• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

zak met geldCURAÇAO – De Curaçao International Financial Center (CIFC), een publiek-privaat partnerschap tussen de Curaçaose overheid en private sector, gaat op tour. De CIFC doet dit jaar Miami, Mexico en Bolivia aan. Het doel is om internationale bekendheid te geven aan de financiële sector van Curaçao. 

Op vijf internationale conferenties promoot Curaçao zichzelf als internationaal financieel centrum. De eerste conferentie die op de agenda staat, is de zesde Latin American Regional IFA Conference in Santa Cruz (Bolivia) van 7 tot 9 mei.

Volgende conferenties
– 7th annual U.S. – Latin America Tax Planning strategies; Miami, 4-6 juni
– STEP LatAm Conference; Mexico, 4-5 september
– Latin Markets Private Wealth Latin America & Caribbean; Miami, 22-23 oktober
– Private Banking LatAm and Americas Family Office Forum; Miami, 19-20 november

Delegatie
De Curaçaose delegatie die aanwezig is in Bolivia bestaat uit AIC, Amicorp, Ennia, EY, HBM Group, Intertrust, de Kamer van Koophandel, SGG Management Curaçao, VBK Services Curaçao en PwC. De internationale financiële sector is een belangrijke economische pijler die goed is voor 8 tot 10 procent van de Curaçaose economie. Daarmee is het een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curaçao. De CIFC wordt gevormd door het Ministerie van Financiën, het Ministerie van Economische Ontwikkeling, de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten (CBCS), de Kamer van Koophandel, Stichting Logistieke Sector (SLS), Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), Curaçao Bankers Association (CBA), Association of International Bankers (IBA), International Financial Group (IFG) en Curaçao International Financial Services Association (CIFA).

7 reacties op “Promotietour Curaçao International Financial Center (CIFC)”

 1. ​@ ML Financial. Waarom zijn dit de gastlanden?

  Wat zou een mooie plek zijn om een conferentie over toerisme te organiseren…?
  Inderdaad…Op een plek waar het toeristisch aantrekkelijk is en de lokale toeristenbranche zich op de kaart kan zetten.

  Wat is dus een mooie plek om een conferentie over belastingontwijking te organiseren?
  Juist…omdat er een grote markt ligt en de overheid daar veel geld kwijt raakt en er geen greep op heeft.

  ML Financial (toch geen afkorting van Money Laundering?)..
  Mijn vraag is of een overheid zich in deze initiatieven actief moet mengen.

 2. Heel “leuk” om te zien dat men weer commentaar heeft maar er total geen verstand van heeft. Mr. Maaskant deze conferenties vinden in deze landen plaats maar hebben niks met de locale economie te maken van deze landen, het zijn regionale en global conferenties die worden gehost door de desbetreffende landen. Do your research before you react!

 3. Een mooie actie van onze regering… Laten we het geld uit andere landen wegtrekken. De bevolking daar moet het dan met minder doen, maar dat is ons probleem niet. Partijen die zeggen voor “het volk” te zijn, zouden deze doelloze weg niet moeten ingaan. In feite neo-koloniaal gedrag. Dan hebben we als “target” de landen die er het meest onder te lijden hebben. De instellingen hebben hun huiswerk gedaan.

  Zou Asjes met trots in Parlatino melden hoe Curacao de bevriende landen in de regio hun belastingen omleidt?

  …. In a nation with nearly half the population living in poverty, more than $872 billion has been lost to the Mexican economy over four decades to tax evasion, corruption and criminals, according to a report prepared by the group Global Financial Integrity.

  …..Bolivia, tax evasion is more than four times as large as that oil rich country’s health spending.

  We kunnen trots zijn op deze regering!? Hoeveel YDK die nu werkloos zijn, kunnen straks bij die trusts gaan werken?

 4. Vreemd dat Eric Garcia niet meegaat, die heeft nu alle tijd en kan precies vertellen hoe je koffers met geld over de wereld stuurt.

  Overigens heb ik van deelnemers van dergelijke tours gehoord dat het niet veel om het lijf heeft.

  En dat geld ook voor de dames in de clubs die het gezelschap mannen elke avond bezoekt.

 5. Ach ja, maar goed dat men niet weet hoe verrot deze business is op Curacao, zeker de banken hier, er lopen zoveel mensen rond die echt niet weten waar het over gaat, het is gewoon schrikbarend!!

 6. Wat een bullshit zeg. Betaalde vakantiereis, meer niet.

 7. Gaat minister Palm niet mee op deze snoepreizen?