• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Patrick IllidgeCURAÇAO – De rechtszaak tegen het onafhankelijk parlementslid Patrick Illidge en Bada Bing-eigenaar Jaap van den Heuvel begint vandaag. Illidge wordt beschuldigd van omkoperij, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Dat schrijft Caribisch Netwerk.

Van den Heuvel staat terecht omdat hij wordt verdacht van witwassen, niet indienen van een belastingaangifte en valsheid in geschrifte. De rechtszaak is het sluitstuk van het Orca-onderzoek. In maart vorig jaar dook een video op waarop Van den Heuvel in zijn nachtclub Bada Bing contanten – waarschijnlijk 15.000 dollar – aan Illidge overhandigt.

Heyliger
Van den Heuvel stelt dat hij de opname in zijn club heeft gemaakt op verzoek van Theo Heyliger, leider van (destijds) oppositiepartij UP, om Illidge in verlegenheid te brengen en hem te bewegen zijn steun voor de regering te laten vallen. Zowel Van den Heuvel als Illidge hebben altijd volgehouden dat van omkoping geen sprake is en dat het geld de afbetaling van een lening betrof.

Verhoor
In de loop van het onderzoek zijn de voormalige ministers Duncan en Pantophlet urenlang verhoord door de Landsrecherche. Ook UP-leider Theo Heyliger en Paul de Windt, uitgever van The Daily Herald, werden gehoord. Van den Heuvel heeft in september vorig jaar achttien dagen in voorarrest gezeten. Illidge werd in januari opgepakt en zat tien dagen achter de tralies.

2 reacties op “Parlementslid Patrick Illidge voor de rechter”

 1. Als Illidge niet veroordeeld wordt kunnen we justitie op Sint Maarten wel opheffen.

  En laat SInt Maarten ook eens onderzoek naar een familielid van deze Illidge met dezelfde naam, benoemd als toezichthouder bij de Centrale Bank.

  Daar benoemd om de andere kant op te kijken natuurlijk, in ruil voor een fiks salaris.

 2. Waarom wel op SXM en niet op Curacao?