• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vermistCURAÇAO – De twee vermiste vrouwen in Panama zijn dinsdag voor het laatst gezien toen ze wat dronken bij een restaurant in Boquete. Dat is uit het onderzoek gebleken, zei ambassadeur Wiebe de Boer vandaag op Radio 1. Hij is naar het gebied afgereisd.

Tot nu toe was de taalschool waar ze Spaans studeerden de laatste locatie waar Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) werden gezien. Dat was rond 13.00 uur dinsdagmiddag. De autoriteiten hebben volgens de ambassadeur veel gedaan om de vrouwen te vinden. Zo zijn agenten langs paden en bossen gegaan in de hoop een spoor van de twee te vinden.

Zoektocht
Ook is aan indianen in het gebied gevraagd of ze de vrouwen hebben gezien. “De hulptroepen hebben ook foto’s bij zich van de meisjes.” Verder hebben de autoriteiten ondanks het soms gevaarlijke weer een helikopter ingezet. Alle inspanningen hebben tot nu toe niks opgeleverd. Vanaf zaterdag zoeken twintig vrijwilligers mee, liet de ambassadeur weten.

In leven
Over hoe groot de kans is dat de twee nog in leven zijn wilde De Boer zich niet uitlaten. “In het hooggebergte heb je grote temperatuurverschillen. Op twee kilometer hoogte kan het fris worden.”

Geen bedreiging
Het gebied staat volgens De Boer niet bekend als een onveilige plek. De criminaliteit zou vergelijkbaar zijn met de rest van Panama. “Het is geen grote bedreiging.” De ambassadeur wees erop dat er veel Amerikaanse en Canadese pensionado’s in de regio wonen. “Er komen daar ook veel toeristen.”

© Novum

www.versgeperst.com