• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtbankCURAÇAO – De rechtszaak tegen de 23-jarige N.d.D.d.S. is verdaagd, omdat hij een nieuwe advocaat heeft die het dossier moet inzien. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). D.S wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk aan de EEG-weg op 4 augustus. Hierbij kwamen drie mensen om het leven.

D.S. was niet in het bezit van een rijbewijs en reed aanvankelijk door. De politie wist hem uiteindelijk aan te houden aan de Rector Zwijsenstraat. De drie slachtoffers deden mee aan een sponsorloop toen ze met hoge snelheid werden aangereden. Monique van Meerwijk, Elton Montesant en Kristen Leyba van RoadRunners Club Curaçao kwamen hierbij om het leven.

10 September
De rechtszaak is aangehouden tot 10 september (14.00 uur). “Een vroegere datum voor de rechtszitting bleek organisatorisch niet mogelijk”, aldus het OM.

17 reacties op “Rechtszaak drie verkeersdoden EEG-weg verdaagd”

 1. Advocaat Alicia Blonk vertegenwoordigde ook de Martis broers, van de Wiels dreigvideo.

  Waar ze het lef had om te bewerend dat die video, snel in elkaar gedraaid op de dag van en na de moord op WIels, een educatief project was.

  Aan de kleding van de dader te zien werkt ze waarschijnlijk prodeo, wat betekent eindeloos uren kunnen declareren op kosten van de belastingbetaler.

 2. @MRO
  op curacao heeft het recht geen schijn van kans.
  De maffia regeert, dus waar wil jij je recht halen.
  De maffia heeft het rechtssysteem in zijn zak zitten.
  Ze zijn bang voor de maffia om recht te spreken.
  hert tuig loopt vrij rond en de hardwerkende mensen mogen achter tralies zitten, met het alarm aan.

 3. @MRO, Laat het recht zn loop toch eens hebben..

  Zolang Schotte en kornuiten niet in Bon Futuro zitten kunnen we spreken dat er het rechtsysteem faalt op Curacao

 4. Tientallen mensen hebben gisteren vrijaf genomen omdat ze als nabestaanden of lid van de Road Runners de zaak bij wilden wonen en allemaal kunnen ze in september weer een dag vrij nemen omdat het laffe en onnozele OM zonder een moment van twijfel in de vertragingstactiek van de dader stinkt.

  Dit OM kan nog geen trukki pan runnen, laat staan justitie.

 5. Slim om een nieuwe advocaat in handen te nemen. Tijd zoveel mogelijk trekken en hopen dat iedereen deze moord vergeten. Waarom is de Haitian wel meteen de bak in maar NdS en Schotte lopen nogsteeds rond?

 6. The Runner, dank voor je getuigenis, mensen zoals jou hebben we nodig.

  Maar hoe lang gaat het OM nog door met het in de watten leggen van verdachten en het natrappen naar slachtoffers?

  Het is schandalig dat een zaak waaraan geen enkele onduidelijkheid of twijfel aan de grove schuldvraag is meer dan een jaar op zich moet laten wachten.

  Het wachten is op mensen die eigen rechter gaan spelen. Natuurlijk ben ik daar tegen, maar met dit OM heb ik daar zowaar begrip voor en zou het niet afkeuren. Misschien is het wel de enige manier om duidelijk te maken welke OM prutsers Nederland naar Curacao exporteert.

 7. @ The Runner. zelfs iemand met MBO rechten kan in 2 minuten de stukken van deze zaak doorlezen.

  Het is niet de schuld van de advocaat, dat het uitstel zo lang gaat duren, maar van het OM. De advocaat en de verdachte hadden het liever sneller zien gebeuren aldus mr. Blonk. Van moord zal geen sprake zijn, maar wel van 3 maal dood door schuld. Met jouw getuigenis zal dat hopelijk voldoende zijn voor vele jaren gevangenisstraf.

