• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin WielsCURAÇAO – Helmin Wiels is bijna een jaar geleden geliquideerd. Ter nagedachtenis wordt zondag het Wageningenplein naar de overleden politicus vernoemd. Die gaat voortaan het Plasa Helmin Magno Wiels heten. Premier Ivar Asjes en minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Irene Dick onthullen de nieuwe naam.

De straatnaamwijziging gaat gepaard met een ceremonie die duurt van 17.00 tot 18.00 uur.

Boulevard
Een dag later, krijgt op de Plasa Angel Job voor KAE/Aqualectra Wiels een boulevard naar zich vernoemd. Die ceremonie vindt plaats tussen 18.00 en 20.00 uur. De straatnaam aldaar wordt veranderd in de Helmin Magno Wiels Boulevard.

24 reacties op “Plein en boulevard vernoemd naar Helmin Wiels”

 1. @Curacaosenaar, ja snap ook niet dat we pleintjes naar hem vernoemen.. laat die man met rust..

 2. Moet je een plein naar iemand noemen wiens herdenkingswandeling een jaar na zijn dood nog geen 50 mensen trekt?

  Wiels was een politicus van niks, maar kreeg een cult status door zijn veel te vroege dood.

  Ook B acteurs als James Dean en B revolutionairen als Che Guevara deden dat. Niets presteren maar door een vroege dood toch held worden.

 3. Het is heel erg triest .
  Dat nu ,dat Helmin Whiels in zijn graf ligt kan hij niet in rust en vrede slapen .
  Medemensen jullie moeten hem wel met rust laten .

 4. Met 3 aangekondigde vernoemingen en een onbekend aantal en een buste nog in de pijplijn zou Wiels volgens Asjes de grootste baluarte in de geschiedenis van Curacao zijn. Moeten we gewoon schamper lachen of tot op het bot verontwaardigd zijn? Tegenover de grootste baluarte staat in ieder geval de grootste kluns, die een verkeerd geboortejaar van Wiels op het bord heeft laten zetten.

 5. ik geloof niet dat Chopi gaat reageren op mijn eerdere reactie.
  ook de onzin die rgeinald Pailina schrijft zal mij niet overtuigen van de eerlijkheid en goedheid van de heer Wiels.
  Er kleeft te veel vuiligheid aan zijn handen.
  lees het commentaar van Egar en P.Maaskant….
  en vertel mij dat dit niet waar is…. met bewijzen graag…

 6. @ Reginald Paulina,

  Ik ben het met je eens op een aantal punten, maar Wiels was zelf OOK corrupt en dat is nu net waarom iedereen van mening is dat er geen straat naar hem vernoemd zou moeten worden.
  Wiels wist precies hoe je het volk stil moest houden. Geef ze brood en spelen en ze zijn stil. Oftewel, kanker flink op Nederland, de makamba, doe alsof je wat geeft om de arme mensen en dat let niemand meer op je ! Dan dragen ze je op handen en kun je doen en laten wat je wilt (lees: de ruif leeg graaien).
  Wiels was gewoon een sociaal werker, maar wel eentje met 900.000 USD op een rekening in Miami !!!
  Waar kwam dat geld vandaan ?
  Waarom stond het in Miami ?
  Was dit aangegeven bij de belastingdienst ?

  Eeeehhhhhhh niet dus.
  OFtewel Wiels preekte tegen iedereen dat het niet eerlijk was, dat er iets moest worden gedaan aan de corruptie en dat maakte hem populair. In werkelijkheid was hij geen steek beter dan al die andere politici.
  En nog altijd zijn er mensen die hun ogen sluiten voor wat hij onder de tafel allemaal uitspookte. Ze willen het niet zien, kunnen het niet zien en zullen het nooit zien. En ja, Reginald, jij wilt het ook niet zien.

  Omdat Wiels tot op het bot corrupt was behoor je daar geen straat naar te noemen. Maakt me niet uit hoeveel leuke praatjes die man had, maar praatjes vullen geen gaatjes.
  Zoals ik al zei,ik ken genoeg YDK die WEL wat over hebben voor de medemens, die zijn niet corrupt en daar zal nooit een straat naar worden vernoemd.

 7. Ik ben laten we de straten die naar het Wielsplein lopen omdopen tot Ben Komproeweg en Kaya Nelson Monte.

  Dat plaatst de benaming van het Wielsplein in een juister perspectief.

 8. IK vind het heel normaal dat we hem prijzen al is het maar voor het aan het licht brengen van dat wat iedereen graag wil vergeten. Ik weet zeker ,want ik heb persoonlijk met deze man gesproken, dat als hij het voor het kiezen had, Hij dan of de plek van peterstuivesant of van walbeek zal laten verwijderen zodat hij daar kon staan. Het is duidelijk dat de meeste mensen die hier tegen zijn wel denken dat we wel piraten moeten aanbidden en niet onze eigen mensen. Veel van jullie weten het wel ga ik van uit ,maar waarom vieren jullie wel elke jaar weer de bevrijdingsdag ,en wij mogen de slavernij niet meenemen in onze geschiedenis. Blijf door denken en probeer te begrijpen wat hij tenminste het goed bedoelde. Als iedereen alles zo beter weet waarom zijn de genen die achter gedleven zijn dan zo corrupt?

