• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ivas AsjesCURAÇAO – Het Curaçaohuis en de ambtswoning van de gevolmachtigd minister Marvelyne Wiels, in Den Haag gaan grondig verbouwd worden. Minister-president Ivar Asjes laat aan Radio Hoyer 2 weten dat er in de afgelopen twintig jaar géén tot weinig onderhoud aan de panden is verricht. De gebouwen zijn er slecht aan toe.

Zo is bijvoorbeeld de fundering gescheurd. De organisatie van de Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels bevestigt deze woorden en voegt er aan toe dat er inmiddels gevaar op instorting is ontstaan. Vooralsnog is het onduidelijk wat de verbouwing gaat kosten en welk bedrijf dit gaat uitvoeren. Al verwacht Asjes wel dat het om grote bedragen gaat omdat het een grondige renovatie betreft. Tijdens de renovatie gaat er een nabijgelegen villa gehuurd worden waar de medewerkers zich gaan huisvesten. De huur van het tijdelijke onderkomen bedraagt alleen al 210.000 gulden per jaar.

Twee dingen
Volgens Asjes kunnen ze twee dingen doen. “Of je moet investeren of je moet vertrekken en de boel verder achteruit laten gaan. Wij hebben gekozen om te investeren in de panden”. Asjes verwacht dat per 1 mei de verhuizing kan gaan plaatsvinden en het werk gestart kan gaan worden.

Asjes in gesprek met Rick Hart

26 reacties op “Asjes: Kosten verbouwing Curaçaohuis nog niet bekend”

 1. Bouwmeester Carlos Weeber: De bakstenen villa’s staan niet ver van kust en daarom veilig op een dikke laag duinzand. Van instortingsgevaar kan geen sprake zijn, tenzij in de koffers van ambtenaren witte mieren uit Curaçao zijn meegevlogen om zich daarna aan houten balken, vloeren en dakspanten te verlustigen.

  Asjes op heterdaad!

 2. Wat een verhaal in het antilliaans dagblad van gisteren.
  Als Asjes en het kabinet dit gaat accepteren en het weer in een doofpot gestopt gaat worden dan vraag ik me echt af wat voor smerigs Mevrouw Wiels weet over Asjes.
  ze zou met schaamrood uit haar functie moeten verdwijnen.
  Deze vrouw deugt niet.

 3. dit was de vraag die ik een paardagen gelden stelde.

  oh deze was ik nog vergeten, nu Mevr Wiels niet in de ambstwoning woont, hoeveel krijgt ze nu als extra vergoeding omdat ze nu in haar eigen huis woont. Is de hypotheek al afgelost?

  maar nu is het bekend 6000 gulden per maand zeg maar 2500 euro netto. ofte wel 30.000 euro per jaar
  ja dan is je hypotheek snel afgelost. Leuk 1-2 tussen de regels, maar ik noen het gewoon geld graaien.

 4. Als Asjes haar nu nog niet laat vallen, ga ik me afvragen: what dirt does she have on
  asjes?

 5. ik ben benieuwd naar de reactie van Asjes en de rest van het kabinet na het lezen van het artikel in de AD van vandaag?
  het is nu wel duidelijk hoe deze mevrouw Wiels tewerk gaat.
  Ze heeft geen enkel respect voor het land Curacao.
  Alleen het eigenbelang is voor haar van belang.
  hier en daar lekker luxe wat lintjes doorknippen, haar huis op kosten van de belastingbetaler laten opknappen.
  De aannemer in een failliete toestand achterlatend.
  2 aangetrouwde neefjes aan werk helpen ten koste van deze aannemer.
  het moet wel een verschrikkelijk mens zijn die mevrouw Wiels.
  maar Asjes zit aan haar vast ze hebben elkaar aan hun baantjes geholpen.
  Maar Mevouw Wiels is gebeleken een leugenaar te zijn met een hoogmoedige inborst en een arrogante uitstraling.
  maar ik geloof in karma, zij zal het ondervinden…..

