• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

koper thumbCURAÇAO – Het ministerie van Justitie, de Curaçaose politie, het Openbaar Ministerie (OM), Aqualectra, UTS en Flow hebben woensdag overlegd hoe koperdiefstal teruggedrongen kan worden. Het OM had de bijeenkomst georganiseerd in de Tempel Emanu-El in Punda. Daarbij zijn afspraken gemaakt tussen de partijen.

Zo geeft de politie op korte termijn Aqualectra en Flow beveiligingsadviezen op maat om koperdiefstal op hun bedrijfsterreinen tegen te gaan.

917
Daarnaast is alarmnummer 917 van de politie opengesteld voor het melden van koperdiefstal. Er wordt geprobeerd om prioriteit te geven aan de melding. Burgers wordt gevraagd oplettend te zijn. Alle werknemers van Aqualectra, Flow en hun onderaannemers zijn duidelijk herkenbaar aan hun identificatie, felgekleurde vest en/of voertuig met opschrift van het desbetreffende bedrijf.

Vervolgontmoeting
De partners komen snel weer bij elkaar om onder leiding van een officier van Justitie tot meer afspraken te komen. Samen met het ministerie van Justitie wordt momenteel hard gewerkt aan oplossingen op langere termijn. Zo wordt overwogen om een exportverbod op koper in te voeren. Ook kunnen bedrijven die koper kopen, vergunningsplichtig worden gesteld. Over deze twee mogelijkheden wordt momenteel nagedacht.

1 reactie op “Betere aanpak koperdiefstal”

  1. Niet meer inkopen tenzij het in de originele vorm is ( niet omgesmolten) en altijd alleen bij overleggen en registreren van sedula/rijbewijs.
    De inkopers verdienen er genoeg aan, laat ze maar eens wat verantwoordelijkheid nemen voor een maatschappelijk probleem.