CocaineCURAÇAO – Een container vol bananen en 436 kilo cocaïne is vorige week woensdag onderschept in de haven van Antwerpen. De vracht was afkomstig uit Colombia en bestemd voor een bedrijf in Rotterdam dat fruit importeert.

De Belgische douane vond de harddrugs in het dak van de container, meldt het Openbaar Ministerie vandaag.

Verdachten
In een loods in het Brabantse Rucphen hield de politie donderdag drie verdachten aan. Het gaat om een 53-jarige Nederlandse man, een 49-jarige man uit Guatemala en een 26-jarige Nederlander van Colombiaanse afkomst. In de omgeving van de loods werd bovendien nog een 26-jarige Colombiaan uit Den Haag aangehouden.

Inbeslagname
De vier worden verdacht van de invoer van de cocaïne. De politie heeft woningen en loodsen in Rotterdam, Den Haag, Barendrecht en Rucphen doorzocht en daarbij mobiele telefoons, 8500 euro en administratie in beslag genomen. De verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

© Novum

5 reacties op “436 Kilo cocaïne in container met bananen uit Colombia”

  1. @ Sjaakie Mee eens, legaliseren die handel.

    After 40 years, the United States’ war on drugs has cost $1 trillion and hundreds of thousands of lives, and for what? Drug use is rampant and violence even more brutal and widespread.

    (Note; US$1 trillion = US$ 1.000.000.000.000,-)

  2. Lekker,….banaan met poedersuiker 🙂

  3. @ mister dope,en dat willen zou nou net niet omdat er dan veel mensen naar boven komen drijven en dat hoge posities in het opsporing onderzoek dan de lul zijn.

  4. dat had nog lang de eindstation niet bereikt. als met de hoge pieten willen vangen had je het nog langer moeten volgen

  5. Legalizeren die boel…