• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

leegstandCURAÇAO – Milieuorganisatie Green Force is bezorgd over de evaluatie van het Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP). Projectontwikkelaars hebben hun eigen visie gegeven tijdens een statendebat hierover. Daarin werd uitsluitend gesproken over het economische aspect en dat is eenzijdig, vindt de milieuorganisatie. 

“Mensen kennen blijkbaar de definitie van duurzaamheid niet als je hoort dat het alleen over economische ontwikkeling gaat. Maar over sociale aspecten en milieu heeft geen van deze ontwikkelaars het”, sneert Green Force-eigenaar Timo Brouwer.

Conserveringsgebied
Door het EOP moeten de zoutpannen van Jan Thiel, een conserveringsgebied, met rust gelaten worden. Een boulevard van Jan Thiel tot aan Sea Aquarium stuit ook op bezwaren van het EOP. Green Force vindt het hypocriet dat de projectontwikkelaars enerzijds praten over duurzame ontwikkeling, maar tegelijkertijd “azen ze op de ‘green fields’. Dat zijn stukken grond met weinig ontwikkeling waar alleen natuur in de weg staat, deze zijn namelijk goedkoper dan stukken grond in de stad of die gerenoveerd moeten worden. Duurzame ontwikkeling betekent voor Green Force echter optimaal gebruik van de gronden die al in bezit zijn, zoals bijvoorbeeld in Pietermaai gebeurt.

Leegstand
Brouwer: “Dus geen ‘green fields’ gebruiken, maar ontwikkeling van wat er al bestaat of verbetering van wat er al is. Zo liggen er talloze kavels te verpauperen overal in de stad, maar deze willen zij niet kopen omdat die te duur zijn. Daar schiet de regelgeving te kort, dus ook de regering die dit moet regelen. Al die kavels die leeg staan, dat zijn de obstakels die de duurzame ontwikkeling van het eiland in de weg staan. Ga even langs Santa Maria, Rio Canario, Santa Rosaweg, Punda, Otrabanda en Veeris en je ziet veel terreinen die gebruikt zouden kunnen worden door projectontwikkelaars.”

leegstand large

3 reacties op “‘Projectontwikkelaars hebben lak aan EOP’”

 1. Gelukkig is er nog Green Force, die nog niet de moed op/voor dit eiland heeft laten zakken. Onbegrijpelijk maar waar, bravo!

 2. Mischien is het tijd om de heer minister Balborda nog eens door de screening te trekken, het blijkt dat hij als marionette van de projectontwikkelaars wordt gebruikt, dat diensten van de overheid die onder hem vallen (ROP) niet goed functioneren en dat hij alleen probeert te scoren om stemmers te krijgen voor PNP.

  Deze minister is niets meer dan corrupt en moet het veld ruimen voor iemand die zich wel inzet voor Curacao.
  YWN

 3. Goed gezegd van Green Force!! het is toch belachelijk dat alleen een schurk als Randy Neuman zijn mening mag geven over het EOP. Het staat al duidelijk vast wat hij ervan vindt. Mischien moet die meneer maar eens gaan focussen op een keer iets goeds maken in plaats van vreselijk lelijk en/of slechte dingen die vaak tenkoste gaat van onze natuuur. Monster van Pietermaai anyone?