• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

wetboekCURAÇAO – De nationale wetgeving komt online. Belangenorganisatie CIFA (Curaçao International Financial Services Association) is samen met DCLP (Dutch Caribbean Legal Portal) bezig alle relevante wetgeving van Curaçao te digitaliseren. De database moet in de tweede helft van dit jaar klaar zijn.

Een internationaal financieel centrum moet inzichtelijk zijn en daarom moeten potentiële klanten en investeerders en hun financiële adviseurs online toegang krijgen tot de nationale wetgeving, vindt CIFA. Daarnaast is het vanwege transparantie en het controleren van internationale richtlijnen ook van belang dat de wetgeving rechtstreeks toegankelijk is voor  verdragspartners en internationale organisaties. Behalve in het Nederlands wordt de jurisdictie ook in het Engels aangeboden.

Compleet beeld
Op beperkte schaal is het al mogelijk om wetgeving te raadplegen, maar geen van de websites geeft een compleet beeld. De database die momenteel wordt ontwikkeld bevat bij de lancering alle verordeningen en besluiten van voor en na 10-10-’10 en de besluiten die nog van kracht gaan. Na de lancering wordt de database up-to-date gehouden met de nieuwe vorderingen en besluiten.

5 reacties op “Wetgeving gedigitaliseerd voor investeerders”

 1. De Gouverneur stuurt verplicht alle wetgeving die hij/zij tekent naar den Haag. Als ze die daar (net als de NL wetgeving) keurig on line zouden zetten….

 2. Mooi zo!
  Sint Maarten heeft deze operatie al achter de rug: daar staat alle geldende wet- en regelgeving online.
  Alle wet- en regelgeving van de Nederlandse Antillen, met de tekst zoals die geldend was op 9 oktober 2010, staat al enkele jaren online (www.overheid.nl / lokale regelingen / uitgebreid zoeken / v.m. Nederlandse Antillen).
  Het zou goed zijn als daar nu ook de regelgeving van het v.m. Eilandgebied Curaçao aan wordt toegevoegd, en de wet- en regelgeving van ná 10-10-10.

 3. Wat heb je aan wetten als het OM ze niet toepast?

 4. Overigens is er, voor de gewone man, nog een groot verschil tussen recht HEBBEN en recht KRIJGEN.
  Een goed voorbeeld hebben we gisteren gezien, waar benadeelde families keihard een trap onder de gordel kregen van het OM en de rechter.

 5. De private sector vult dus weer eens een gat dat de overheid achterlaat. Onbegrijpelijk dat op Curacao je van het bedrijfsleven moet horen welke wetgeving de overheid op jou van toepassing verklaart.

  Na Korsou so….