CTEXCURAÇAO – Curaçao Technology Exchange N.V. (CTEX) is gecertificeerd op het gebied van constructie door het wereldwijd erkende ‘Uptime Institute’. Hiermee is CTEX het veertiende datacenter ter wereld en de eerste in Latijns-Amerika, dat zowel op design- als constructiegebied excelleert.

Naast CTEX hebben ook datacenters in Spanje, Brazilië, de Verenigde Staten, Luxemburg, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika en Canada deze certificering ontvangen. In 2013 kreeg het datacenter al een design certificatie.

Tier-IV certificaat
De Uptime Institute heeft een classificatie met vier niveaus ontwikkeld, welke wereldwijd erkend is als de standaard in vergelijkende onderzoeken naar datacentra. Het systeem van het instituut is al sinds 1995 in gebruik en is bij verstek de standaard voor de datacenterindustrie geworden. De Tier-IV certificaat is de hoogste, meest bindende certificaat die er te behalen valt.

7 reacties op “Wederom Tier-IV certificering voor CTEX”

 1. Zouden ze die stroom, onze hele dure stroom, ook misschien weer met hoge korting krijgen ??? Zodat het volk de rekening dubbel betaald ???

 2. Het Uptime Institute is een semi commerciele “Amerikaanse” organisatie met “Amerikaanse” regels. Ook juridische. In Europa heb je ISO

  There are two forms of Tier Certifications:
  Tier Certification of Design Documents
  Tier Certification of Constructed Facility

  Ze hebben eenTier-IV data center certificering voor de “constructie van het gebouw, utiliteit” gekregen.
  Tier IV – Fault tolerant site infrastructure
  Versimpeld zegt het iets over het gebouw en de voorzieningen daarin en omheen en niks over servers die je daarin kan plaatsen.

  Tier Certification of Design Documents is a prerequisite for Tier Certification of Constructed Facility.
  Tier Certification of Constructed Facility is a prerequisite for Tier Certification of Operational Sustainability.

  Operational Sustainability Certification, plat vertaald, hoe je de tent runt, is een opvolgende aparte certificering.

  Een van de eisen voor de Tier 4 classificatie vereist voor de stroom twee onafhankelijke (hoog)spannings paden èn “leveranciers”. ( typische USA eis)

  Een eigen generator telt niet. Dat en mede door de juridische redenen geeft dat je geen Tier-IV data centrums in Nederlerland zal zien. Tier 3+ net wel mogelijk In Nederland wordt er niet zo heel zwaar aan getiltd maar Amerikaanse klanten willen het graag.

  Dus hoe hebben ze dit nu voorelkaar gekregen… Hebben ze AquaElectra en BOO als 2 aparte leveranciers geteld ? Of is er ergens nog een kabel die we niet kennen ? Of is er een genrator plant die wel permanent mag draaien daar? Zijn die Schotte generators daarheen verhuist ??

  Die data centers zijn enorme energie slurpers mede ook door de benodigde koeling. Grote centra in de VS hebben eigen aparte energie centrales zelfs.

  Een schrijver bracht het al eerder naar voren zo’n koelkast bouwen op een door de zee en tropen zon verwarmd eilandje zal kosten technisch niet tot een van de meest rendabe projectjes behoren. Zelfs als je alles volgooid met “dure” zonne panelen. Of waren ze zo goed verziende dat ze de dalende olie prijzen voorzagen. En dat daardoor ook onze stroom prijzen, die tot de duurste ter wereld behoren, zouden kunnen dalen…

  Wel zijn er natuurlijk op Curacao mooie dubbele data kabels. Maar eigenlijk, ben ik wel benieuwd hoe ze die dan precies gebruiken.. Dat is ook een Tier-IV eis.. Hoe hebben ze dat nu aangetoond eigenlijk bij een test.

  Voor de verdere tier certificering zijn er ook juridisch privacy regels nodig.. Wederom ook een gevoelig puntje.. Want ja we “steunen” wel op Nederlands recht. Maar verdere echte Privacy regels hebben we voorzover ik weet niet op ons “eilandje” Er was naar ik me herinner eens een story waarbij bepaalde E-mails plots boven water kwamen… In handen van een data centrum directeur..

  Dus dit “Data centrum”, dat voor de leiding natuurlijk ene hele stapel lokale directeuren nodig heeft, zal denk ik tot de duurste ter wereld behoren. Dragen de “lokale” klanten dat ?

  Maar goed mijn grootste raadsel is, hoe ze nu die dubbele aparte stroom leveranciers hebben geregeld ?? Op ons door blackouts geteisterde eilandje. En ze dus hun certificering hebben gekregen.. En hier gooien de “Stroom” werknemers de boel al zelf plat.

  Misschien is er iemand die betere informatie heeft.

 3. Geen enkel gerenommeerd bedrijf gaat gevoelige data onerbrengen bij een bedrijf met een frauderende directie.

  Geen enkel gerenommerd bedrijf gaat gevoelige data onderbrengen op een onbekend eiland met een extreme criminaliteit waar je al beschoten wordt als je de aankomsthal van het vliegveld uitloopt.

  Geen enkel gerenommeerd bedrijf gaat gevoelige data onderbrengen op een onbekend eiland waar de regering openlijk aan de hand van de mafia loopt.

  Ctex is een doodgeboren kindje dat bij zijn verwekking al geen enkele overlevingskans had.

 4. Tier 4 data center considered as most robust and less prone to failures. Tier 4 is designed to host mission critical servers and computer systems, with fully redundant subsystems (cooling, power, network links, storage etc) and compartmentalized security zones controlled by biometric access controls methods. Naturally, the simplest is a Tier 1 data center used by small business or shops.

 5. Ach ja, de claim dat er maar een paar data centers zijn die dit certificaat heeft, lijkt één grote leugen, of het geeft aan dat het certificaat zelf, grote bullshit is!

  Tier IV betekent simpelweg dat aan de normale standaard voor een professionele server wordt voldaan, teweten:

  – 2 voedingsbronnen
  – 2 processoren
  – 2 harddisks

  Laat duidelijk zijn, dat elke professionele server die zelfs in een bedrijfsbezemkast staat, hier tegenwoordig aan voldoet!!

 6. Het AD van gisteren doet verslag van grootschalige fraude bij Ctex. De vraag is dan ook of deze certificering (een flut certificering overigens) niet bij elkaar gefraudeerd is.

  In dat verband is het lachwekkend om te zien hoe lovend ex Girobank directeur Eric Garcia over Ctex directeur Anthony de Lima sprak:
  https://www.youtube.com/watch?v=9dksqOruwP4

  Dankzij Eric Garcia die de financiering van Ctex ondanks alle waarschuwingen heeft doorgezet staat Girobank nu op omvallen.

  De Lima en Garcia, true Yu di Korsow’s…

 7. Al die certificeringen lijken mij een rookgordiijn dat opgetrokken wordt om de financiele problemen van Ctex te verdoezelen.

  Volgende maand kunnen we de Tier V certificering verwachten.