 8. MRO, Ik was aanwezig en ik ben ook gehoord als getuige. Nelson reed niet maar daadwerkelijk vloog hij!! alsof hij in een concorde zat. Daarnaast heeft hij geen rijbewijs en ook geen auto (zijn brommer was al eerder afgenome).. als je dan toch moedwillig in een auto gaat zittten dan is dat poging tot moord! Helemaal als je als een gek gaat rijden!
  En dan ook nog willen vluchten.. en geen enkel berouw..
  Geeft wel het nivo van de advocaat aan.. want zelfs iemand met MBO rechten kan in 2 minuten de stukken van deze zaak doorlezen en concluderen dat Nelson schuldig is en in principe 60 jaar zou moeten zitten,

 9. Weer een bewijs dat het OM en de rechters kwalitatief ondermaats scoren.
  Schandalig dat de nabestaanden een schop na krijgen door een rechter die gehoor geeft aan een rat advokaat.

 10. Mr. Blonk lijkt het te gaan gooien op een eventueel niet afgegeven vergunning en of er door de organisatie voldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen alsof dat hier een geval van eigen schuld is en de verdachte zich als bestuurder keurig heeft gedragen. Lijkt me geen sterk verhaal van haar.

 11. @ Martin. Terwijl hij eigenlijk niet eens die moeite hoeft te doen, want hij gaat (1) een flutstraf krijgen die hij (2) ook nog eens niet hoeft uit te zitten.

  Zijn advocaat zal wel gehele of gedeeltelijke ontoerekeningsvatbaarheid op het moment van het delict bepleiten.

 12. MRO, drie verscheurde families op de tribune en een dader die die in vuile jeans en gescheurd t-shirt ongeinteresseerd de rechter te woord staat en zijn advocaat wat ongemeende excuses laat oplepelen, want de macho die hij was toen hij met 120 km over de EEG weg scheurde was hij gisteren niet meer.

 13. N. d. S. liep lachend de rechtszaal uit. Begin september wisselt hij weer eens van advocaat en wordt de zaak uitgesteld tot februarii 2015.

  Terwijl hij eigenlijk niet eens die moeite hoeft te doen, want hij gaat (1) een flutstraf krijgen die hij (2) ook nog eens niet hoeft uit te zitten.

  En zo wordt hij in de watten gelegd terwijl drie verscheurde families op de tribune het met afgrijzen aanzien.

  Het wordt hoog tijd dat Nederland ingrijpt bij het Openbaar Ministerie hier.

 14. Wellicht verstandig de definitie van moord eens op te zoeken.
  Verder heb ik nergens kunnen vinden wat de snelheid
  van het voertuig was op het moment van het ongeval.
  Laat het recht zn loop toch eens hebben.
  Zou je voor jezelf ook willen.

 15. Schandalig dat het OM de nabestaanden weer maanden moet laten lijden, terwijl het dan meer dan een jaar geleden zal zijn dat 3 wandelaars met absurde snelheid werden aangereden door iemand zonder rijbewijs.

  De reden? De dader heeft een nieuwe ratvocaat die het dossier weer moest inlezen en ook met domme vragen kwam die in de week na de drievoudiige moord al beantwoord had kunnen worden (‘was er voor de loop een vergunning afgegeven?’).

  Als de dader in september weer een nieuwe ratvocaat neemt wordt de zaak weer verdaagd. En het slappe incompetente OM (tijdens de zitting vandaag deden de microfoons het niet en had het OM haar files niet compleet) vind het allemaal goed.

 16. Moet daarvoor een dossier worden ingezien? Wat is dat voor onzin. Iedereen en dus deze nieuwe advocaat weet dat N.d.S. schuldig is aan 3x moord. Opsluiten die vent!

 17. Dus een jaar na dato zal hij nog steeds niet terecht staan voor zijn moord op drie onschuldige mensen? Vreselijk.