• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Royal Dutch Cheesery opent vrijdag 9 mei een winkel in het Riffort. Een deel van de beschikbare ruimte wordt gebruikt als kaasproeverij. De echte ‘fromagofielen’ kunnen bovendien de hele week terecht in het restaurant. Johan Koppenol, oprichter van Royal Dutch Cheeser, is erg trots.

Koppenol: “Er zijn veel lekkere producten te koop op het eiland, maar op het gebied van kaas is er nog weinig aanbod. Daarom hebben we gekozen voor een breed assortiment zodat mensen in de winkels, maar ook bij de proeverij en in het restaurant, kennis kunnen maken met de meest uiteenlopende smaken en soorten. Daarnaast willen we onze gasten leren welke mooie combinaties er te maken zijn van kaas met bijvoorbeeld olijven, noten, wijn en andere delicatessen. Een one-stop-shop voor fijnproevers.”

Lokaal
Royal Dutch Cheesery verkoopt veel internationale en Nederlandse producten, maar ook lokale producten hebben een plaats in het assortiment. Zo komt de sla van Landhuis Daniël, is de geitenkaas afkomstig van de Curaçaose geitenboer Eithel Joubert en wordt in het restaurant veel met lokale kruiden gewerkt. Voor meer informatie kan je terecht op de Facebookpagina.

20 reacties op “Kaas- en delicatessenwinkel in Riffort”

 1. @curacaosenaar:
  wat een onzin schrijf je allemaal.

  Dit is goed voor de economie van het land!

 2. Ik ben er vandaag langsgelopen en het ziet er fraai uit, en professioneel ook. Dit is niet de eendagsvlinder van een gelukszoeker die op de gok maar eens wat gaat proberen.

  Dit soort initiatieven moeten we toejuichen en niet afbreken, het is een aanwinst zowel voor de local als voor de toerist.

 3. @Curacaosenaar, Nederlanders waren volgens mij eerder op Curacao dan jouw voorouders.. En sindsdien is het van Nederland gebleven.. Zij hebben er meer recht op dus!

 4. @ Edgar
  Ik ben het helemaal eens met uw reactie. Het Royal gedeelte in de naam is zeer frappant, echter is het idee en aanbod een verrijking voor de diversiteit op het eiland. Zeker als de kwaliteit (en hopelijk ook de prijzen) aanvaardbaar zijn.

  @ Curacaosenaar
  Waarom zouden Curaçaoënaars zich hierdoor moeten aanpassen aan de Nederlandse cultuur? Niemand is toch verplicht om de Cheesery te bezoeken? Volgens mij gaat het hier om meer keus voor de bevolking en is men vrij om zijn besteedbaar inkomen uit te geven naar wens. De één doet een decadente culinaire uitgave en de ander kiest voor de Burger King.Dit is toch gewoon een kwestie van smaak. Of zie ik dat verkeerd?

  Wat mij betreft een leuke niche waar misschien ook de toerist van mee kan genieten. Hopelijk gaat het een succes worden en schept het ook wat banen (en kennisoverdracht) voor de lokale bevolking.

 5. @ Curacaosenaar,

  Overdrijven is ook een vak, neem mij even niet kwalijk.

  Een kaaswinkel, waar men gewoon lekkere kaas verkoopt, afkomstig van zo ongeveer de gehele wereld is voor jou een teken van Nederlandse cultuur ?

  Dus jij wilt ons gaan vertellen dat McDonalds, Burgerking, Kentucky Fried Chiken, Quiznos, Subway etc allemaal Curacaose bedrijven zijn ?
  Blacklabel en het o zo geliefde Heineken (wat overigens niet te zuipen is)………tja, daar horen we je niet over. En wat te denken van al de loempia’s, kroketten, arepa’s, verzin het maar ?
  Allemaal uitgevonden door YDK ?

  Dat jij geen kaas eet wil niet zeggen dat er geen mensen zijn die wel kaas willen eten en die een goed stuk kaas weten te waarderen.
  Dus hou aub op met dit soort onzin reacties.

