• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

indiaCURAÇAO – Minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling heeft onlangs de Indiase ambassadeur in Venezuela, Smita Purushottam, ontvangen. Tijdens de ontmoeting werd er onder andere gesproken over een mogelijke samenwerking tussen India en Curaçao

India is volgens Palm een interessante (economische) partner vanwege de technologische voorsprong.

23 reacties op “Palm wil samenwerking aangaan met India”

 1. Sander,

  Ik had wat type foutjes eerder.
  Ze hebben de top of de top Maar ook een vreselijk grote arme massa.
  Wat daar de redden van zijn dan ben je weer een jaartje verder.
  Vergis je niet dat het kasten system ook een waarde begrenzing geeft waardoor je dat de redden van positive van je leven kan geven. Ik zeg niet dat het goed is, maar de wereld heft gewoon vele vormen. hier reopen we ook al gouw dat het ergens anders aan ligt nietwaar.

  Tuurlijk is niet alles goed daar maar het is wel zo’n beetje het grootste land qua inwoners ter wereld. En vergeet niet wat China in een paar decennia voor elkaar heeft gekregen.
  Het is misschien maar goed dat het een een slapende reus is die zich vooralsnog op zich zelf richt omdat ze anderen niet direct nodig hebben. als een miljard mensen net zo fanatiek wordt als die groepjes in Syrie..pfeww.
  Je hebt het wel over iets dat bijna net zoveel inwoners heeft als heel zuid en noord amerika en Europa bij elkaar.
  En kasten system hallo… Amerikanen denken ook dat ze in Nederland op klompen lopen.
  En ja ze heben ook internet en cel phones daar. In Nederland had je ook verzuiling.
  Maar met aantallen bevolkiing van over het miljard en een groei per jaar groter dan Nederland zou ik me gewoon heel voorzichtig uitdrukken.
  Iedereen was altijd gefocusd op Europa en Usa en rusland en zo.
  Maar als Pakistan en India echt gaan knokken en dat doen ze eigenlijk al jaren.
  Vliegen wel de atoombommen heen en weer.

  Wat ik er mee bedoel te zeggen wie in godsnaam zijn wij op, dit piep piep piep kleine eilandje om te durven beweren zeggen dat we gaan “samen werken met India.
  Dan moet je op z’n minst aan grootheidswaanzin leiden of gewoon volslagen geschift zijn.
  Waarschijnlijk is beide van toepassing.

 2. Palm moet echt zijn huiswerk gaan doen. India had een voorsprong in technology maar sinds laatste jaren is dit vertraagd.

 3. Waar ik caramba niet over hoor is het kastensysteem en alle discriminatie en ellende die dat veroorzaakt..???

 4. Beste Fred

  Atoombom in vuurpijlvorm weet je wat er voor nodig is om zo’n ding te maken. En nee dat gaat niet zo makkelijk als in the anarchist cookbook staat.
  Weet jij hoe moeilijk het is om een film te maken. En dan bedoel ik niet turks fruit of de lift of zo. India heeft z’n eigen satelliten. En schiet ze ook zelfstandig de lucht in. In Europa moeten ze dat met elkaar doen. Ariadne..
  TajMahal, als een land zover terug toond wat z’n bouwkundige kwaliteit is (1632) zegt wel iets niet waar. En het is wel effe iets meer dan grachtpandjes in delftshaven.. Ik weet niks in Nederland te noemen wat maar een beetje in de buurt komt. Jij wel. En ja de haarlemmer meer was wel wat en de afsluitbare keerdam in de nieuwe waterweg ook maar Tajmahal is toch net effe iets mooier niet waar ?
  Die dokters. De grootste medische ontwikkelingen.. Tja en wie zijn dan de onderzoekers en waar komen ze vandaan. Medisch onderzoek is ook een heel groot gedeelte afhankelijk van geld. Nietwaar Farmaceutische multinationals… ? En het goed toepassen is wat mij betreft ook heel belangrijk. Je kan er laagdunkend over doen mar India is al jaren een grootmacht. Met een enorm potientieel. Die jongens werken keihard. Digitale steden.. ze zitten ook in de G20
  Amerika is vorlgens de regels ook gewoon een 2e wereld land. Ze hebben het duurste leger, gaan aan oorlog voeren failliet. Zijn eigenlijk al failliet, maar ze drukkken dollars en worden omhooggehouden door de rest van de wereld onder andere China Japan en Nederland en zo die ze blijven financieren. Amerika is een import land een mix van alles. In het algemeen in de huidige wereld, met 1,2 + miljard mensen.. Werkt de regel van de grote aantallen.
  Simpel gezegd als in Nederland 40% slim is dan heb je het over een krappe 7 miljoen mensen. En echt heel veel verder zullen ze nooit “kunnen” komen.
  Als in India 1% slim is dan is dat altijd nog een dikke 12 miljoen mensen. En als je kijkt naar de snelheid van ontwikkeling en wat ze investeren in onderwijs. Mag je er van uit gaan dat het best wel eens 20% kan zijn, dan is dat plots 240 miljoen mensen en zij kunnen ook groeien naar 40% nietwaar.. Dan is dat heel veel meer dan de USA heft aan inwoners. En dat ze groeien is zeker, ze zullen binnenkort of zelfs nu al groter zijn dan China zijn qua inwoners. In India worden er elke 3 dagen meer mensen geboren dan heel Curacao bijelkaar. 54.000 per dag. 20 miljoen per jaar.
  En als dus 0,01% van de mensen in India zou zeggen hee.. leuk eilandje. Dan heb je het over minimal zo’n 120.000 mensen.
  En dat betekend dat als ik jou was je toch maar eens een boekje Hindi voor beginners moet gaan zoeken. Of je Engels moet gaan bijschaven.

