• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Andre BosmanCURAÇAO – Als het aan de VVD ligt, krijgt Aruba geen financiële steun meer uit Nederland. Dat zegt VVD-Kamerlid Andre Bosman. De staatsschuld van het eiland is flink opgelopen terwijl Aruba volgens Bosman geen inzicht geeft in de begroting. Zonder transparantie geen hulp, vindt het Kamerlid.

De VVD’er toonde zich ook kritisch op de afhandeling van de financiën op Sint Maarten en Curaçao. “Aruba’s tekort blijft oplopen omdat de begroting niet sluitend is, Curaçao krijgt wel een begroting rond maar daar blijven enorme vragen over de overheid-nv’s en Sint Maarten krijgt gewoonweg de begroting niet rond, en dit is nog nooit op tijd gelukt trouwens. En dan lees ik in de halfjaarrapportage CFT dat Curaçao toestemming heeft gekregen om een lening uit te schrijven en is er de verwachting dat Sint Maarten ook kan gaan lenen als de begroting rond is.”

Leningen
Nederland moet pas bijsprongen als de financiën op orde zijn, vindt Bosman. “Ik moet constateren dat het op Aruba verre van goed gaat met de begroting en de staatsschuld. Het kan toch niet zo zijn dat Nederland gaat inschrijven op leningen van Aruba zonder dat ook maar enig zicht is op wat er gaande is? De VVD is van mening dat er alleen sprake van een lening aan Aruba kan zijn als er toezicht is op de bestedingen van die leningen en bij Curaçao en Sint Maarten er pas sprake is van een lening als er volledig wordt voldaan aan de eisen zoals gesteld in de Rijkswet financieel toezicht en niet op enkel advies van het CFT”, aldus Bosman in een toespraak.

3 reacties op “Bosman wil hulp NL aan Aruba stopzetten”

  1. Bosman hou gewoon je smoel een keer.

  2. HOE KAN ZE ZO IETS MET ONS DOEN

  3. Bosman heeft volkomen gelijk, Nederland geeft maar leningen uit terwijl Aruba bijna bankroet is.

    Nederland lijkt wel Eric Garcia van de Girobank.