• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vermistCURAÇAO – De Panamese hulpdiensten zetten vandaag alles op alles om de twee vermiste Nederlands vrouwen te vinden. Sinds de zoektocht naar de 21-jarige Kris Kremers en 22-jarige Lisanne Froon van start ging, worden vandaag het grootste aantal reddingswerkers tot nu toe ingezet.

Tussen de vijftig en zestig man gaan zoeken naar de twee.

De reddingswerkers beginnen vanaf 04.00 uur Nederlandse tijd met zoeken rond de plaats Boquete, waar de vrouwen dinsdag het laatst gezien zijn. Naast de reddingwerkers zijn er ook zo’n veertig vrijwilligers en lokale indianen die helpen. Woensdag kwam de zoektocht naar de twee op stoom.

Scenario’s
“Wij houden vooralsnog alle scenario’s open”, zei de woordvoerder gisteravond. Mogelijk zijn de twee op eigen houtje een wandeltocht gaan maken die zij aanvankelijk met een gids zouden ondernemen. Daar gaan de hulpdiensten nu althans vanuit. De zoektocht wordt vandaag uitgebreid tot aan de kustregio voor de eilandengroep Bocas del Toro.

Kou
Gisteren bleef de zoektocht naar de twee wederom vruchteloos. De kou die ‘s nachts heerst in het gebied vormt volgens de woordvoerder van de hulpdiensten het grootste gevaar voor de vrouwen. Familieleden van de vermisten reizen momenteel af naar Boquete om te helpen bij de zoektocht. De Nederlandse ambassadeur in het Midden-Amerikaanse land, Wiebe de Boer, is ter plaatse.

Beloning
Ingrid Lommers, de Nederlandse directeur van de school waar de twee Spaans studeerden, liet gisteren weten dat een beloning van 2500 dollar is uitgeloofd voor tips die leiden naar de vindplaats van de twee.

© Novum

1 reactie op “Grootste zoekactie vermiste vrouwen Panama van start”

  1. Heeft er iemand laatstelijk nog gechecked of Joran nog steeds achter slot en grendel zit in Peru ?