VliegtuigCURAÇAO – De eerste Boeing 787-900 is dinsdagavond geland op Hato. Ruim 150 vliegtuigspotters vergaapten zich aan het vliegtuig dat binnenvloog en landde op Curaçaose bodem. De Boeing wordt deze week getest voor gebruik op de Curaçaose luchthaven.

De kakofonie van scanners, liefhebbers, deskundigen en andere vliegtuigfanaten wordt voor één minuut onderbroken als het toestel uit Seattle zijn eerste touchdown maakt op de landingsbaan van Hato Airport.

Caribisch Netwerk deed verslag van de landing.

Kippenvel
Ard Vreugdenhil bekent dat hij al de hele dag zenuwachtig sms’t, berichten verstuurt via Whatsapp en Facebook om er zeker van te zijn de aankomst van deze primeur niet te missen. Kippenvel krijgt hij er van. Uitleggen is moeilijk. Sommige spotters op Mirador zitten daar elke dag; visstoeltje, thermoskan of jug en fototoestel in de aanslag.

Bijzonder toestel
De 787 is volgens Ard een bijzonder toestel. Hij is voor de helft gemaakt van composiet, de andere helft bestaat uit aluminium, titanium en staal. “Een nieuwe generatie”, zegt Ard, “zowel Arkefly als KLM gaan er mee vliegen. Arke komt deze zomer al naar Curaçao, KLM waarschijnlijk later.”

Test
Deze week test Boeing dit nieuwe toestel op de luchthaven van Curaçao. Zo zal, volgens de spotters, gekeken worden of het personeel op Hato om kan gaan met de afhandeling van het toestel. Past de slurf op de deur en waar kan het toestel veilig staan? Boeing en het management van de luchthaven (CAP) doen geen mededelingen over het testprogramma.

3 reacties op “Kippenvel voor Dreamliner”

  1. Partypoop of the day: Ehhh…. Kijken ze ook effe meteen of de batterijen de kist wel aankunnen?

  2. Yep, ik ook. Boeing test dus ook niets op HATO zelf, maar test hoofdzakelijk hoe het toestel zich houdt in onze weersomstandigheden. De 787 staat maar weinig aan de grond en is constant in de lucht. Al met al wel geode reclame voor HATO en ons eiland. Pabien

  3. zag het vliegtuig vanochtnd weer voorbij komen om 7.15