• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

panamaCURAÇAO – Agenten van de Nederlandse politie gaan niet naar Panama om daar te helpen bij de zoektocht naar de twee Nederlandse vrouwen die vermist worden in het land. Dat zegt de politie vandaag in het actualiteitenprogramma Eenvandaag.

Een Brit wiens zoon enkele jaren geleden verdween in het gebied roept de politie daartoe op.

Eerdere vermissingszaak
De zoon van Denver Humphrey verdween vijf jaar geleden op ongeveer dezelfde wijze als de 21-jarige Kris Kremers en de 22-jarige Lisanne Froon. De capaciteiten van de Panamese politie boezemden hem weinig vertrouwen in. De Britse politie wilde toen agenten sturen, maar daar wilde Panama niet aan.

Vertrouwen
De Nederlandse politie zegt vertrouwen te hebben in het Panamese onderzoek. “We hebben gezien wat ze doen en hoe ze het doen en dat gaat perfect. Wij vertrouwen erop dat zij alles gedaan hebben wat in hun macht zit en dat wij dat ook niet beter kunnen”, aldus een politiewoordvoerder in de uitzending. Al dagen wordt naar de vrouwen gezocht met reddingsploegen, honden en helikopters.

© Novum

3 reacties op “Geen Nederlandse agenten naar Panama in vermissingszaak”

 1. Toen Nathaly Holloway verdween stuurde Nederland staaljagers om te helpen zoeken.

  Maar toen was er ook sprake van een Amerikaanse mediahype waar Nederland o zo gevoelig voor was.

  All people are equal, but American people are more equal than others.

 2. Bobs45; Goed zo !!

 3. Ach…maar…natuurlijk : Europese agenten eropaf….
  Ik begrijp dus dat zij, beter dan de spoorzoekers van de Policia Nacional en Policia de Campo daar in Panama de weg, bergpaden, flora en fauna en dat soort onbelangrijke details kennen dan de lui die de tent daar behuizen.
  In een babbelbraakshow (voor de connoisseurs: RTL Boulevard) op TV, suggereerde een gewezen recherche-mislukkeling zelfs dat “op Curaçao en Aruba honderden mariniers” direct inzetbaar staan. Niet erg operationeel savvy deze “expert”.
  Gelukkig ziet de Nationale Politie, althans nu, iets duidelijker.
  ……my 2 cents. Ojalá les encuentren, sano y salvo…..