• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

weegschaalCURAÇAO – De overheid gaat controleren of het gewicht van lokaal verpakte producten wel aangegeven wordt op de verpakking. Zo niet, dan moeten de spullen uit de schappen verdwijnen. Volgens de wet moeten op de verpakking van lokaal verpakte goederen het gewicht staan aangegeven.

Het Departement van Economische Inspectie van het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) heeft geconstateerd dat verschillende verkooppunten zich niet aan deze regel houden. Het gaat onder meer om supermarkten, minimarkets en toko’s die producten verkopen zonder indicatie van het gewicht. De inspecties beginnen volgende maand.

8 reacties op “Overheid gaat verpakkingen op labels controleren”

 1. Deze overheid kent haar grenzen en weet dat ze niet alles kan aanpakken.
  Sommige dingen zijn ook te moeilijk.

  Asjes zei het laatst nog… ​Hij sprak zijn frustraties uit over het feit dat tal van zaken vastlopen. “Het lijkt wel of er sprake is van een boycot van de projecten en plannen die de regering wil invoeren.”

  Dit is te behappen. Dus gaan ze klein beginnen en kijken of dat wel lukt.

 2. Het gaat hier om lokaal verpakte goederen. En waarom hier negatief op reageren? Wat is het nut daarvan? Als de overheid misleiding toelaat dan klaagt u, nu men er actie op onderneemt dan klaagt u ook! Uiteraard is de controle op de houdbaarheiddatum ook voor verbetering vatbaar. Hopelijk is dit de volgende stap om de volksgezondheid te verbeteren.

  Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd.

 3. Lezen blijft toch erg moeilijk voor velen.

  @ Answer: het gaat om LOKAAL VERPAKTE GOEDEREN.

  Laat je negatieve geest je leesvermogen niet beinvloeden.

 4. Een paar ambtenaren bleken onvoldoende werk te hebben voor de rest van het jaar en dus bedacht er eentje om extra controles uit te voeren op allerlei verpakkingen. Met deze truc is aan het werk blijven (met al die extra vrije dagen) wederom verzekerd. Het scheelt weer een afvloeiingsregeling voor een X-aantal ambtenaren en u en ik zijn uit de zorgen, want 125 gram Spaanse olijven uit Venezuela, geïmporteerd via Mexico, blijken echt 125 gram te zijn. Hoera!

 5. Zodat ik weet of ik veel of weinig ziek ga worden als het bedorven is? 🙂
  Want een verpakkingsdatum / uiterste houdbaarheidsdatum dat hoeft niet?
  Vaak is het brood bijvoorbeeld al stokoud als je het koop (of beschimmeld na een dag)
  Die datum vind ik veel belangrijker dan het gewicht.

 6. De overheid wil zo veel controleren, hebben zij daar de geschikte personen wel voor of moeten er weer een paar vrienden/ kiezers naar tevredenheid worden gesteld, scheer en inslag de laatste tijd bij het cabinet fraudelyn Wiels. Wanneer word de overheid zelf eens gecontroleerd, heren Staten!, te minsten waar zij zich voor uitgeven.

 7. Hoorde pas geleden een mooi verhaal. Een supermarkt hier op het eiland neem gewoon het gewicht van de verpakking mee in het bepalen van de totale prijs.
  Oftewel je koopt netto 1 kg, maar omdat de verpakking 200 gr weegt mag je 1200 gram afrekenen !
  Dat is lekker snel binnenhalen en helemaal wanneer het product 6 NAF per 100 gram kost.

 8. Over welk gewicht gaat het , BRUTO of NETTO?
  Soms is de verpakking zwaarder dan het product zelf.
  Bv bij vleeswaren: veel karton, velletjes papier en vaak veel water.
  Voer voor de Consumentenbond.