• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechterCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) blijft volharden dat Ramonsito Booi en Burney el Hage vervolgd moeten worden voor corruptie. Op 2 april heeft het OM cassatie aangetekend tegen de uitspraken van het Hof, waardoor de zaak nu wordt voorgelegd aan de Hoge Raad in Den Haag.

Dat meldt Caribisch Netwerk.

Hoger Beroep
De cassatie is naar aanleiding van de uitspraken van het Hof (in een tussentijds hoger beroep) om Booi en het echtpaar El Hage toch niet te vervolgen voor corruptie. Daarnaast lopen de strafzaken zelf, die op 24, 25 en 26 maart zijn behandeld in de rechtszaal. Op 15 april doet het Gerecht uitspraak.

Verschil inzicht
Volgens woordvoerder Norman Serphos van het OM heeft het Hof het bevel te beperkt uitgelegd. “Het OM heeft het ruimer geïnterpreteerd en te goeder trouw uitgelegd. Daarom moeten de corruptiefeiten wel worden meegenomen. Het verschil van inzicht tussen het OM en het Hof moet aan de Hoge Raad worden voorgelegd.”

Uitspraak el Hage-Cicilia
Serphos zegt dat het OM niet in cassatie gaat tegen de uitspraak van Ginia el Hage-Cicilia. “Met die uitspraak zijn we het eens.” De inhoudelijke behandeling van de Zambezi-zaak was aan het begin een tegenslag voor het OM, toen een aantal proces-verbalen als bewijsstukken werden afgewezen. Ook kreeg het OM kritiek over het Zambezi-onderzoek en de bewijsvoering.

Besluit
Het is niet bekend of het besluit om in cassatie te gaan vóór of na de behandeling is genomen. Serphos: “Het is niet relevant wanneer het besluit is genomen. Feit is dat het OM cassatie heeft aangetekend.” Dit betekent dat de Zambezi-zaak nog langer voortduurt voor de verdachten.

2 reacties op “‘Booi en El Hage moeten vervolgd worden voor corruptie’”

 1. Mee eens; “‘Booi en El Hage moeten vervolgd worden voor corruptie’” !!

 2. heel goed dat het OM doorzet.
  deze mensen kunnen met gestolen geld wel een dure advocaat betalen.
  geld dat ze gestoeln hebben van het volk.