• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – De UST (Unit Speciale zaken) heeft zaterdagmiddag twee tieners aangehouden wegens verboden wapenbezit. Bij de Mirla Plateweg zagen ze een rode Toyota Yaris met drie inzittenden. Toen de Toyota de UST in de gaten kreeg, ging die er met een verdacht hoge snelheid vandoor.

De politie zette de achtervolging in en bij de kruising Bahamasweg/ Biminisweg gaven de agenten een stopteken af. Het voertuig stopte, maar een van de inzittenden rende er vandoor met een zwarte schoudertas. De rode Toyota gaf ook gas en reed richting Haitiweg. De politie zette per auto de achtervolging in, maar ging ook te voet achter de verdachte met de zwarte schoudertas aan. Die had inmiddels een vuurwapen uit de schoudertas gehaald. Twee agenten (er was er eentje bijgekomen ter versterking) joegen hem op, haalden hun dienstpistool tevoorschijn en sommeerden hem om zijn wapen neer te leggen.

Arrestatie
De vijftienjarige E.G.A. werd aangehouden vanwege verboden wapenbezit. Hij bleek een glock van het kaliber 9 mm bij zich te hebben, met 31 kogels. De Toyota Yaris met de twee medeverdachten werd achterhaald. De inzittenden, de 27-jarige R.W. en de negentienjarige R.J.J.S., zijn gearresteerd. De auto is in beslag genomen. De drie zitten nog vast.

4 reacties op “Trio na achtervolging vast vanwege wapenbezit”

 1. Wauw…
  We gaan voorruit.
  De politie wagens winnen het nu toch al weer van een Toyota Yaris.
  En met bijstand warden de anderen achterhaald.
  Chapeau….

 2. 9 Mm para munitie wordt veelal verkocht in doosjes van 50 stuks. Wat is er met die missende 19 patronen gebeurd / uitgehaald ?

 3. Ratvocates Vaders en Blonk eisen dat de verdachten vrij worden gelaten omdat nog niet gebleken is dat de politie een wapenvergunning had.

 4. staakstrafje?
  zoals al eerder geschreven stel digene die het wapen in zijn bezit heeft aansprakelijk voor aale misdaden die met het wapen zijn gepleegd. Behandel minderjarigen met wapens als volwassen, zodat deze want to be misdadigers niet meer worden misbruikt door oudere misdadigers omdat jeugdigen minder hard worden gestaft.
  ouders tevens aansprakelijk stellen, enz