• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

aruba vlagCURAÇAO – De regering van Aruba is verbaasd over de uitspraken van VVD’er Andre Bosman. Die wilde Nederlandse steun en het verstrekken van leningen aan Aruba stopzetten. De regering van Aruba benadrukt dat er in het geheel geen sprake is van steun of het verstrekken van leningen van Nederland aan Aruba.

Dat heeft het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba laten weten. “In een ver verleden (jaren ’80) heeft Aruba geld geleend van Nederland. Deze leningen zijn destijds inclusief rente volledig afgelost. Aruba is sinds 1986 een autonoom land binnen het Koninkrijk en volledig verantwoordelijk voor de eigen financiële huishouding. Aruba heeft tot op de dag van vandaag zonder steun van Nederland zijn staatsleningen uitgezet op de internationale kapitaalmarkt tegen een op basis van internationale ratings marktconforme rente en is ook altijd zijn verplichtingen stipt en volledig nagekomen.”

5 reacties op “Aruba verbaasd over uitlatingen Bosman”

 1. We zullen zien met een schuld van 3 miljard waarbij de regering moet lenen om de rente te kunnen aflossen.

 2. Waarom reageren Arubaanse politici überhaupt op deze nitwit. Van tijd tot tijd moeten in de vergetel gerakende Tweede Kamer-leden iets voor camera’s (vooral van Geen Stijl/POWnews) schreeuwen, anders prijken zij bij de volgende ronde, niet meer op de pluche-lijst.
  Deze (letterlijke) brokken-piloot voelt het al : crash and burn!

 3. Aanvallen is de beste verdediging.

 4. De tweede Wilders op komst. Was vroeger ook zo’n VVD-er.

 5. Bosman onzin: 5 seconden bekendheid om te laten zien, dat hij niet bijster slim is en niet erg op de hoogte is van de feiten. Overigens is zijn ontwerpwet racistischer dan de minder, minder uitspraken van de PVV aanhang.