• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

girobankCURAÇAO – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft ingegrepen bij de Girobank. De drie directeuren Eric Garcia, Stephen Capella en Richard Rajack zijn door het CBCS naar huis gestuurd. Carel Lopez en Christian Peterson voeren nu de dagelijkse leiding over de bank.

Om de bank weer gezond te maken, vindt er nu ook herkapitalisatie plaats. De CBCS wordt in het proces bijgestaan door de Amerikaanse toezichthouder op het bankwezen Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

31 reacties op “Directeuren Girobank naar huis gestuurd”

 1. Deze week heeft de eerste beslaglegging bij Ctex plaatsgevonden vanwege wanbetaling, en Girobank heeft voor zo’n honderd miljoen leningen uitstaan bij Ctex.

  Weer een enorme miskleun van het Giro management Garcia en Capella, die zelf trouwens op de loonlijst van Ctex staan.

  De betalingen door Ctex aan Garcia en Capella om die leningen te verkrijgen zijn dus niet eens geheimzinnig onder de tafel gegaan.

  En de Centrale Bank vind het allemaal goed en neemt een Zus de Lannooy en een Tara Asjes in dienst, beiden met geen enkele bancaire ervaring. Ook binnen de Centrale Bank is er veel weerstand tegen Tromp, echter de Centrale Bank betaalt salarissen die twee maal marktconform zijn dus men blijft rustig zitten waar men zit en doet vooral de mond niet open.

 2. Garcia en Rajack staan in hun gloednieuwe lease auto’s voor het stoplicht te wachten. Belt Rajack Garcia op en zegt:”Ik heb net de nieuwste hifi stereo installatie in mijn auto laten bouwen”. Antwoord Garcia:”Moet je me daarvoor uit bad bellen?”

 3. Eric Garcia en Stephen Capella zitte op een bank in Parke Tropical, gesponsord door Girobank en daarom reeds lange tijd wegens verval gesloten.

  Garcia legt een stuiver op de bank waarop Capella vraagt: “Waarom doe je dat?”
  Garcia antwoordt: “Ik wil eens voelen hoe het is om geld op onze bank te hebben!”

 4. Eric Garcia vind het hoog tijd voor een nieuw pak en gaat naar Wulfsen en Wulfsen waar hij zich de maat laat meten voor het duurste pak dat er te koop is. Kleur blauw, past goed bij zijn leasewagen van 2 ton.

  Een week later gaat hij terug en past het pak dat hem fantastisch zit. Klaar voor business, denkt Eric Garcia en wil zijn handen in de zakken steken maar merkt dan dat het pak geen zakken heeft.

  Boos vraagt hij aan de verkoper van Wulfsen en Wulfsen waar de zakken zijn. De verkoper antwoord: “Mijnheer Garcia, u bent toch directeur van een bank?”. ‘Jazeker”, zegt Eric Garcia, “al 50 jaar”. “Nou dan”, zegt de verkoper, “Heeft u ooit gehoord van een bankier die de handen in zijn eigen zakken steekt?”.

 5. Waarom komt er na 50 jaar bankierservaring geen postzegel met het hoofd van Eric Garcia?

  De kopers zouden niet weten op welke kant ze moeten spuwen.

 6. Een cassiere bij Girobank met 5 gulden kasverschil kon vertrekken.

  Garcia gooide tientallen miljoenen over de balk maar bleef zitten en werd daarvoor ongetwijfeld beloond met dikke bonussen.

  En liet zich daarmee iedere avond op lachwekkende wijze feteren in de Heeren.

 7. @Lobo

  Iemand moest zijn achterwerk toch schoonkrabben.

 8. Raadden, sorry for the slip up

 9. Wij hebben onze rekening per 1 December al gesloten toen er al “geruchten” waren dat de bank wel eens zou kunnen omvallen. Het was al tussen de regels door te lezen dat het niet goed zou gaan. Zeker met DAE erbij helemaal niet.
  Ik mag toch aannemen dat de huisbankiuer van de regering overstapt, want het is natuurlijk te risicovol.
  Zorgen moeten we ons maken om de werknemers, ik zie het somber in, maar hoop het beste, vooral voor de werknemers.
  Raden in ieder geval mensen aan hetzelfde te doen.