 6. “Uitvoerende aannemer nog niet bekend”……Ehhh…. misschien een klein rekenkamer-onderzoekje of hier sprake is van een beneveld een-tweetje, met “belangeloze storting” door Ballast Nedam voor meer jAsjes en wat zakgeld voor Fraudelientje. Ballast is on the ticket voor een nieuw hospitaal, heeft zich in NL moeten verantwoorden voor “giften” voor o.m. bouw brug in Suriname,……. you scratch me, i’ll scratch your corrupt cohones….

 7. Waarom bestaat er zoiets als een “Curacao huis” in Nederland?
  Als er toch nieuwbouw voor een soort vertegenwoordiging nodig is waarom dan niet een Curacaose slavenhuisje midden in Den Haag ? Zal zeker veel bekijks trekken. Een Curacaose landhuis zou ik niet doen, want die zijn van de Shons, meestal van Nederlandse afkomst.

 8. Anderhalf miljoen euro.Werk in Den Haag, gedaan door een Curacaose aannemer.

 9. alle geschreven stukjes over deze Curacrimhous site bewijzen maar al te goed weer eens dat ze niet uit de mouw zijn geschud door malle pietjes. de firma Wiels/Asjes & co denken dat wij dat wel zijn. Nou de Aap bij hun is wel uit de mouw gesprongen bij het lezen van het stuk in de Antilliaans dagblad 26-04-2014. Het geschreven stuk riekt sterk naar corrupte handelingen.

 10. Marvelous Marvelyntje al onderweg is naar Curacao en Jardim om haar nieuwste fantasieën bij afdeling Financien te verkopen.

 11. Vandaag de aap uit de mouw: “Gevaar instorten Curacaohuis is een fabeltje”
  In het AD aan het woord de ex-aannemer en ex-GevMin Roy Pieters van Curacaohuis, met een veel geloofwaardiger en gebalanceerder verhaal dan drs. Visa Jasjes met Marvelous Fraudelyntje.

  Dak en electriciteitsproblemen is iets heel anders dan gescheurde funderingen met instortingsgevaar. Maar ja, ongetwijfeld zullen Asjes & Wieltjes wel weer iets van Makamba’s Europeo noemen, we kennen de riedel

 12. in het AD staat een leuk artikel over deze verbouwing.
  Zij van Wiels is weer eens de grand dame aan het uithangen.
  het mag 3.5 miljoen gulden kosten om haar in een leuke en luxe omgeveing te laten werken.
  tegen de tijd dat het af is, zal zij geen minister meer zijn.
  maar dat snapt ze niet.
  Ze doet het allemaal in het belang van de mensen van Curacao.
  Dus niet zeuren!!!

 13. Fraudelyntje’s Fabelhuis Factuurtjes 🙂

 14. Fundering gescheurd? Instortingsgevaar? Slopen is dan de remedie.
  Volop normale kantoorruimte te huur/te koop in de hele Randstad!!!

 15. Maar landhuis Sorsaka( zuurzak) gaan we verkopen voor een zacht prijsje aan enkele vriendjes. waarom niet gewoon overdragen aan de monumentenstichting?
  Ach misschien ben ik gewoon achterdochtig geworden.

 16. oh deze was ik nog vergeten, nu Mevr Wiels niet in de ambstwoning woont, hoeveel krijgt ze nu als extra vergoeding omdat ze nu in haar eigen huis woont. Is de hypotheek al afgelost?

 17. Publieke gelden uitgeven zonder hiervoor een begroting, akkoord en publieke aanbesteding te hebben is een misdaad. Uit het interview met Asjes komt heel duidelijk naar voren dat alles al is gepland en vanaf 1 mei zal worden uitgevoerd, zonder dat hiervoor enig akkoord was. Asjes stelt zijn minister van Financiën in de pocket te hebben, want die zal volgens hem alles akkoorderen, want er is geld. Dit is een domme aanname die een goed bestuurder nooit zou hebben gedaan. Het gaat er niet om of er geld is, het is belangrijk te snappen of het slim is om het uit te geven. Daarnaast is het bouwplan niet waardeverhogend, want door de panden met elkaar te verbinden gaan de waardes juist achteruit, lees artikel in het AD van gister. Dus weer het zoveelste voorbeeld van verkwisting van publieke gelden. Wanneer gaat deze man nu eindelijk eens achter de tralies?

