• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

desi bouterse AP NovumCURAÇAO – De Surinaamse president Desi Bouterse stapt naar de Hoge Raad om zijn veroordeling voor cocaïnesmokkel in 2000 aan te vechten. Zijn advocaat Inez Weski heeft daarvoor een herzieningsverzoek ingediend, zo bevestigt haar woordvoerder vandaag.

Volgens de raadsvrouw is Bouterse ten onrechte veroordeeld op basis van een valse verklaring en is hem nooit een eerlijk proces gegund.

Onterechte beschuldigingen
De kroongetuige, Patrick van L., probeert volgens Weski al jaren terug te komen op de verklaringen die hij tijdens het proces heeft afgelegd. Hij heeft haar uiteindelijk benaderd en in een notariële verklaring laten optekenen dat hij Bouterse onterecht heeft aangewezen als dader in de zaak. Van L. zou door justitie en zijn toenmalige advocaat onder druk zijn gezet om Bouterse te beschuldigen. Daarbij zouden meer toezeggingen zijn gedaan aan Van L. dan aan de rechters is verteld.

Rechterlijke dwaling
Weski heeft verder ook andere ‘ernstige en zorgwekkende dwalingen in de rechtsgang aan het licht gebracht’, zo stelt ze in een verklaring. “Zoals over gebruikte opsporingsmethoden, de integriteit van het onderzoek en de misleiding van het onderzoek”, aldus de advocaat. Inhoudelijk zegt ze nog niets over de mogelijke dwalingen.

Fouten
Naast het herzieningsverzoek heeft Weski ook gevraagd om een onderzoek naar de ‘geconstateerde schendingen van de waarheidsvinding en de rechtsgang’. Niet alleen om van het vonnis van Bouterse te komen maar ook om fouten in de toekomst te voorkomen.

Hoger beroep
Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde Bouterse in 2000 tot elf jaar gevangenisstraf wegens cocaïnesmokkel naar Nederland in 1997. Hij ging tegen die uitspraak in cassatie, maar dat wees de Hoge Raad af. Ook een eerdere poging om de zaak te herzien, liep op niets uit.

Betrokkenheid
Bouterse zou betrokken zijn geweest bij de smokkel van 474 kilo cocaïne van Suriname naar Nederland. De drugs werden onderschept in het Zuid-Hollandse Stellendam.

© Novum

7 reacties op “Herzieningsverzoek Bouterse in drugszaak”

 1. Reeds geruime tijd beweert deze veroordeelde crimineel dat hij onschuldig is. Nu hij president van Suriname is beschikt hij weer over de staatskas van dat land om mevr. Weski te kunnen betalen. Reeds jaren beweert deze dame dat de familie Bouterse uit onschuldige godvrezende mensen bestaat; hoe harder ze dat uitkraait hoe meer geld deze mevrouw uit de Surinaamse staatskas ontvangt. Ook haar voorganger de voor het leven geschorste Bram Moscowicz zou er voor zorgen dat deze veroordeelde crimineel vrijgesproken zou worden en ook hij heeft enorme bedragen uit de Surinaamse kas ontvangen. Het is en blijft een schimmige staat bestuurt en gemanipuleerd door allerhande twijfelachtige figuren.

 2. @ Serka di Bo……

  Hoe durf je???
  Nou vraag je toch wel weer teveel van onze “ow zo geliefde Pae (oom Desi)” hoor !!!
  Dat kun je toch niet van oom Desi verwachten….kom op nou !!!

  Nou…ik ben het helemaal met je eens….
  Bouta…wees een man en sta terecht voor al je daden !!!

 3. Wat werkt dit weer gigantisch op m’n lachspieren !!!

  @ Natasha, idd…..”De Appel valt niet ver van de Boom” and both are “Guilty as Hell” !!!

 4. hij is zo onschuldig als een pasgeboren lammetje.
  dat zie je toch meteen!!!

 5. Wees dan ook een vent en laat het december moorden process doorgaan!

 6. Inez Weski zou zich hier op Curaçao wel op haar gemak voelen: allerlei beweringen maar geen bewijs. Ik vrees dat zij vergelijkbare wartaal uitslaat als in haar column in Opzij.
  Trouwens zoontje Dino is ook onschuldig. Beiden worden vervolgd omdat ze zwart zijn, dat is algemeen bekend.

 7. Dat zoonlief Dino de rest van zijn leven in een Amerilkaanse cel moet doorbrengen wegens drugshandel draagt niet bij aan het beeld van papa Desi.

  De appel valt niet ver van de boom.

  Natuurlijk is Desi guilty as hell, zijn herzieningsverzoek is dan ook enkel voor de vorm. Geen actie ondernemen tegen een veroordeling is ook zo lullig.