• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechterCURAÇAO – Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen heeft een onderzoek ingesteld naar de gang van zaken bij fiscalistenkantoor Taxand Curaçao. Dat meldt Advocatie.nl. Volgens Peter Muller zou zijn voormalige zakenpartner Judith Brewster zich schuldig hebben gemaakt aan fraude.

Daarnaast beschuldigt hij Muller en oud-bestuurders Manuel Candal en Roelof Vos van het voeren van wanbeleid. Leo Spigt (van Spigt Litigators) is aangesteld om het onderzoek uit te voeren en meer inzicht te krijgen in de frauduleuze situatie rondom Taxand. Hiervoor wordt de situatie binnen de organisatie vanaf 31 december 2010 onderzocht.

Persoonlijke doeleinden
In 2010 fuseerde het kantoor van Muller, Muller & Associates Financial Services, met het bedrijf van Brewster. Onder de nieuwe naam Taxand werd het kantoor geleid door beide. Tot Muller’s verassing maakte Brewster echter gebruik van de gelden van Taxland Curaçao voor persoonlijke doeleinden. In 2012 besloten ze allebei afstand te doen van hun directeurschap. Muller geeft aan nog steeds te wachten op zijn dividenduitkering.

Administratie
Oud-bestuurders Candal en Vos en de interim-bestuurder De bres lieten het Gemeenschappelijk Hof weten dat de administratie inderdaad niet in orde was. Hij zou zelf zwaar onder de maat zijn geweest in 2011 en deels ontbreken. De Bres is inmiddels ontheven uit zijn functie. “Deze feiten maken het aannemelijk dat Brewster terwijl zij bestuurder was, de belangen van haarzelf en/of die van aan haar gelieerde vennootschappen op ongeoorloofde wijze heeft vermengd met de belangen van het bedrijf”, meldt het Hof. Er zijn hierdoor gegrond redenen ontstaan om aan een juist beleid te twijfelen.

8 reacties op “Onderzoek naar wanbeleid bij Taxand Curaçao”

 1. Brewster had vorig jaar al een uitspraak aan haar Brewster broek.

  http://www.todaysxm.com/2013/06/17/judith-brewster-took-money-from-tc-account-court-appoints-manager-at-former-taxand-curacao/

  Geintje draait om een tax reforming contract van de overheid van st maarten.
  van iets van 11 miljoen dollar per jaar.. en een miljoen dollar voor Taxand curacao.

  http://www.advocatie.nl/de-roemloze-ondergang-van-taxand-cura%C3%A7ao

  De minister die het projectje uitbesteedde..
  Shigemoto werd later opgepakt op verdenking van fraude, valsheid in geschrifte en witwassen.

  http://www.smn-news.com/st-maarten-st-martin-news/9678-taxand-saga-and-investigation-continues-why-did-former-minister-of-finance-abandon-the-naf-5-million-project-to-strengthen-st-maartens-tax-system.html

  En mevr. Brewster: Judith Brewster is de zus van Ruth Boyrard-Brewster, schoonzus van Sarah Wescot-Williams toen de rechterhand van Hiro Shigemoto op de finance Department. Tada. en wie is mr’s Wescot Williams nu ook al weer.

  Maar het project werd eerst gefinancierd door Usona die er ook 5 miljoen in pompte..En toen werd het geleid door 2 curacao “consultants”…

  In die tijd was het druk met mensen (politici) die van curacao naar sint maarten vlogen..
  Zelfs uts was plots durk met allemaal dingen.
  Steeds weer hetzelfde.
  En dan zeggen dat we niet inventief zijn.
  In 2 dingen zijn we meesters. Het organiseren van feestjes en als geld valt “te verdelen”.

  En Peter. Ja die had boter op z’n hoofd die wist helemaal van niks. Die dacht een wereld deal te hebben gemaakt. Niks doen en een miljoen dollar vangen.
  Maar ja die haalde wel een shark z’n kantoor in en die shark roofde ook meteen zijn rekeningetjes leeg. En de dame, ja die ging lekker breed op vakantie.
  Agossie toch.

  Small boy talking to his dad reading a newspaper.
  Dad, I am considering a career in organized crime.
  Dad: “Government or Private Sector” ?

  I personally would suggest government, they never go to jail…

 2. @ kLAAS

  Leo Spigt (van Spigt Litigators, dit kantoor is niet de eerste de beste by the way.

 3. Peter, heel veel sterkte en succes !
  Nog scherper opletten bij een volgende keer.

 4. Ik denk niet dat Muller zelf vrijuit gaat. Hij is op zijn minst zeer naïef geweest en een slecht zakenman. Voor Taxand heeft Muller ook al grove fouten gemaakt en mensen beschadigd. Het zou me niet verbazen als er bij een onderzoek veel belastend materiaal naar voren komt, tenminste als het een serieus onderzoek gaat worden, gedaan door mensen met verstand van zaken en niet een of ander louche bureau van vriendjes van vriendjes die een rapport op afroep maken wanneer je ze wat geld onder de deur doorschuift.

 5. Goede actie van Muller, al mag de goede man zijn zaken ook wel eens beter op orde maken gezien het feit dat hij door zijn eigen personeel voor een groot bedrag beroofd werd.

  En dat was stelen, gen reuijlen.

 6. Toen wij pas op het eiland waren was Brewster onze “taxadvisor” ze kwam van E&Y en begon voor zichzelf (2006).
  Wij hebben de samenwerking opgezegd omdat ze te lui was en we overall zelf nog achterheen moisten.
  Treurig dat iemand zich in de jaren erna zo heeft ontwikkeld als ongeoorloofd zakkenvulster en oplichtster.

 7. Succes Peter! De ware aard van Judith B. zal nu boven water komen.

 8. 1-0 voor Muller