 10. Eric Garcia loopt naar kantoor en ziet een briefje van 50 gulden liggen. Blij met zijn vondst stopt hij het biljet in zijn portemonnee, waarin ook een briefje van 100 gulden zit. “Ha! Ik had 100 gulden, toen vond ik 50 gulden, dus mijn bezit is met maar liefst 50% toegenomen”. Op kantoor aangekomen wil hij Stephen Capella het goede nieuws vertellen, als hij erachter komt dat er een gat in zijn portemonnee zit. Helaas, het 50 gulden biljet is alweer verdwenen. “Ik had 150 gulden, ik ben 50 gulden kwijtgeraakt, dat is een verlies van 33%,” denkt Eric Garcia. “Oh, nou ja, ben ik er toch nog 17% op vooruitgegaan.”

 11. Zal gezellig worden bij de Heeren nu Eric Garcia daar ‘s morgens al kan aanschuiven in plaats van ‘s avonds wanneer zijn maatjes van de Centrale Bank daar ook binnen komen lopen.

 12. Wauw, ik wist niet dit met Girobank zo’n groot geval van wanbeleid was.

  Ik kreeg meteen flashbacks van Dick Fuld, (de CEO van Lehman Brothers) die zich ook heer en meester van het universum beschouwde en zodoende zijn bank finaal de grond in joeg met in zijn kielzog (bijna) de rest van de wereldeconomie.

 13. Ik ben benieuwd of Garcia en zijn marionet Capella opdracht hebben gegeven om de dossiers van hun baggerleningen te shredden.

  Uit die dossiers zal namelijk blijken dat deze leningen bij het aangaan al verstrekt onverantwoord waren en dat men daarna gewoon is blijven doormodderen.

  Maar beide heren glomden van trots als ze weer betere jaarcijfers konden publiceren. Dat die jaarrekeningen vooral bestonden uit gebakken lucht blijkt nu wel.

 14. Of allemaal Edgar

 15. Ik zie dat er nu nog iemand Edgar heet. Wellicht handig als deze zich Edgar 2 gaat noemen, voorkomt verwarring.

 16. The only reason this got this far was beacuse the CBCS did not do its job to begin with. The reason for that is that a few years ago Mr. Garcias was still part of Mr. Tromp’s group of friends so he was allowed to do whatever he wanted. Now that he no longer is in the “circle of friends” the CBCS finally toook action.

 17. Ik denk dat het hoog tijd wordt om je geld weg te halen bij Girobank, want als er nog een grote klant omvalt is het gedaan met de bank. En er zijn er mijns inziens enkelen die op omvallen staan.

  De driie musketiers Garcia, Capella en Rajack

 18. Waar was de Centrale Bank tijdens de neergang van deze bank? Mensen, vergis je niet, net zoals bij First Curacao is de Centrale Bank wederom veel te laat komen kijken bij het feestje.

 19. Hoe kan het dat Garcia en Capella op de payroll staan van Ctex, het bedrijf waar de Girodienst tientallen miljoenen aan geleend heeft en mogelijk het volgende Girodienst debakel wordt (na DAE)?

  Hoe kun je onafhankelijk een krediet beoordelen als je salaris ontvangt van de kredietnemer?

  Zie Kamer van Koophandel:

  Trade name CTEX
  Legal form Limited Liability Company
  Official name Curaçao Technology Exchange N.V.

  Function Statutory director
  Title description General Board Member
  Name Eric Lion Garcia
  Date of birth July 26, 1940
  Place of birth Willemstad
  Country of birth Curaçao
  Nationality Dutch

  Function Statutory director
  Title description General Board Member
  Name Stephen Anthony Capella
  Date of birth June 13, 1973
  Place of birth Willemstad
  Country of birth Curaçao
  Nationality Dutch

 20. Niet alleen Garcia en zijn trekpoppen Capella en Rajack zijn schuldig aan wanbeleid, ook de commissarissen van der Veen en Martis hebben jarenlang collectief de andere kant opgekeken bij dat wanbeleid en intussen wel vette vergoedingen opgestreken.

