• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

IMG_1386CURAÇAO – Drie ministeries werken sinds anderhalve maand nauw samen op verschillende gebieden. De ministeries van Onderwijs, Sociale Ontwikkeling en Gezondheid overleggen sinds medio februari wekelijks over onder meer kinderen in de leeftijdscategorie nul- tot vierjarigen (de voorschoolse educatie).

Dat meldt Radio Hoyer 2.

Irene Dick
Het initiatief voor deze samenwerking is afkomstig van minister van Onderwijs Irene Dick. De voorschoolse educatie is één van de speerpunten van Dick. Of deze samenwerking nieuw is, weet ze niet, maar ze weet wel dat de inter-ministeriële samenwerking na 1997 niet geïmplementeerd is.

Vijf ministeries
Dick heeft twee weken geleden tijdens de ministerraad meerdere punten naar voren gebracht, die in de toekomst ook inter-ministerieel zullen worden aangepakt. Welke dat zijn, wil ze nog niet zeggen, maar er zullen dan in ieder geval vijf ministeries samen gaan werken.

Irene Dick in gesprek met Rick Hart.

7 reacties op “Samenwerking ministeries sinds anderhalve maand”

 1. Dus dit betekend dat er eerst helemaal geen samenwerking was? Geen wonder dat zij elkaar altijd met niet mooie woorden bekogelen

 2. Het Regeerprogramma had het aangekondigd. 15 ambtenaren gaan samenwerken.

  “Operationaliseren van interministeriële samenwerking tussen stakeholders bij voorkomen van Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, waarbij nadruk ligt op rol van gezin en school.” (citaat Regeerprogramma)

  Is er van de andere plannen ook voortgang te melden?
  De resultaten die ervan verwacht worden zijn volgens het regeerprogramma..

  1. Inventarisatierapport ministerie overstijgend projecten.
  2. Vastgelegde concrete werkafspraken.
  3. Projectorganisatie ‘in place’.

  Nu moeten we nog gaan snappen wat het voor de kinderen gaat betekenen, want dit is alleen maar “samenwerken”. Zijn er ook doelen inzake huiselijk geweld en kindermishandeling? Daar gaat het toch uiteindelijk om?

  Om “Bestrijden en voorkomen van (jeugd) criminaliteit en huiselijk geweld”

 3. Een prachtige verklaring, waarom een groot aantal belangrijke zaken hier nooit van de grond komt. Alle ministers hebben hun eigen koninkrijkje. Samenwerking binnen de regering haalt het nieuws. Volkomen absurd, maar het zal wel de schuld zijn van Nederland

 4. bijna geen 1 lkind kan zich wat herringeren tot zijn 4 jaar behalve op curacao natuuurlijk !!

 5. Ik heb het artikel 6 keer overnieuw gelezen, het staat er echt, ‘samenwerking’….

 6. @ Bomessa
  Hahaha er staat nog veel meer te komen……
  just wait and see

 7. Samenwerking tussen ministeries? Wat krijgen we nou? Het moet niet gekker worden.