• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

rechter CURAÇAO – James Murray is op vrije voeten gesteld. De woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM), Norman Serphos, heeft dit bevestigd. Murray vermoordde op 23 mei 1979 Darly Lai, waarna hij veroordeeld werd tot een levenslange celstraf. Door zijn gezondheid is hij nu echter vervroegd vrijgelaten.

Murray bracht het meisje om met messteken in haar rug, hals en buik. Hij vermoordde haar naar eigen zeggen om wraak te nemen op de tante van het meisje, die de relatie met hem had verbroken. Het lichaam liet hij achter op de vlakte van Hato. Murray heeft nooit berouw getoond en leidt aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis met psychopathische en narcistische trekken. Hij heeft ruim dertig jaar in de cel gezeten in het Korrektie Instituut Aruba, maar is nu terminaal ziek.

Eerste gratieverzoek
Door nieuwe wetgeving op Curaçao heeft een tot levenslang veroordeelde het recht om na twintig jaar opnieuw geëvalueerd te worden. Murray deed een verzoek tot gratie, maar op 21 september 2012 oordeelde de rechter dat Murray niet vervoegd vrij kon komen.

Tweede gratieverzoek
Een aantal maanden geleden heeft de advocaat van Murray wederom een gratieverzoek ingediend, maar ditmaal om humanitaire redenen en dat is nu toegekend door de gouverneur. Dat zegt de woordvoerder van het Openbaar Ministerie Norman Serphos tegenover Radio Hoyer 2. Volgens het OM zijn er meerdere adviezen gevraagd door de gouverneur waaronder aan het OM. Wat het advies van het OM was en of dat positief of negatief was, wil de woordvoerder niet zeggen. “Het OM wordt wel vaker om advies gevraagd en daar doen wij nooit uitspraken over”, aldus Serphos.

Ziek
Murray is ernstig ziek en werd al eerder overgebracht naar Curacao voor behandeling. De toestand van Murray is de afgelopen maanden verslechterd en hij zou niet lang meer te leven hebben. Volgens het OM zal Murray naar Aruba worden overgebracht.

Norman Serphos in gesprek met Rick Hart.

8 reacties op “Murray krijgt gratie na ruim 30 jaar gevangenisstraf”

 1. Veel dictators en nazis hadden ook allemaal gezondsheidsproblemen en werden vrijgelaten om daarna gewoon nog 30 jaar in goede gezondheid door te leven.

 2. Het onschuldige meisje is als dier in the middle of nowhere geslacht en zij laten de monster die haar pijn heeft gedaan gewoon los. Wie zegt dat hij niet meer zo iets kan doen voordat hij overlijdt?

 3. Levenslang is levenslang, geen spoortje berouw, geen greintje menselijkheid… waarom dan wel menselijk behandelen?

 4. Het meisje kon ook niet naar huis om te sterven. Waarom hij wel?

 5. De rechtbank heeft zijn sociale kant laten zien i.p.v eigen belang.Ik citeer:sociaal boven eigen voordeel.

 6. @ Tuna,

  Denk dat er nog wat anders achter zit.
  Murray schijnt niet meer uit zijn bed te kunnen oftewel heeft volledige verzorging nodig en in de gevangenis hebben ze daar simpelweg het personeel niet voor. Hij mag ook zonder bewaking niet in een ziekenhuis, dus de kosten rijzen de pan uit.
  Dan is gratie de meest simpele oplossing…………zijn namelijk alle kosten voor Murray zelf (of zijn familie).
  Praktisch gezien dus best een slimme zet.
  Alleen vervelend wanneer hij over een maand weer aan de snek staat en blijkt dat hij toch niet zo ziek was. Maar dat zie ik niet snel gebeuren.

 7. Tja… Er lopen ergere rond.

 8. In 2012 : https://www.versgeperst.com/nieuws/172880/james-murray-niet-vervroegd-vrij.html
  En : https://www.versgeperst.com/nieuws/154058/vrijlating-james-murray-risicovol.html

  Mensen kunnen in de gevangenis sterven, onmensen zeer zeker.
  Iemand die twee jaar geleden nog als een gevaar voor de samenleving werd gezien, en nooit enige vorm van berouw heeft getoond, sterker nog ; beweert dat hij het zo weer zou kunnen doen, die moet je zo ver mogelijk van de maatschappij houden, ziek of niet.