  Ik heb begrepen dat de rapporten van de Centrale Bank over het gevoerde management en toezicht onthutsend zijn, dus alle reden om de weggestuurde Garcia, Capella en Rajack aansprakelijk te stellen voor de schade en het verder van der Veen en Martis te verbieden nogeen commissarisfunctie te bekleden bij een instelling die onder toezicht staat van de Centrale Bank. Maar wie wil nog dergelijke blinde commissarissen?

 21. Garcia dacht dat hij God was, en zoals met alle dictators komt dan vroeg of laat de diepe val.

  Zijn reputatie is voor altijd zwaar beschadigd, want hij altijd zal herinnerd worden als degene die de bank naar de rand van een faillissement heeft met zijn wanbeleid.

  En zijn ontslagen mededirecteuren Capella en Rajack zullen niet meer van het stempel van laffe meelopende profiteers afkomen, hetzelfde stempel dat Stella van Rijn voor altijd meedraagt na twee kritiekloos partciperen in het circus Schotte.

  Ieder bedrijf dat deze paljassen nog in dienst neemt kun je niet meer serieus nemen.

 22. @ Jackson,

  Loon krijg je wanneer je werk verricht. Hier op Curacao krijg je gewoon geld voor het niets doen. Garcia kreeg zelfs geld voor wanbeleid, maar ‘loon’ zou ik het niet willen noemen. Daarmee zou je de echte harde werkers op dit eiland tekort doen.

 23. Nu pas zijn ze weggestuurd? Dit moest sinds vorig jaar gebeuren. Laat me raden …..ze bleven om nog meer geld te verdienen ( zonder te werken)

 24. Schotte c.s. wilde Tromp van de CBCS niet voor niets beentje lichten. Gelukkig is dat nog niet gelukt.

 25. Lichtjaren meten afstand en niet tijd. Masha danki

 26. Ondanks dat Capella en Garcia met hun wanbeleid een bank in de vernieling hebben geholpen en de werkgelegenheid van 300 mensen in gevaar hebben gebracht, zullen zij zich er niet voor schamen flinke afkoopsommen te eisen terwijl ze al een astronomisch salaris verdienden terwijl ze geen enkele directietaak adequaat vervulden.

  Gezien de leningen die ze verstrekten aan klanten die absoluut niet kredietwaardig waren (DAE!) kun je je zelfs afvragen of Capella en Garcia niet onder de tafel betaald zijn door deze klanten om hen te pushen die dwaze leningen te verstrekken.

  Kunnen Capella en Garcia niet aangeklaagd worden voor hun wanbeleid?Ik denk dat er in de files van de bank voldoende bewijs te vinden is voor gevoerd wanbeleid.

 27. inderdaad hoe is het mogelijk dat deze sketch figuren zolang hun nmiserable werk hebben kunnen doen.
  Ze zaten meer hij cafe de heeren, dat dat ze iets nuttigs deden.
  de bank failliet achterlatend en straks natuurlijk een vette bonis willen hebben voor jaren lang lanterfanteren.
  Ik hoop dat ze zelf ook failliet gaan, maar dat zzal niet gebeuren.
  ze zullen wel weer hun gelijk halen bij ons miserabele rechtsysteem.
  Knoops zal ze wel bijstaan.

 28. hoe kan een curacaosche bank ongezond zijn? kan het bijna niet geloven… de grootste dieven op het eiland… overvallers, banken en de overheid horen in het zelfde rijtje thuis.. weet nog niet in welke volgorde… peace out!

 29. Eric Garcia heeft de bank bestuurd als een alleenheerser en heeft alleen maar marionetten om zich heen verzameld die hem naar de mond praatten en slaafs volgden. Stephen Capella, op zich een intelligente kerel, was daar het beste voorbeeld van. Als Garcia een lening wilde verstrekken gebeurde dat, hoe onverantwoord dat ook was zoals blijkt uit de financiele ellende waar de bank nu in zit.

  Stephen Capella volgde Eric Garcia volgens mij nog als die naar het toilet ging.

 30. Geen uitzondering.. menig board of directors hier op Curacao zijn incapabele mensen. Wanbeleid van hier tot Tokyo, maar ondertussen wel veel loon ontvangen voor het shit wat ze leveren.

  Hopen dat het voor Girobank, klanten en werknemers alleen maar beter kan worden.

 31. Jaren te laat !! wat? Lichtjaren te laat !!