• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

geld thumbCURAÇAO – De Inspectie der Belastingen heeft vandaag het werk neergelegd. Het personeel is onder meer ontevreden over het intrekken van een extra vergoeding. In afwachting van een nieuwe salarisstructuur kreeg het personeel een tijdelijke extra vergoeding, maar die is er inmiddels weer van af. Radio Hoyer 2 maakte er een reportage over.

Volgens Gregory Wilson van vakbond ABVO is de inspectie een soort van ‘moederorganisatie’ van waaruit een aantal andere kleine organisaties werken. “Hoe is het mogelijk dat het personeel van deze kleinere diensten meer verdient dan het personeel van de de zogenaamde ‘moederorganisatie?”, aldus Wilson.

Geen carrièremogelijkheden
Verder worden volgens Wilson vrijgekomen functies niet ingevuld en zijn er geen carrièremogelijkheden. “Het tekort aan personeel wordt met de dag groter. Vacatures van mensen die met pensioen gaan, worden niet ingevuld. Ook zijn er geen groeimogelijkheden voor het personeel”, zegt Wilsoe. Hij erkent dat dit een groter probleem binnen de overheid is. Tot slot is het personeel ontevreden over een nieuwe overurenregeling, waardoor overuren niet meer over een week mogen worden uitgesmeerd, maar nu binnen maximaal drie dagen moeten worden opgenomen.

Nieuwe afspraken
Volgens Wilsoe moeten er nieuwe afspraken worden gemaakt. Dit probleem speelt volgens hem al sinds 2008 en de overheid moet nu maar eens inzicht geven in wat er bespaard is. Voor het personeel is de maat vol. De toelage moet sowieso terug, zegt Wilson, en “dan gaat het personeel weer werken en kan geregeld worden wat geregeld moet worden”. Contact met de minister is er nog niet geweest en dat laat hij graag over aan het hoofdkantoor. “Ik hou me hier bezig met het personeel.”

De vakbondsman legt in gesprek met Rick Hart uit wat het probleem is.

12 reacties op “Inspectie der Belastingen legt werk neer”

 1. Grappige kop: “……legt ‘werk’ neer” 🙂

 2. elke ambtenaar moet acht uur op zijn werk zijn dus 08.00 u tot 16.00 u is 8 uur van huis.

 3. ach nog 17 maanden dan is het sociaal akkord voorbij 10-10-2015 de dag van de waarheid dan gaat de dubbele laag eruit( Curacao en Nederlandese Antillen) Ole ole ole alle ambtenaren in de BZV. Nu hebben we nog ambtenaren van de Nederlandse Antillen en het eilandsgebied Curacao. Strak een goed beoordelingssysteem , door een onafhankelijk buro en alle niet opgeleide en niet functionerende ambtenaren eruit.

 4. Blijf maar lekker thuis!

 5. Het is schandalig hoe die club die kaliber ontbeert voor de belangrijke functie die hij heeft, nog het left heeft om het werk neer te leggen voor meer geld. Aanpassing van de relatief hoge salarissen naar kwaliteit van de geleverde prestaties ligt meer voor de hand. Anderszins dient schoonschip te worden gemaakt in die dienst door vervanging van die hele club met slechts een handje vol capabele en integere overheidsdienaren die het veelvoudige van wat er nu eruit komt aan dienstverlening, zal weten te presteren.

 6. @.E. simons: 5 uur? het kantoor gaat om 3 uur dicht.
  tussen 12.00 uur en 14.00 is er pauze en wordt er maar 1 kassa opengehouden.
  het is een triest sooite ambtenarij…
  mijn belastingaanslagen kloppen nooit kan doet er jaren over voor ik eindelijk kan betalen.
  maakt me verder niet uit.
  maar kost wel ahnden geld voor de overheid.

 7. Alsmaar hun ”rechten” opeisen mara aan hun plichten voldoen, ho maar.
  Hoe vaak staan er bij de 2 loketten in de hal voor de 2 balies van de ontvanger lange rijen mensen te wachten op de openingstijd van die balies.
  Rustig komt het personeel 10 tot 15 minuten te laat op hun plek om de mensen te helpen en ho maar als je daar een opmerking over plaatst, zelfs de chef is geregeld niet op tijd op het werk, ook die mag je als burger niet aanspreken op zijn werk houding.
  Maar wel klagen over van alles en nog wat, als een ieder zijn verantwoordelijkheid zou nemen en werken zoals het hoort zullen er geen overuren gemaakt moeten worden en hoeft de belasting betaler niet extra te dokken voor deze miskleunen.
  De goede ambtenaren daargelaten, die doen hun werk zoals het hoort

 8. De kanslozen komen terecht in een sociaal programma, of komen terecht bij de belastingdienst….

  Deze vakbonden maken gewoon misbruik van hun “macht”… dom gelul.

  Zo min mogelijk werken en zelfs meer dan het maximale willen ontvangen! Maar goed de regering is niet bepaald een voorbeeldfunctie door o.a. 30 april als nationale feestdag te bestempelen.

 9. Als je de hele dag zit te niksen, is het toch ook niet meer dan logisch dat je geen carrièremogelijkheden hebt?

 10. Ambtenaren schijnen problemen te hebben met het begrijpen van het woord “tijdelijk’

  Wellicht moeten we hen eens een woordenboek sturen, kunnen ze het opzoeken.

 11. Deze club zou gezien het aantal miskleunen wat ze maken en rondsturen, en dan praat ik alleen over loon/inkomsten/bedrijfsmatige belastingen in kleine kring, gekort moeten worden op hun salaris.

  Verantwoordelijkheid nemen ze niet voor deze fouten en de burger/werkgever mag voor de zoveelste keer weer naar de Regentesselaan om het maar weer trachtten recht te trekken.

  De bevoorrechte ambtenaren op Curaçao vallen steeds meer door de mand nu ze door het eigen land en dus ook door `s lands inkomen betaalt moeten worden, en er dus zoals voor zovelen dus ook voor hun, niet al te populaire maatregelen genomen moeten worden.

 12. Mijn kinderen gaat iedere dag om 5 uur voetballen op de parkeerplaats bij de Ontvanger. Dan staat er namelijk geen enkele auto meer.