• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Aubert WielsCURAÇAO – De idealen van Helmin Wiels zijn niet meer terug te vinden in het huidige Pueblo Soberano. Dat is de belangrijkste reden voor Aubert Wiels, de broer van de vermoorde politicus, om een nieuwe politieke beweging op te richten, meldt Radio Hoyer 2.

‘Over de 80-20 regeling hoor je niks meer en er wordt niet meer gesproken over onafhankelijkheid en dekolonisatie.’

‘Speeltje’
Volgens Wiels zijn de speerpunten van Pueblo Soberano van vóór vijf mei verdwenen. De reden daarvan wil Wiels niet noemen, maar hij denkt dat de partij na vijf mei een ‘speeltje’ van iemand anders is geworden.

Nieuwe beweging
Na strubbelingen in de partij werd Aubert Wiels vorig jaar (tijdens een algemene ledenvergadering samen met voorzitter Donny Balentien) niet herkozen in het bestuur van Pueblo Soberano. Hij vindt het een jaar na de moord dan ook een goede tijd om met een nieuwe politieke beweging te komen. “We hebben een jaar geprobeerd om het gesprek aan te gaan met Pueblo Soberano om de partij te redden, maar dat draaide op niets uit. Wiels sluit niet uit dat de beweging uiteindelijk een politieke partij wordt en meedoet aan de volgende verkiezingen.

Aubert Wiels in gesprek met Rick Hart.

3 reacties op “‘Idealen Helmin Wiels niet meer in Pueblo Soberano’”

 1. @Tuna, alle partijen werken niet met partijplannen.. en alles is voor eigenbelang!

 2. Ik was (en ben) het met heel veel dingen die Helmin Wiels nastreefde niet eens. Ik kan me echter goed voorstellen waarom een hele hoop mensen op PS stemden. Het is in ieder geval een partij die hoop bood. Met nadruk voltooid verleden tijd. De huidige PS is door de huidige MP monddood gemaakt.
  Aubert Wiels: Sterkte en ik hoop dat je het voor elkaar krijgt om deze logge overheid in beweging te krijgen. Een jonge democratie heeft dit nodig.
  Soms vrees ik echter dat het nooit iets zal worden. Ik zie zoveel mensen die perse niet willen veranderen of meewerken. Het is zonde.
  De puinhoop die dit eiland zichzelf cadeau doet is schrijnend. Vuilstort, luchtvervuiling, een beroerde mentaliteit als het op werken aankomt en algehele apathie. Wellicht moeten er een of meerdere generaties overheen voordat men beseft dat het recht op zelfbeschikking meer is dan wijzen en klagen. Het is voornamelijk werken en uitvoeren. We zullen zien. Op dit moment heeft Curacao hoop nodig. Hoop in een verloederende, criminaliserende samenleving is beter dan wanhoop. Hoop geeft lucht en verwachting naar de toekomst.
  Ik hoop dat de nieuwe partij dit kan betekenen voor Curacao.

  Wiels: Sterkte!!

 3. Ben erg benieuwd naar het partij plan en waarvoor men de race aangaat, of was daar nog niet over nagedacht misschien ??