• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ToerismeCURAÇAO – In het eerste kwartaal van dit jaar verwelkomde Curaçao 5 procent minder toeristen dan een jaar geleden in hetzelfde kwartaal. Toen trok het eiland 113.503 toeristen, dit jaar was dat 108.067. In totaal bleven de toeristen 999.523 nachten. Dat leverde de economie 185,8 miljoen gulden op, meldt de Curaçao Tourist Board (CTB).

Het aantal op Curaçao doorgebrachte nachten steeg dus wel, want vorig jaar spendeerden toeristen in het eerste kwartaal in totaal 993.103 nachten op Curaçao. Er kwamen dus minder toeristen, maar gemiddeld bleven ze langer.

Zuid-Amerika
Het aantal Zuid-Amerikanen liep dit kwartaal flink terug met 19 procent (24.847 tegen 30.732 vorig jaar). Dit heeft deels te maken met de gespannen situatie in Venezuela. In het eerste kwartaal van 2013 bezochten 20.645 toeristen het eiland, afgelopen kwartaal was dat aantal slechts 16.142. In de maand maart kwamen er 41 procent minder Venezolanen deze kant op dan in maart 2013.

Top 5
Venezolanen zijn een belangrijke groep toeristen voor Curaçao. De top 5 van grootste groepen die naar Curaçao komen (gerangschikt naar land van herkomst), wordt aangevoerd door mensen uit Nederland (37.610 mensen, 34,8 procent). Venezuela volgt op ruime afstand (16.142, 14,9). Daarna komen de Verenigde Staten (13.921, 12,9), Canada (6.297, 5,8) en Duitsland (4.724, 4,4).

4 reacties op “Minder toeristen naar Curaçao, maar ze blijven langer”

 1. Er klopt iets niet ,want als vroeger waren te weinig locatie ( Hotels ).
  En nu met zoveel Hotels van vijf – of zevensterren .
  En met hetzelfde Toeristisch promotie voor Curaçao in Buitenlanden .
  En nu is Toerisme plotseling gedaald ,onmogelijk om te begrijppen .
  Alleen een Justitiële Onderzoek kunnen de waarheid zeggen .

 2. Venezolanen zijn een belangrijke groep toeristen voor Curaçao. ?????
  ze betalen hun tickets niet, dus er zullen totaal 3 vliegtuigmaatschappijen failliet gaan/
  DAE is al failliet Tiara is op sterven na dood, Insel gaat het ook niet redden.
  Fijn die venezolanen!!!

  mijn advies is aan Insel en Tiara om beslag te laten leggen op de olie tankers!!!

 3. Die”Top 5″-lijst is best interessant. Is dat ook de top-club (en in die volgorde) die op de targetlist van de straatrover (atracos incorporated) staat en dus het eerst het eiland voorgoed vaarwel zal zeggen. En de PoliTur ? Dat crack professionalsteam dat in toffe, airconditioned SUVs rondrijdt en niet voor dit soort trivialiteiten gestoord kan worden.
  Let’s have volks wake up here:

 4. Wat moet de burger nu met die cijfers, telkens weer en telkens weer. Grappig is wel dat die van CTB en Chata nooit dezelfde zijn, haha. Dus ………
  Heb meer aan de cijfers van de benzineprijs op deze site, zodat je als burger weet wanneer je nog even moet gaan tanken of juist even wachten!! Ja toch?