 6. Heerlijk! Ik hou van kaas en dit lijkt mij een ideale winkel voor de kaasliefhebbers zoals ik.

 7. Langzaam maar zeker moeten de Curaçaoënaars aanpassen aan de Nederlandse cultuur .
  Dadelijk moeten de Curaçaoënaars hun Eiland Curaçao verlaten voor De Nederlanders

 8. Nog even er komt een klompenwinkel?

 9. Ze voeren het predikaat “koninklijke” niet.
  Er staat “Royal” in hun naam. Volgens mij is dat niet verboden, maar dit is enkel gebaseerd op een onderzoekje op de site van de KvK in Nederland.

  Meer dan 1.200 hebben de “Royal” in hun naam staan, terwijl er maar 570 echte “koninklijke” zijn.

  Overigens is “koniklijke voorbehouden aan de grotere bedrijven. Royal Dutch Cheesery valt onder het midden- en kleinbedrijf. Deze krijgen het predikaat “Hofleverancier”.

 10. Beste Edgar, ik heb mij inmiddels ook laten vertellen dat een bedrijf het predikaat “Koninklijke” pas mag voeren als ons Koninklijk Huis daartoe toestemming heeft gegeven. Dus ?

 11. Aanwinst voor het eiland! Kijk er enorm naar uit…

 12. Ik ben tegen de produktie van kaas.

  Als god zou willen dat wij kaas aten, had hij ons dat wel gegeven in plaats van de koe.

 13. heel veel succes. hoop dat je het daar volhoud. vorige kaaswinkel redde het daar niet toen meneer de veer de huur met 60% verhoogde maar kan niet wachten tot je open gaat.

 14. cheesery is een unieke hollandse winkel op het eiland. Ik heb er uitstekend gegeten en ik ben verzekerd van het succes. Ik ken Johan inclucief de achtergronden en de motivatie om deze zaak te starten. Inmiddels vanuit Nederland wens ik hem en personeel veel succes. De prijzen zijn misschien uniek maar dat past bij de winkel.
  Trouwens waar koop je elders die heerlijke Reypenaar in diverse varianten

 15. Goed nieuws voor mensen die zich rot ergeren aan de chloorsmaak en -lucht die vaak aan de kaas uit de supermarkt kleeft. Deze smaak en geur wordt veroorzaakt door een te kwistig gebruik van het desinfectiemiddel Halamid.
  Het lijkt me als klant in deze kaaswinkel heerlijk om wel met eigen ogen te zien dat kaas deskundig gesneden wordt op een manier die ook recht doet aan de eigen geur en smaak van de kaas.

 16. @ Wimpiri,

  Als het een Nederlandse bedrijf (dus ook Curacao valt daaronder) is dan mag het predikaat Koninkllijk alleen worden gevoerd wanneer men daartoe gerechtigd is. Dat predikaat verdien je door minimaal 100 jaar in business te zijn en ook de zaakjes financieel goed op orde te hebben.
  Zou me dus niets verbazen wanneer het ‘Royal’ binnenkort weer zal verdwijnen. Waren ze eens buitenlands bedrijf geweest dan had het niet uitgemaakt.

  Maar los van dat, een goede kaaswinkel is nooit weg. Kan het wel waarderen als ze daar goede kazen gaan verkopen.

 17. Zelf Appelplukkers kunnen kopen villa’s

 18. Als ik het goed begrijp krijgen we naast space cake nu ook space cheese. En waar halen ze het Koninklijke in de naam vandaan ?

 19. Arjan visser, kun je mij vertellen waar ik voor 17 gulden een huis auto en boot kan kopen?

 20. Dat is goed nieuws.

  Gezien de dure (toeristische) lokatie zul je wel eerst je huis, auto en boot moeten verkopen om je een kaasje te kunnen permitteren.

  Maar het blijft een aanwinst op het eiland, eerdere soortgelijike zaken hebben het niet lang vol gehouden maar ik hoop echt dat dit een succes wordt.