• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

burney el hage en ramoncito booiCURAÇAO – De Bonairiaanse oud-politici Ramonsito Booi en Burney El Hage zijn dinsdag vrijgesproken van fraude, corruptie en witwassen. Dat laat advocaat Geert-Jan Knoops weten. Hij noemt de vrijspraken ‘meer dan terecht’, onder meer vanwege de ‘speculatieve en suggestieve’ bewijsvoering door het Openbaar Ministerie. 

De zaak van voormalig UPB-leider Booi en oud-minister van Economische Zaken El Hage loopt sinds september 2009, toen bij de twee een huiszoeking werd gedaan. De zaak werd in 2011 geseponeerd, maar een jaar later besloot justitie toch tot vervolging over te gaan na een verzoek daartoe van de Fundashon Bon Gobernashon (Stichting Behoorlijk Bestuur).

Witwassen hypotheekgelden
El Hage en zijn vrouw werden verdacht van het valselijk opmaken van een aanvraag voor een hypotheek bij twee Antilliaanse banken en vervolgens het witwassen van de hypotheekgelden. Booi maakte zich volgens justitie schuldig aan het opmaken van valse documenten voor de verkoop van twee percelen grond op Bonaire.

Emotioneel
De oud-politici reageerden volgens Knoops emotioneel op de uitspraak van de rechtbank. Ze zien de vrijspraak volgens Knoops als ‘een vorm van rehabilitatie’. Hij hoopt dat justitie de zaak nu laat rusten, zodat zijn cliënten weer ‘een normaal leven kunnen leiden’. Iets wat ze volgens hem vanaf de inval op 8 september 2009 niet hebben kunnen doen.

© Novum

2 reacties op “Vrijspraak voor oud-politici Bonaire”

  1. crime pays

  2. Ze kunnen zich baseren op het gewoonte recht. het is de normaalste zaak in de wereld wanneer je een politieke functie bekleedt dat je jezelf verrijkt met publieke middelen.