• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Raffinaderij Isla 10 april 2012CURAÇAO – Milieuorganisatie SMOC (Stichting Schoon Milieu Op Curaçao) heeft gereageerd op minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert. SMOC maakt zich zorgen dat er weinig gebeurt met haar aanbod om onderzoeksinstituut TNO te betrekken bij het onderzoek naar milieuvervuiling door de Isla-raffinaderij.

Naar aanleiding van klachten van Defensie-medewerkers over overlast van de raffinaderij zou de Curacaose regering een onderzoek uit laten voeren. De milieuorganisatie is er niet gerust op. “Met regelmaat ontvangt SMOC geluiden dat er nog helemaal geen actie wordt ondernomen. Een beeldvorming als deze hoeft natuurlijk niet overeenkomstig de realiteit zijn. Wilt u daarom aangeven welke actie er reeds heeft plaatsgevonden in het gezondheidsvoordeel van het personeel van defensie – alsook voor andere bewoners onder de rook van de Isla? Indien ja, wat is dan die actie? Indien nee, waarom niet?”, schrijft SMOC-bestuurslid Arjen Linthorst.

4 reacties op “SMOC reageert op minister van Defensie”

 1. Isla heeft nog nooit voldaan aan de opgedragen veranderingen, gaat ook niet gebeuren.
  Bij de marine mogen ze blijkbaar verhuizen, met kosten betaald. Waarschijnlijk willen ze niet eens wachten op een onderzoek en/of de uitkomst daarvan.

 2. Ik blijf bewondering hebben voor het doorzettingsvermogen van het bestuur van SMOC, ondanks zij al jaren in het ooitje worden genomen door alle regeringen van A tot Z. wens u veel succes in deze hopeloze zaak.

 3. Men moet in gaan zien dat Isla niet heilig is, voor wat betreft arbeidsplaatsen. Een alternatief kan heel goed werken indien men gezamenlijk eraan willen werken. Gezondheid is belangenrijk. Moeten de mensen die last hebben van de verontreiniging dat maar accepteren? Nee, ik dacht het niet. Minister die belast is met gezondheid zorg, moet kiezen voor de mensen die last hebben en gebukt gaan onder Isla. Maar nee, ze kiezen liever voor om bij de volgende verkiezing weer stemmen te krijgen. En de mensen mogen maar lekker in stikken.

 4. Nou, nou, Asjes heeft een brief naar Venezuela gestuurd en wacht nu nog op antwoord. Venezuela moet aangeven hoe ze denken met die ouwe troep aan de normaal geldende milieu eisen te voldoen. “De bal ligt aan hun kant” zei de doortastende MP. Dat gebeurt nu voor het zevende jaar.
  TNO uit Delft, Nederland komt er al helemaal niet in, die rapporten passen niet in onderste laden. Vervolgens gaat de olieproductie aan de overkant met sprongen achteruit en grote klant USA is zelfvoorzienend, vanwege het schaliegas. Olie als brandstof is duidelijk op zijn retour. Zelfs met een staatshoofd wat per decreet regeert, heeft de bevolking dan honger. Viva La Revolution Bolivariana ! Viva !