• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Helmin WielsCURACAO – De inhoudelijke behandeling van de zaak-Magnus is verplaatst van 21 tot en met 23 mei naar 4 tot en met 8 augustus. Het aantal zittingsdagen is uitgebreid van drie naar vijf. Dat heeft de rechter vanmiddag besloten tijdens de pro-formazitting in de rechtbank in Willemstad.

Alle verdachten blijven tot die tijd vastzitten. De advocaten van de verdachten hadden om het schorsen dan wel opheffen van detentie gevraagd, maar de rechter ging daar niet in mee. De feiten zijn te ernstig en het maatschappelijk belang is te groot, zei hij.

Bekentenis
Daar komt bij dat Elvis K. heeft bekend de moordenaar van Helmin Wiels te zijn en bovendien een belastende verklaring aan het adres van zijn medeverdachten heeft afgelegd. Monster schoot Wiels dood en naar eigen zeggen heeft hij daar nu spijt van.

Carlos P.
Voor wat betreft de detentie-omstandigheden waarin Carlos P. verkeert (hij zit gevangen in een politiecel in Rio Canario, die niet geschikt is voor langere detentie), zei de rechter dat dat voor nu geen gevolgen heeft maar later misschien wel. Hiermee doelt de rechter mogelijk op strafkorting.

Niet-ontvankelijk
Verder ging de rechter in op de eis van Olga Saleh, advocaat van Elvis K. alias Monster, om het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk te verklaren. Het OM heeft zich volgens de strafpleiter niet aan de wettelijke regels gehouden. Het OM zou Monster onder valse voorwendselen bekennende en belastende verklaringen hebben laten afleggen en ook zou K.’s toegang tot zijn advocaat ernstig zijn beperkt. Daarmee zijn Monsters rechten als gedetineerde geschonden en dus moet het OM niet-ontvankelijk verklaard worden, vindt Saleh. De rechter oordeelt er vooralsnog niet over, maar wil K. zelf horen. De eis van K.’s raadsvrouw is dus niet verworpen, benadrukte hij. De handelswijze van het OM verdient meer onderzoek voordat er een oordeel over geveld wordt, aldus de rechter.

2 reacties op “Behandeling zaak-Magnus in augustus”

  1. Las in de Amigoe dat Monster uitgelegd moest worden wie die Wiels dan wel zou zijn. Ta pendew e ta kere mi ta ?

  2. Hoe langer ze wachten, hoe groter de kans meer fouten worden gemaakt/ hoe meer detailes worden vergeten en iedereen wordt vrijgelaten.