• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vlag BonaireCURAÇAO – De eilandsraad van Bonaire heeft een motie aangenomen om 30 april als feestdag veilig te stellen. Het Bestuurscollege vindt dat 30 april niet alleen op Bonaire een officiële vrije dag moet zijn, maar ook op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Die twee moties heeft de Eilandsraad aangenomen, meldt Radio Hoyer 2.

De Eilandsraad wil de 25-jarige traditie, de Dia di Rincon, die op 30 april wordt gevierd, in stand houden. Het verzetten van de viering van Koningsdag van 30 naar 27 april brengt ernstige complicaties met zich mee voor een solide organisatie van het feest, aldus de motie. Daarom moet het Bestuurscollege alles in het werk stellen om de viering van Dia di Rincon op 30 april te houden.

Vrije dagen
30 april is niet alleen voor Bonaire van belang. ’Het levert in combinatie met 1 mei extra vrije dagen op, ook voor de inwoners van de eilanden Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Op die dagen vinden op de andere eilanden ook drukbezochte activiteiten plaats zoals de Sami Sail op Curaçao en het Carnaval op Sint Maarten, zegt Norwin Willem, verslaggever van het Bonairiaanse radiostation Voz di Bonaire, in gesprek met Sasja Walstra van Radio Hoyer 2.

17 reacties op “’30 April moet officiële feestdag worden op alle eilanden’”

 1. De tweede Paasdag en de tweede Pinsterdag gewoon afschaffen. Het heeft geen nut. Zo christelijk zijn ze toch niet, huichelaars. Als men het christendom wil vieren doe, dat maar in je eigen tijd en niet mensen daar mee opzadelen en zondag in de kerk en daar mee basta.

 2. Dag van de areid moeten wij zo wie zo vieren. Niet achter de klompen lopen. 30 mei hoeft niet meer, dat is verleden tijd. Bonaire is nu gemeente van Holland.

 3. Beetje laat allemaal. Had vorig jaar nog wel gekund. Trix’ hield ook 30 april aan, vanwege het weer in januari. Maar de Koning is de baas, en hij is ook Koning van Rincon.
  27 april dus maar ?

 4. Geef ze Brood & Spelen en Veel Vrije Dagen, dan komt alles goed.

 5. BS. Wanneer wordt er op dit eiland door ambtenaren wel gewerkt ?

 6. ja, al feestend gaan ze ten onder!!

 7. Boodschap begrepen: een overduidelijk signaal, de verjaardag van de Koning in wiens Koninkrijk men leeft, wil men niet vieren., maar men wil wel parasiteren op het verfoeide Koninkrijk der Nederlanden. Op 30 april a.s Asjeswoensdag vieren!

  Ik heb ook begrepen dat er zoveel natuurlijke hulpbronnen zijn dat men ook nauwelijks hoeft te werken. Zie de hoeveelheid gewonnen gas (waarmee ego’s worden opgepompt), olie (die men opdrinkt op dronken achter het stuur te zitten) en geld (in de vorm van smeergeld).

  Het wordt tijd dat de Antillen (en Antillianen, met name de YdK) zich zelf eens gaan bezinnen over het imago dat ze hebben.

 8. Inkreibel e betianan riba e islanan. Parse midden moter no sa ku ta djies kambia e dia di fiesta? Ta bobo bo ta? Ademas bo a lubida ku ta e werkers mentaliteit ta soru pa tur anja miyones ta wordu manda pa o isla pa bo sobrebibi? E ku nan ta garantiza bo independensha? Bo ta hopi bobo? Akaso bo ta selebra bo ana otro dia pasombra hende ke disidi riba bo? Inkreibel un mntalidad sub desarroya!! Habri boso kabes y sinja pnsa normal.
  Y si hende ku tin ku bai bek hulanda dikon abo no ta bai afrika, ta nn a tresebo aki, no kere ku bo hendenan ta di boso, ta indianan so por hasi tipo di remarke, tur sobra ta importa, abo tambe!!

 9. Mensen laten we mekaar niet voor de gek houden het gaat hier alleen maar om de traditie van zoveel mogelijk vrije dagen hebben en krijgen. Ik heb het ook nergens meegemaakt dat als een feestdag in het weekend valt dat men op Curacao de maandag na het weekend officieel vrij krijgt. Landen schaffen onnodige feestdagen af maar op Curacao creeren ze nieuwe feestdagen.

 10. Het is zoiezo al ironisch genoeg dat notabene op de dag van de Arbeid………………iedereen vrij heeft.
  Als er 1 dag is dat men zou moeten werken dan is het wel de Dag van de Arbeid. Anders kun je het beter de Dag van geen Arbeid noemen.

 11. 1 mei werken, de vrije dag naar de vrije dag na carnaval. en herstel Pinksteren in ere met een tweede pinksterdag. mensen hier zijn toch heiliger dan de paus. Maar vergeten ondertussen wanneer het pinksteren is. Immers ze hebben geen vrij!

 12. bai na ulanda allemaal hier boven, we leven hier op de antillen, vrije dagen moeten we hebben, inkreibel die zgn nederlandse werkers mentaliteit

 13. Inspelen op veranderingen en met de tijd meegaan is nooit het sterkste punt geweest op de Antillen. Vasthouden aan 30 april als nationale feeestdag is daar een schrijnend voorbeeld van.

 14. wat een ongelooflijke nonsens. De Koning is op 27 april jarig en heeft te kennen gegeven op die dag ook Koningsdag te wilen vieren. Wat voor feestdag maken we dan van 30 april? Het moet niet gekker worden.

 15. Maakt feitelijk niets uit of we zijn vrij op de 27ste of gewoon op de 30ste. De 30ste heft ook mijn voorkeur.

 16. Wat dachten we van 1 mei afschaffen als vrije dag en gewoon Koningsdag op 27 april vieren zoals iedereen in het Koninkrijk? Tijd om aan het werk te gaan in plaats van steeds al die vrije dagen!

 17. vwb Dia di Rancon, daar kan ik me enigsinds wel iets bij voorstellen, maar om zich in te zetten voor de andere eilanden met als reden “meer vrije dagen”….. ajb zeg!

  Het kost de economie juist geld zodra er een nationale vrije dag is!