• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto Novum/AP: Paus FranciscusCURAÇAO – Paus Franciscus bidt voor vrede in Oekraïne en Syrië en voor een einde aan de terreuraanslagen in Nigeria, waarbij veel christenen de dood hebben gevonden. Dat deed hij vandaag in zijn paasmis op het Sint-Pietersplein. Meer dan 150 duizend mensen waren daarvoor op het plein samengekomen.

Dit jaar valt de viering van Pasen samen met de paasviering in orthodoxe kerken, waar veel Oekraïners lid van zijn. Een deel van de hymnes die werden gezonden waren daarom in het Russisch. “We vragen U de initiatieven die vrede moeten brengen in Oekraïne te verlichten en inspireren, zodat alle betrokkenen, met de hulp van de internationale gemeenschap iedere poging ondernemen om het geweld te beëindigen”, zei de paus in zijn gebed. Ook bad de paus voor vrede in Syrië, voor de slachtoffers van de ebola-uitbraak in Afrika en voor een einde aan de terreuraanslagen in Nigeria.

Delen
De paasboodschap van Franciscus richtte zich ook op mensen in nood dichterbij huis. De ‘blijde boodschap’ van Pasen betekent ‘anderen opzoeken, dichtbij hen zijn die gebukt gaan onder de moeilijkheden van het leven, delen met de noodruftigen en zieken, ouderen en verworpenen bijstaan’.

© Novum

3 reacties op “Paus bidt voor vrede”

  1. @Paus, met bidden kom je er echt niet! Je maakt jezelf misschien populairder bij je miljoenen volgelingen, maar oorlog zal nog altijd overal gevoerd worden. Vaak met een religieuze achtergrond; dat is dan weer frappant te noemen. Dus stop met deze tijdverspilling en bezin je op een andere manier om vrede voor alle mensen te “brengen”.

  2. De vrede zal zoals uit de geschiedenis blijkt niet lukken, hij kan beter voor z’n pedo collega’s bidden dat het afgelopen is en de arme helpen met de miljarden goud waar de kerken mee bekleed zijn, vooral in Chili. Dat zou minder hypokriet zijn

  3. @Paus : Veel succes!