• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Ryan-Higgins1-150x150CURAÇAO – Als het aan de Amerikaanse internetondernemer Ryan Higgins ligt, wordt Sint Maarten het eerste Bitcoin-eiland ter wereld. Hij verblijft al enige tijd op het eiland om het gebruik van bitcoin te promoten. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Onder de naam Max Wright schreef Higgins samen met internet-miljonair Jarrod Dennis ‘The Bitcoin Revolution’ over de opkomst van de virtuele munteenheid.

Toeristenindustrie
“Bitcoin kan een weldaad zijn voor de toeristenindustrie als Sint Maarten zich profileert als bitcoin-eiland,” zegt Higgins. “Bitcoin-enthousiasten van over de hele wereld zouden heel graag hier naar toe komen om hun bitcoins hier in het paradijs uit te geven als zij breed geaccepteerd zouden worden.”

Waarde munt
Tijdens een informatiebijeenkomst in een plaatselijk restaurant noemde Higgins bitcoin “de beste investeringsmogelijkheid van dit moment.” De waarde van de virtuele munteenheid fluctueert echter heftig. De waarde is op dit moment 450 dollar, maar Higgins geeft toe dat investeren in bitcoins een wild avontuur is. “Het kan morgen crashen naar 250 dollar of naar nul,” zegt hij.

Gedecentraliseerd
Vooralsnog is de bitcoin-promotie op Sint Maarten niet over een breed front aangeslagen, hoewel er enkele ondernemers zijn die hebben aangegeven de virtuele munt als betaalmiddel te gaan accepteren. Als een gedecentraliseerde munt is de bitcoin vrij van de invloed van banken en creditcard ondernemingen. Betalingen kunnen wereldwijd anoniem worden gedaan en een overschrijving is volgens Higgins in “tien minuten gepiept.”

Bijeenkomst
Met gevoel voor theater vertelde Higgins op de voorlichtingsbijeenkomst: “Als amazon.com al haar zaken in bitcoin zou doen, zou de jaarlijkse winst verdubbelen tot twee miljard dollar.”

www.versgeperst.com