• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Joseph Hart heeft geen goed woord over voor betaalde reclame van politieke partijen.

Heeft u ook meer dan genoeg van dezelfde reclame die u elke dag voor de zoveelste keer op televisie ziet? Zonder in details te willen treden, zijn ook bij u de volgende vragen gerezen?

1. Wat is het doel van deze reclame?
2. Als het doel is het volk informatie te verschaffen, is het niet effectiever te investeren in een informatiecampagne voor de woonwijken, het gezin en de jeugd en ervoor te zorgen dat alle aandachtspunten die van belang zijn voor het volk aan de orde komen?
3. Indien het echt de bedoeling is om het volk informatie te geven, is het niet effectiever om al dit geld aan te wenden om ervoor te zorgen dat elk gezin, vooral de minderbedeelden, toegang heeft tot het internet met een eenvoudige iPad om alle informatie te krijgen die nodig is om het ontwikkelingsniveau van ons volk omhoog te krikken?
4. Is dit geen sluikse politieke propaganda?
5. Deze reclame kost toch miljoenen?

Ik heb ooit geschreven dat wanneer een hoop geld in een politieke campagne wordt gestopt, degene die vandaag ontvangt, morgen over de brug moet komen. Wat verwachten ze van het publiek met zulke propagandacampagnes?
Wat ik heb begrepen van diverse publicaties van enkele slimme mensen, is dat de groep achter deze dagelijkse reclame naar een staatsvorm streeft die zal leiden tot de verkiezing van een president met zeer veel macht. Daarnaast is het voor een parlementariër niet mogelijk om van partij te veranderen. Maar hierdoor wordt de parlementariër de vrijheid ontnomen om volgens zijn geweten te handelen wanneer hij vindt dat hij zich niet langer kan verenigen met het beleid van zijn partijgenoten of de coalitie waar hij deel van uitmaakt. Wanneer de parlementariër deze mogelijkheid wordt ontnomen, is de democratie de nek omgedraaid ten behoeve van een systeem dat verdacht veel lijkt op een presidentiële dictatuur. En met een president die zeer moeilijk is af te zetten (zie ons buurland). Volgens de staatsvorm die deze groep voorstaat kan zelfs een persoon die niet door de screening kan komen toch tot president gekozen worden. Te gek voor woorden!

Er is een gezegde “Wie betaalt, bepaalt!” Dit houdt dus in dat de geldschieter het voor het zeggen heeft. Het is daarom van belang te weten wie deze partijpolitieke reclame betaalt. Want, per slot van rekening, ons land verdient een regering die past binnen een democratisch systeem, waarbij het volk haar vertegenwoordigers kiest en hen kan afzetten wanneer zij niet naar behoren werken. Dat is de essentie van het democratisch systeem.

‘Follow the money’ is een goed uitgangspunt voor het volk om te achterhalen waar al deze miljoenen vandaan komen om een idee te hebben wat te verwachten van diegenen die mogelijkerwijs dit land kunnen gaan regeren volgens dictatoriale principes. Want, beste lezer, wij moeten vandaag slim zijn om te voorkomen dat we morgen te grazen worden genomen.

4 reacties op “Ingezonden: Betaalde reclame”

 1. Wie die tegen Reclame is ,is zeker tegen de commerciële wereld .
  Want de snelste en betere manier om te communiceren is Reclame te doen .
  En een Televisieprogramma ‘s bestaat alleen door Sponsors ..
  En die op hun beurt moeten Reclamemaken voor hun Hoofdproduct .
  Dus simpel denken beter naar een onbewoonde eiland gaat ,als je bent tegen Reclame

 2. Vroeger gaf met het Plebs (plebeers) brood en spelen.
  Nu probeerd men het met Rumba en Snacks en TV spots.
  Zolang grote groepen te dom zijn om zelf na te denken zal je hier mensen hebben die daar gebruik van maken. Omdat ze het kunnen en het willen voor eigen belang.
  Democratie vereist kennis en kunde en inzicht en je kunnen inleven in de posititie van anderen. Zoniet dan is het net als en haaien pool. Degene die het hardst kan happen heeft het meeste te vreten.
  Maar het gaat helemaal niet om het volk. Daar zit niet het grote geld. (Alhoewel elke gulden in de loterij er 1 is nietwaar…) Nee het volk is alleen nodig voor de grootste groep stemmen. Heb je die dan kan je de (rijkere) groep onderdrukken die belasting moeten en kunnen betalen. En controleer je daarna de geld stromen.

  Reclame is het goedkoopste om uit te zenden. Dus stel nou dat je die media al in je handen hebt. Dan is dat miljoenen verhaal vestzak broekzak en kan je met die spotjes nog aardig wat witwasen ook..

 3. Deze spijker is recht op de kop geslagen. Een beetje journalist moet uit kunnen zoeken, wie die onzin financiert. De bedoelingen zijn duidelijk, ook daar hebt u groot gelijk. Het groepje kolder advocaten, MFK en natuurlijk MAN , staan gereed om een plundercoalitie te vormen ten bate van misdadigers. Het probleem is dat de groep die ontvankelijk is voor deze berichten, voornamelijk is aangewezen op Papiamentstalige media. Wellicht kan NOS Pais Tv daar verandering in teweeg brengen.

 4. Citeer, want beste mensen wij moeten vandaag ?? slim zijn om te voorkomen dat wij morgen te grazen worden genomen, nou dat te grazen worden genomen is al gebeurt toe Gerrit de Raaf & co aan het bewind was. Het is alleen jammer voor de maffia sponsors dat het te kort heeft geduurd. De miljoenen die ze in Gerrit de Raaf hebben gepomt “campagne” zijn nog niet terug betaald laat staan de winst die hij ze heeft beloofd. Dus word er van alles aan gedaan ( miljoenen uitgaven) om hem weer in het zadel te helpen (Reforma). Dit is de enigste kans nog om hun geld terug te krijgen en hiervoor gaan ze over lijken! zoals wij als volk al hebben ondervonden.