 9. Als er incidenteel een straatje z/n (zonder naam) naar personen wordt vernoemd tot daar aan toe. MAAR het ongenuanceerde omdopen (virus PS) van bestaande pleinen/straten slaat echt nergens op. Laat staan met welke voordracht dit gebeurd ….
  Wiels heeft alleen lopen schoppen & roeptoeteren tegen “de Makamba” en dat is zijn enige “wapenfeit” ….
  Op en top uiting van NEPOTISME …

 10. Als de Reforma door gaat opent Gerrit Schotte over enkele jaren, met links naast hem Ramsay Soemamta en rechts naast hem (in mantelpak) Stella van Rijn, de Richard Salas straat.

 11. @Chopi,

  lees de reactie van Edgar en lees de reactie van P. Maaskant…
  en geef dan eens een verstandig commentaar hier op.
  ik ben benieuwd naar jouw reactie….
  ik wacht af.
  maar het zal wel net als zo vaak op curacao bij wachten blijven.

 12. @ Chopi,

  Dus als ik jou goed begrijp vindt je het heel normaal dat we straten gaan vernoemen naar corrupte politici, criminelen en meer van dat soort lui ?

  Ik ken meer dan genoeg YDK die zich ECHT voor de gemeenschap inzetten, die decennialang actief zijn in vrijwilligerswerk, verzorgen van ouderen, opvangen van kinderen etc………..maar er zal nooit een straat naar hen worden vernoemd.

  Echter, degenen die er de oorzaak van zijn dat zovelen onder het bestaans minimum moeten leven…………..daar gaan we straten naar vernoemen en jij vindt dat prima ?
  Weten we ook meteen weer wat voor figuur jij bent en waar jij voor staat…………eigenlijk NIET voor staat.

 13. Later vragen je kleinkinderen, “Opa, wie was die Wiels, waar pleinen en wegen naar genoemd zijn?”

  Hij kreeg 16090 stemmen bij de Statenverkiezingen in 2012. Dat is bij lange na geen meerderheid hoor, maar met 18,5% vond men het wel toch indrukwekkend.

  “Wat had hij gedaan om zoveel stemmen te krijgen, opa?”

  Hij kreeg die stemmen met oproer geluiden over slavernij, tegen makambas, Nederland, het Koninkrijk, Justitie, Centrale Bank, de pers, het RK schoolbestuur, CTEX, en ga zo maar door. Met Wilsoe hielp hij dos Santos, de gokbaas, om te proberen zijn geld vrij te krijgen en hij kostte het land veel geld aan pensioenen van alle ministers die hij steeds maar een paar maanden liet zitten. Hij werkte samen met Schotte, kun je nagaan! En met Asjes die het parlement niet meer liet functioneren om Schotte te redden.

  “Maar wat heeft hij dan echt gedaan waar het volk wat aan had?”

  Tja, dat is lastig. Er is jaren gevraagd naar het lijstje van zaken die Wiels echt heeft bereikt; concrete resultaten. We vonden alleen zijn uitspraken van zijn liefde voor het eiland, zijn beloften, zijn rethoriek.

  Het volk had behoefte aan een held en dat hebben ze ervan gemaakt.
  Ieder volk heeft dat recht, we moesten tenslotte ERGENS in geloven.

 14. Wanneer wordt een straatnaam genoemd naar mijn .
  Want ik heb in 1986 een jonge dame ( Fatmi ) van dood uit water gered (Playa Kenepa )

 15. De broer heeft op TV verklaard, dat de familie tegen deze vernoemingen is zolang de zaak nog niet is opgelost en er geen veroordelingen zijn. De regering heeft geen respect voor rechters dus zeker niet voor familieleden Wiels. De derde vernoeming volgt later nog en dat heeft iets met sport te maken.

 16. Over 10 jaar wordt hij heilig verklaard.

 17. Pabien Korsou i YDK nan….

  En aan al die hier moeite mee hebben kan ik alleen maar zeggen…..

  WEN ER MAAR VAST AAN…. hahahahahahahahahahahahaahahhahahaahahaha love it…

 18. De vraag is of de familie nog iets te zeggen heeft!!! Alleen moet er nog foto bij geplaatst worden bij straatnamen en pleinen die nieuwe namen van de heroes krijgt of al heeft. (dit voor de toerist).

 19. Wat een goedkope politiek weer. En straks blijkt dat de overledene nog van alles op zijn kerfstok had.

 20. Waarom dan ook geen straten genoemd naar de overleden politici met integriteit hoog in hun vaandel: Ben Komproe, Richard Salas en Nelson Monte?

 21. Dezelfde man die miljoenen op een rekening heeft in Miami en steun gaf aan de criminele Schotte regering?

 22. Zoveel straten en pleinen Z/N (zonder naam) maar natuurlijk weer een bestaande naam veranderen. Ben je mooi klaar mee als je daar woont.

 23. Terecht voor Helmin Wiels, pabien!

  Opmerking: Mag ons aller Fraudelyntje Wiels, zus van Helmin, de Boulevard niet openen?

  Wel zijn grafrede, maar niet de opening van de Helmin Magno Wiels Boulevard?

 24. Ongelooflijk, Wiels had zijn goede daden maar was alles behalve brandschoon.