• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Ivar AsjesCURAÇAO – Tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad heeft minister-president Ivar Asjes laten weten dat het Nationale Sportinstituut is opgericht. Gabi da Costa Gomez is benoemd als interim-directeur. Sportinstituut Sedreko kijkt met argusogen naar de situatie, meldt Radio Hoyer 2.

“Het Nationale Sportinstituut heeft vandaag de dag nog geen werknemer in dienst en geen gebouw. We gaan gewoon verder met het project. Als het businessplan klaar is en de subsidies klaar zijn dan heb je pas een instituut”, aldus Asjes. Hij laat weten dat zij de voordachten niet gemotiveerd konden doen bij SBTNO omdat zij in tijdsnood zaten en daarom is er voor gekozen om de stichting nu op te richten met de gekozen mensen zodat het subsidieverzoek uiterlijk volgende week kan worden ingediend. De stichting gaat gesubsideerd worden door Usona.

Voortbestaan Sedreko
De interim-directeur van Sedreko Oswin Cijntje is bang voor het voortbestaan van Sedreko. “We krijgen het benauwd met de oprichting van verschillende instituten en stichtingen. Ze schieten als paddestoelen uit de grond en we hopen dat wij als één van die paddestoelen blijven bestaan”, zegt Cijntje. “Als overheidsstichting hebben we hier recht op.”

Buitengesloten
De hele bewegings-, sport- en recreatiesector resorteert onder Sedreko en Cijntje betreurt het dat voor al die takken verschillende stichtingen in het leven worden geroepen. Sedreko is wel voorstander van een Nationaal Sportinstituut, maar vindt het jammer dat Sedreko er buiten wordt gehouden. Volgens de interim-directeur zijn de documenten om tot een Nationaal Sportinstituut te komen door Sedreko in elkaar gezet. Die worden volgens Cijntje ook gebruikt, maar er wordt steeds meer van afgeweken.

Solotour Asjes
Sedreko vindt dat Ivar Asjes met een solotour bezig is. “Andere organisaties en instanties worden niet betrokken bij het Nationale Sportintstituut en we zijn niet op de hoogte van de plannen van de minister-president”, aldus Cijntje. Wat de drijfveer van Asjes’ solotour is weet Cijntje niet, maar hij denkt dat die zeker niet positief is.

Asjes en Cijntje in gesprek met Rick Hart.

1 reactie op “Nationaal Sportinstituut opgericht, Sedreko wordt bang”

  1. Nationale Sportinstituut is een goede initiatief , want nieuwe meningen , verse ideeën .
    Maar waarom concurrentie op een kleine Eiland en niet samenwerking .
    Het is beter als er een plaatsvervangers of reorganisaties is plaatsgevonden