• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

OnbemandVliegtuigAanpakCriminaliteit060114 (2)CURAÇAO – Er moeten strikte regels komen voor het gebruik van civiele drones. Dat heeft de Europese Commissie vandaag voorgesteld. De nieuwe regels moeten de veiligheid, privacy, databescherming en aansprakelijkheid waarborgen.

Volgens de Europese Commissie worden drones al veel ingezet voor allerlei doeleinden en is de potentie van de nieuwe technologie groot. De regels voor de op afstand bestuurbare vliegtuigjes zijn echter vaag. Bovendien verschillen ze per land. Daar moet volgens de Commissie een einde aan komen.

Veiligheid en privacy
“Civiele drones kunnen bijvoorbeeld bruggen inspecteren, natuurrampen zoals overstromingen volgen en zeer nauwkeurig gewassen besproeien. Er zijn allerlei soorten drones (…), maar veel mensen, onder wie ikzelf, maken zich zorgen over de veiligheids- en privacykwesties die deze apparaten met zich meebrengen”, aldus eurocommissaris voor vervoer Siim Kallas.

Maatregelen
Het doel van de regelgeving is volgens de Commissie om Europese bedrijven uit te laten groeien tot wereldleiders, maar er tegelijkertijd voor te zorgen dat alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen genomen zijn. “Als er één moment is om dit op Europees niveau te regelen, dan is het wel nu. Op afstand bestuurbare vliegtuigjes gaan, vrijwel letterlijk, grenzen overstijgen en de industrie staat nog in de kinderschoenen. We hebben nu de kans een set regels af te spreken waar iedereen mee kan werken, net als het geval is voor grote vliegtuigen”, aldus Kallas.

© Novum

1 reactie op “Europa wil strikte regels voor civiele drones”

 1. Regels. Strikte regels.
  Regels zijn altijd een beperking van wat je hebt.
  Je mag minder. Dat is het principe van een regel.
  Minder vrijheid minder mogellijkheden.
  Muren.
  Belemmeringen.
  Verantwoordelijk ja dat was je altijd al met alles, regels maken niet dat je meer of minder verantwoordelijk bent. neee, maken alleen dat je minder mag.
  Ben je beter af met meer regels. In het algemeen niet.
  Want alleen regels doet niks.
  Handhaving, controle sancties.
  Regels en dan wat,

  De 10 geboden zijn een basis voorbeeld van regels.
  Gy zult niet.. Gij zult.
  Maar het is ook een begin van verantwoordelijkheid.
  Vraag niet wat doet mijn land voor mij vraag wat kan ik doen voor mijn land.
  En wie is verantwoordelijk.
  Dat zijn we allemaal.