• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Oude muntenCURAÇAO – Ter gelegenheid van de eerste Koningsdag op 27 april, wordt morgen een speciale 5-guldenmunt in omloop gebracht. Op de voorkant van de munt staat een dubbelportret van koning Willem-Alexander en prinses Beatrix. Er zijn 20.000 munten uitgebracht voor Curaçao en Sint Maarten.

Op de helft van dat aantal, 10.000 stuks, staat een vlag van Curaçao. Tienduizend andere munten zijn voorzien van een kleurenafbeelding van de vlag van Sint Maarten. De keerzijde van de munt is gelijk aan de normale 5-gulden muntstukken en vertoont het wapen van de Nederlandse Antillen, de waardeaanduiding, de woorden ‘Nederlandse Antillen’, het jaartal en het muntmeesterteken.

Collectors item
Deze munten worden in omloop gebracht langs de gebruikelijk kanalen, dat wil zeggen dat de munten mee gaan in de normale bestellingen van de commerciële banken, en zullen zo terecht komen bij het publiek. Beide munten worden op beide eilanden verspreid en vormen vanwege de beperkte oplage een collectors item. Daarnaast zijn er ook een zilveren 5-guldenmunt en een gouden 10-guldenmunt verkrijgbaar.

Aanleiding
De aanleiding van de uitgifte is in opwaartse letters weergegeven: inhuldiging 30 april 2013. Het jaartal 2013 fungeert tevens als uitgiftejaartal van de munt. De verkoopprijzen voor de zilveren en de gouden herdenkingsmunten bedragen respectievelijk 100 en 475 gulden. De munten zijn te koop bij de kasafdeling van de Centrale Bank.

1 reactie op “Herdenkingsmunt vanwege troonswisseling”

  1. Ideetje… herdenkingsmunt voor Eric Garcia vanwege de troonwisseling bij Girobank?

    Als je twee koopt krijg je een aandeel DAE gratis.