 18. Word het volk nu eindelijk eens wakker of blijven wij als een slaaf deze kleine groep Maffia figuren steunen die door grote corrupte Maffia leiders word beheerst. Mede mensen ik heb het ergste vermoeden dat Curaçao op dit moment niks is en nooit wat zal worden, wij zullen als volk er zelf voor moeten bloeden, het is onze eigen schuld dikke bult

 19. Vanaf de eerste bekendheid op dinsdag 22 april tot donderdag 24 april uitgaan persbericht vind ikke dat de huurovereenkomst en de verhuizingheel wel heel erg snel georganiseerd en geregeld is / wordt. 01 mei starten met verhuizen tjonge jonge een nieuw record.

 20. @ (j)Asjes Liar, liar, pants on fire..!

 21. Hoe kan ik nog even snel mijn zakken vullen.

 22. Nog maal proberen:

  1) er mankeert in Den Haag en omstreken geen verzakkingen fundering plaat.
  2) waarom nu decennia pas geconstateerd door de bouwvakkers?
  3) geen onkosten plaatje??????????????????????.
  4) waarschijnlijk snelle handjes,voor het te laat is!.
  5) geen kosten plaatje geen voor onderzoek en offerte geweest???????$$$$.
  6) etcetera, etcetera , etcetera, Heb de bedrijfsnaam gehoord die het Wiels/Asjeshuis gaat renoveren Balast Nedam Den Haag.

 23. We weten nog niet wat het gaat kosten, maar dat geeft niet want we beginnen er gewoon maar aan.

  A) Men liegt omdat de kosten nu al dermate hoog ingeschat zijn dat men het niet durft te zeggen en de openbaarheid derhalve maar even moet wachtten totdat we niet terug kunnen want we zijn nu eenmaal al begonnen…
  B) Men is gewoon dom en volgt weer het beleid van: We zien wel weer waar het schip strand. Een alhier overbekend beleid wat altijd verkeerd uitpakt en ruimte laat voor gerotzooi.

  Visie?? Planning?? Transparantie?? Het staat nog steeds niet in het woordenboek kennelijk en men zou zo langzamerhand wel eens beter moeten weten.

 24. Zoals al eerder gesproken over de verzakking van de fundering van het “laten wij het noemen Fraudelijn/Jasjes huis” kan ik niet anders dan de conclusie trekken dat hier een fraude wordt gepleegt ( 210.000,00 huur???????? verbouwing kosten) van meer dan 1 miljoen Eurotjes Naf 2.400.000,00 ten kosten van de Curaçaose belasting betaler.dit geld is beter besteed aan school maaltijden.Het kabinet is aardig op weg kabinet Gerrit de Raaf op te volgen,dus geef ik Jasjes nog 6 maanden,over en uit,en op naar het volgende loser kabinet.

 25. “…..tot zover ik weet heeft de Ministerraad goedgekeurd…”
  hahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahhahahhahahaahhahaha

 26. eens even kijken, waren de panden het voormalige antillenhuis, hoe zijn deze op de verdeling gewaardeerd.Fundering gescheurt, hmm dus onbewoonbaar verklaard door de gemeente Den Haag.
  Geen offerte van de kosten, is het beter om gewoon bij koninkrijks relaties in te trekken. bye te way twee panden voor 12 personeelsleden beetje overdreven is het niet. trouwens totaal overdreven het huis in Nederland, nooit gehoord van Video conferentie, genoeg ambtenaren hier de Gevolmachtige Minister is toch merendeels hier en de tweede kamer bekijkt de rol van de gevolmachtigde Minister wanneer ze mag aanzitten bij de rijks Ministerraad.
  Beter hier sociale woningen voor het volk dan in Nederland een oud pand n stand houden.