verdachten ervan de zaak op de lange baan te willen schuiven.

Aanklachten
De lijst aanklachten tegen Van den Heuvel blijkt veel langer dan aanvankelijk werd aangenomen. Het gaat om valsheid in geschrifte, witwassen (950 duizend dollar), vrouwenhandel, overtreding van de Landsverordening buitenlandse werknemers, niet ingediende opgaven voor winstbelasting, opgave van te lage omzetten voor de omzetbelasting en uiteraard om de omkoping van Illidge.

Beschuldigingen
Het OM beschuldigt Illidge van vuurwapenbezit en het aannemen van steekpenningen. In ruil hiervoor zou hij voor Bada Bing vergunningen, langere openingstijden en verlengde werkvergunningen voor prostituees regelen.

Data
Het OM wilde de zaak verdagen naar 29 oktober, maar dat blijkt de verjaardag van Illidge te zijn. Rechter Koos van de Ven wil volgende week met de advocaten de data voor de pro-formazitting en het proces vaststellen.

2 reacties op “OM: Illidge pakte 150 duizend dollar in steekpenningen”

 1. Iemand is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is.
  Echter is het wel zo dat er gegronde aanwijzingen moeten zijn om een rechtzaak op te starten, nota bene tegen een politicus.

  De beschuldigingen zijn best zwaar en die komen niet zomaar tot stand. Dit klinkt niet echt positief. Ergens is het weer eens goed misgegaan qua intregriteit en ethiek in de politiek. Misschien is mijnheer Illidge hier persoonlijk bij betrokken of namens belanghebbenden hiervoor verantwoordelijk. Misleiding kan namelijk altijd een factor zijn. De kans is zeer aannemelijk dat hier meerdere personen bij betrokken zijn.

  Maar 1 ding, als ik onschuldig was dan had het mij niet uitgemaakt dat ik op mijn verjaardag moest komen opdagen. Anytime, anyplace, anywhere just to defend my rights and clear my name.

  Toch?

 2. Het ergste is dat deze crimineel nog steeds een riant salaris als parlementslid int.