• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

dino bouterseCURAÇAO – Dino Bouterse wilde een basis voor de Hezbollah opzetten in Suriname. Ook probeerde hij drugs- en wapenhandel te bedrijven, onder meer vanuit zijn kantoor bij de Surinaamse antiterreureenheid CTU. Dat schrijft de Amerikaanse Justitie in de aanklacht tegen de zoon van de Surinaamse president. 

Uit opgenomen gesprekken tussen hem en infiltranten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA zou blijken dat Bouterse schuldig is aan drugs- en wapenhandel en het steunen van een terroristische organisatie, zoals Hezbollah in de VS te boek staat. Bij een veroordeling kan hij levenslange gevengenisstraf krijgen. De zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse ontkent elke betrokkenheid.

Drugssmokkel
De aanklagers schrijven dat Bouterse in februari vorig jaar bezoek ontving van twee DEA-infiltranten. Dino heeft toen gezegd dat hij hen kon ‘faciliteren’ bij drugssmokkel en het kopen van wapens. Ook bespraken ze een plan om  450 kilo cocaïne naar de VS te smokkelen.

Hezbollah
Bouterse, destijds nog hoofd van de landelijke anti-terreureinheid, besprak in juli vorig jaar in Griekenland het opzetten van een Hezbollah-basis in Suriname. Een contactpersoon, in werkelijkheid een infiltrant, zei: ‘Je hebt ingestemd om onze jongens te ontvangen, zodat ze kunnen worden getraind en dat ze kunnen blijven voor later uit te voeren operaties’. De zogenaamde Hezbollah-contactpersoon vroeg of dat goed was, waarop Bouterse bevestigend antwoordde.

Toezeggingen
Er zouden 30 tot 60 mensen naar de nieuw op te richten basis komen. Bouterse zegde huisvesting, bewaking, valse identiteitsbewijzen en speciale wapens toe. De levertijd zou ongeveer twee maanden zijn.

aanklacht tegen Dino Bouterse (Engelstalig)

6 reacties op “Aanklachten tegen Bouterse rond”

 1. Mi boy is het waar wat ze zeggen.

 2. Criminelen als Desi Bouterse heb je overal. Pretu, Monster en de familie Kani zijn hier van hetzelfde laken een pak.

  Wat veel erger is dat een hele bevolking massaal op zijn vader, de boom waarvan de appel niet ver viel, Desi Bouterse als president stemt.

  Eigenlijk zou iedereen die dat gedaan heeft in een openbaar register moeten komen, net als hier de MFK stemmers. En dat is niet zozeer van belang voor de mondibewoners, maar wel voor de Stella van Rijns van dit land die natuurlijk nooit meer ergens aan de bak mag komen.

 3. Het zit Dino ook niet echt mee in zijn leven, eerst een tijd gevangen ( drughandel ) gezeten in zijn eigen land, maar gratie gekregen van Papa lief en nu weer gevangen in de VS waar Papa totaal geen invloed heeft. Dino zal Papa dan ook waarschijnlijk nooit meer zien, daar als Papa op bezoek zou komen Papa direct in een cel word geplaatst die al jaren voor hem is gereseveerd in de VS. Na deze straf uitgezeten te hebben zal Papa uitgeleverd worden aan Nederland waar Papa ook nog 12 jaar moet uitzitten wegens moord en drughandel.

 4. franki, kun je lang wachten want waar er 15 landgenoten werden doodgeschoten kan er nog wel ééntje bij.

 5. ( De zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse ontkent elke betrokkenheid )
  Ja dat heeft die van zijn vader die is net zo deze jochie gaat heeeeeeeeeeel de gevangenis in.
  Daar maken ze in Amerika geen geintjes mee met zulke type’s.

 6. ik wacht op een berichtje van ene rabin gangadin !