Omayra LeeflangCURAÇAO – Statenlid Omayra Leeflang wil dat de overheid meer dan 300 medewerkers van de Curaçaose Dok Maatschappij (CDM) uitbetaalt. Dat schrijft ze in een brief aan minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm. Volgens Leeflang moet er nog 3,5 miljoen gulden worden uitgekeerd aan de werknemers.

Het statenlid is tevens bezorgd over de 80 miljoen gulden die CDM moet uitkeren aan drie Cubanen. De claim, afkomstig van drie Cubanen die bij CDM hebben gewerkt, bedraagt inmiddels 120 miljoen dollar inclusief rente. De Cubanen claimen dit bedrag omdat zij jarenlang als ‘moderne slaven’ in het bedrijf hebben gewerkt.

9 reacties op “Leeflang: ‘Overheid moet dokken aan CDM-werknemers’”

 1. onze eigen schuld, immers Cubanen hier werken waarom, we hebben toch zelf genoeg mensen om te werken, oh ja maar die willen alleen op een kantoor zitten.

  waarom werken, onderstand, huursubsidie, gratis bzv, vrijstelling van diverse heffingen etc, daarna wel baantjes aannemen en er geen belasting over betalen.

  we hebben 30.000 spookburgers, die wel in het systeem zitten, waarschijnlijk wel uitkeringen krijgen in de svb zitten voor de opbow van aov en BZV enz. En de werkende burger maar betaleen aan de verhogingen in de belasting sfeer en aan de SVB.

 2. @Lew fo’i kas, We kunnen hetzelf toch?

 3. De overheid moet niks. Deze mensen waren zelf bereid om tegen dat bedrag te werken, hoe kun je dat nu slavernij noemen? Stel dat de overgebleven 297 Cubanen ook zo’n bedrag gaan eisen dan kunnen we Curaçao maar aan hen doneren. Jurisprudentie, 99 maal 30 miljoen? Dus voor elke drie Cubanen 30 miljoen? Die schadeclaim staat gewoon niet in verhouding met hun salaris. Als dit geen oplichterij is.

 4. De pot verwijt de ketel zoals altijd op Curaçao. Verder is zo’n beslissing onevenredig omdat deze Cubanen nooit zoveel geld zijn misgelopen. Curaçao kan nog veel doen i.v.m evenredigheidsbeginsel.

 5. Het is zo triest om te zien wat er al jaren gebeurt bij het CDM.
  Ik weet nog heel goed hoe vriend Hakim, Damen shipyards met misplaatste arrogantie de deur wees.
  Hoeveel mensen stonden toen niet te juichen dat de makamba’s op moesten rotten, “pasombra nos mes por!”

  Ziehier, zo’n twee jaar later….

 6. Op alle werkcontracten staat het woord CONTRUBUITIE OVEREENKOMST in kleine letters .
  Werkcontracten zijn altijd zo ingewikkeld dat je moet eerst naar deskundige gaan voordat je je handteken erop zetten
  In meeste gevallen gaat de sollicitanten het contract niet analyseer ,door vrolijkheid tekent ze het contract direct en later hebben ze spijt van .

 7. Ach ja, het moet niet gekker worden, niks betalen, ze hebben het zelf gewild, ze hadden ook niet hoeven komen werken toch?

 8. Leefkort, wat meer respect voor mevrouw Leeflang. Na het debakel van Pais / Rosaria is zij de enige waar ik nog zou kunnen stemmen.

  Leeflang is absoluut integer. Dat soort mensen moeten we koesteren bij de huidige regering en Staten vol charlatans.

 9. mevrouw Leeflang heeft jarenlang een potje gemaakt van haar taken als minister van onderwijs. Ze heeft vele miljoenen aan Nederlandse gelden voor onderwijsvernieuwing door de wc gespoeld met haar slechte beleid. Ze moet gewoon haar mond houden, Misschien heeft ze gelijk wat betreft dit onderwerp maar ze heeft geen recht van spreken!