• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Timo Brouwer van recyclingsbedrijf Green Force is niet te spreken over het afval bij Koraal Tabak.

Het is weer zover, voor de zoveelste keer deze twee laatste weken worden mensen nabij Koraal Tabak vergast met rook die afkomstig is van de nieuwe landfill. Na een zeer hevige brand verleden week, worden elke dag weer kleine branden met veel rook waargenomen.

Het is niet de eerst keer dat Green Force en/of omringende bewoners dit aankaarten. Er wordt iedere dag afval gedumpt. De rotzooi wordt daarna in de fik gestoken met alle gevolgen van dien. Het afval bestaat namelijk niet alleen uit hout of biologisch afbreekbaar materiaal, maar ook uit plastic, huisgoed en ander soort afval. Dit zorgt ervoor dat er dioxines vrijkomen, waardoor de volksgezondheid gevaar loopt.

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft de milieuwetten nog steeds niet aangepast. Green Force vraagt zich af wie hier baat bij heeft om er zo lang over te doen? Misschien moeten de ambtenaren daar in het ministerie even leren hoe ze ‘copy’ en ‘paste’ moet gebruiken op hun computer.

Sinds 10-10-2010 zijn de milieuwetten non-actief, omdat de Nederlandse Antillen niet meer bestaan. Overal in die wetten waar Nederlandse Antillen stond, hadden ze (copy-paste) ‘land Curaçao’ kunnen plaatsen. Dan hadden ze tenminste een verouderde wet om mee te werken. Maar nu is er niets, dus kan niemand aangepakt worden. Hoezo kunnen andere wetten wel overgeheveld worden en deze niet? Dat ze verouderd waren weet iedereen, maar tenminste hadden we een houvast om de politie te kunnen sturen, nu kan en mag alles. Zo ook de illegale afvaldump bij Bullenbaai, zwavel- en afvalverbrandingen op het Isla-terrein, de afval- en grofvuildump bij Ronde Knip en ga zo maar door..

Ronduit schandalig! De regering beseft blijkbaar niet dat de volksgezondheid gevaar loopt, dat het nadelig is voor de toeristen die dit eiland bezoeken en dat de milieuvervuiling en de reiniging daarvan heel kostbaar is. Stukjes Curaçao gaan verloren en zullen nooit meer terug in oorspronkelijke staat gebracht kunnen worden. Al is het privé-terrein, dit doe je niet. Je laat het ook niet toe dat winkeliers in Punda hun afval ter plekke verbranden. Waarom elders wel?

timo

koraal tabak

10 reacties op “Ingezonden: ‘Koraal Tabak is een bende!’”

 1. Kom op TJ niet zo zeuren… jij smijt ook afval hier op VP :p

 2. @yu di korsou…jij woont zeker niet op st catharina ??? anders zou je zo geen onzin verkondigen …..by the way..by ons in de tuin gebeurd niets illegaals, associaals en zeker niets die de buurt of onze buren kan schaden….verschil met die rotzooi daar achter…..

 3. Je moet niet zijn bij de overheid maar bij de burgelijke rechter.

  Gewoon procedure onrechtmatige daad.
  Net zoals een tijdje terug met mal pais.
  Direct opeisbare boete. vorderen. Is het feestje zo over.
  Desnoods met een groepje. betrek verhurders en horeca erbij.
  Ik denk dat je zelfs een kortgeding kan aanspannen met een voolopige voorziening tot de bodem procedure is uitgevochten.
  Woont er geen enkele advocaat in st Cathrina die ook last heeft ?

 4. Misschien moet de betreffende minister via een kort geding gedwongen worden om maatregelen te nemen. De minister is verantwoordelijk voor deze problemen. Als de overheid geen maatregelen neemt kan de minister maar beter aftreden. Incompetent!!!!!
  Of zijn het de ambtenaren die niet weten hoe ze de millieuwet moeten aanpassen. Weg met deze lui!!! en zorg dat er ter zake kundige mensen aan de slag gaan.

 5. Koraal Tabak is prive terrein…niemand kan hier iets van zeggen. wat jij in je achtertuin doet moet je ook lekker zelf weten.

 6. En de Fam Bakhuis vangt F400.– per vrachtwagen, en de omwonenden mogen in de stank zitten. De windrichting welke gewoonlijk varieert tussen de 75 en 115 graden bepaalt het gebied waar dit te ruiken is en waar men soms dus domweg in de rook zit.

  Dit gebied beslaat alles tussen Beurs en tot men met Sunset Heights aan toe!!
  Gezien de gigantische hoeveelheden die daar liggen te smeulen en af en toe te branden kunnen we nog wel een paar jaar vooruit.
  En dit kan gewoon op Curaçao !!!

 7. Het is niet alleen Koraal Tabak (hoewel dat de enige plek is waar het in de brand staat), maar kijk gewoon om je heen en zie de rotzooi.
  Bij het nieuwbouw project te Zapateer kun je zo ongeveer over het plastic en de lege flessen rijden, het ligt helemaal vol.
  Vlak voor de afslag naar Zapateer, op de weg naar Sta Catharina is een kleine toko en een chinees restaurant. Daar ligt het aan beide kanten helemaal vol met plastic en glas.

  De plekken welke vorig jaar zijn schoongemaakt tijdens de opruimactie, liggen nu ook alweer vol.
  Achter het festival center is het niet een klein beetje afval, daar ligt gewoon groot vuil hoog opgestapeld.

  Hoe we onszelf ook voor willen doen………..we zijn en blijven VARKENS (en zelfs die houden hun gebied nog schoner).

 8. Sushi Korsow!

 9. Mensen nog niet door dat ”men” liever tussen vuilnes belten leeft dan er een gezond mlllieu van te maken???? Hoe meer je erover hebt hoe erger het wordt!!! Mischien als er niet meer over wordt gepraat, dat dit dan automatisch gedaan wordt net als vroeger!!! Korsow tabata hopi liempi!!!!

 10. inderdaad niet te geloven, het is hier rustig geweest gedurende maanden, afvalberg afgesloten rechts van landhuis koraal tabak, nu sinds enkele maanden zijn ze links begonnen met ingraven van afval..(tot daar toe), maar nu sinds 2 weken worden we bijna elke dag vanaf 17u vergast met stank en rook afkomstig van die plaats….dat familie bakhuis op zijn grond begraaft wat ze willen, maar dat je een hele buurt verpest met je stank, dat gaat niet meer !!!! dit moet stoppen….die stank is zelfs waargenomen voorbij st rosaweg !!!!! wanneer worden we hier op curacao eens wakker….?????? de gezondheid van honderden mensen op st catharina gaat blijkbaar niet op tegen het belang van enkele onozelaars…die het leuk vinden alles in de fik te steken…..brandweer werd al 3 keer opgebeld de laatste week !!!!! buiten leven zit er niet meer bij op st catharina, je moet konstant vluchten, en de gasten die komen ook nooit meer naar curacao want het stinkt en je wordt er ziek van !!!!! wordt weer eens vervolgd !!!!!