 5. Meneer Palm, U vind het hoogstwaarschijnlijk beneden uw stand om mijn vraag aan U te beantwoorden, maar niet getreurd ik heb wel een antwoord voor U. Leest u eens het boek White Tiger geschreven door Aravind Adiga waarin hij beschrijft dat India aan elkaar hangt van steekpenningen in de ruimste vorm en daar zou iemand als U wel eens meer van willen weten denk ik dan.

 6. Heeft palm niet een beetje indish bloed in zich ? of heeft hij een mooie indishe vrouw ontmoet .Palm moet leren erkennen dat wij zelf kei hard moeten leren werken voor wat wij willen . Alles is hier van een ander , Waarom niet gelijk CHina en Rusland om hulp vragen en Venezuela als woordvoerder gebruiken ,die zijn al goede vrienden en Curacao ligt op het Continent vaste stoep van Venezuela dus dan hebben we betere inversteerders dan Nederland ,de vraag is alleen ”’voor hoelang zullen we dat blijven .

 7. Met grote voorspring zijn Indiërs harde (intelligente) werkers. Is hier toch verboden?

 8. @ caramba:
  “India is volgens Palm een interessante (economische) partner vanwege de technologische voorsprong.”
  India is dus interessant voor Curacao vanwege de atoombommen?
  Bollywood is technologische voorsprong?
  Indiase dokters zijn de beste in de wereld? Als je de literatuur bijhoudt, weet je de grote medische ontwikkelingen en de doorbraken in de medicijnwetenschappen uit VS, Canada, Europa en Verre Oosten komen. India is gioed in het toepassen van wat bekend is, maar heeft geen “technologische voorsprong”.
  En wat heeft de tajmahal met technologische voorsprong te maken?

 9. Fred….
  India heeft z.n eigen atoombommen gemaakt.
  En niet gekregen…zoals nederland.
  Bollywood is groter dan hollywood.
  De dokters zijn de beste terwereld.
  Maar net als de vs de verschillen zijn enorm.
  Ze hebben de top of de top maar ook een vreselijk grore arme nassa.
  Maar bestaan wel al duizenden jaren.
  En taimahal is wel effe echt iets…

 10. Technologische voorsprong? Laat me niet lachen. Ze hebben een voorsprong in de toepassing van technologie zoals callcenters etc. vanwege de lage lonen!

 11. @Wimpiri, Genoeg indiers op curacao.. India is een economische wereldmacht. En curacao kan cactussen exporteren naar India..

 12. Samenwerken ? Hier zit het woord werken in en dat gaat niet samen met Curacao. Dus kansloze missie.
  En waarom zover van huis ? Lekker airmiles sparen, Palm !

 13. India , (1.240.000 eenMILJARDtweehonderdveertigduizend inwoners) is in zijn nopjes
  dat Curaçao (150.000 honderdvijftigduizend inwoners ) zich bereid heeft verklaard
  met India samen te willen werken. India hoopt dat door de kennis te gebruiken die
  op Curaçao aanwezig is dat de Indiaanse economie een geweldige boost krijgt.
  Zeker op het gebied van software ontwikkeling denkt India nog veel van Curaçao
  te kunnen leren!
  Met India zullen nog een aantal besprekingen plaatvinden om de puntjes op de i te zetten.
  Deze besprekingen zullen alle in India plaatsvinden.
  We zijn wel in concurrentie met Wuustwezel dat eenzelfde overeenkomst met India
  wil sluiten. Afwachten maar.
  (Naar verluidt zijn ook de verenigde Staten hevig geïnteresseerd om gebruik te maken
  van de kennis die op Curaçao aanwezig is).

 14. Meneer Palm, op welk gebied zouden wij dan kunnen/moeten samenwerken. Het antwoord hoeft niet meer dan één woord te zijn dus zo moeilijk lijkt mij dat niet of vergis ik me ?

 15. Schotte en Wilsoe waren daar toch al eerder heengegaan? wat er daarmee gebeurd?

 16. Ik denk dat de titel als volgt had moeten zijn:

  Palm wilt een reisje naar India

 17. Vraag mij af of Japan die miljoenen order bij de Aloe Vera plantage heeft geplaatst waar minister Palm het over had toen hij terug kwam uit Japan.

 18. Tijd voor Palm om plaats te maken voor iemand met verstand van zaken!

 19. India zo.n beetje 1200+ miljoen mensen. Laat je curacao vallen ergens boven india. Vindje het niet eens meer terug.
  Zegt de muis tegen de olifant terwijl ze over een brug lopen, wat stampen we lekker niet ?
  Op curacau kunnen we samen werken met niks.
  13 partijen ofzo.
  Samen werken met india… ja doen. Vind india ons eilandje leuk en komen er 0.01 mensen uit india hiernasr toe. Dan spreken we voortaan Hindi hier.
  En wordt heel curacao een free-zone.
  Palm heeft te veel Palm gedronken.
  Wel lekker dat bier.

 20. @Answer Met CTEX en de mooie regelingen voor de e-zone, moet je toch niet uitsluiten dat er nog wat van te maken is. Dacht niet dat daar de 80/20 regel gold en dat de belastingdruk daar is, zoals we die allemaal wel willen hebben. Qua infrastructuur van en naar Curacao ligt er genoeg. Off shore dus kansen.

  Maar lokaal zie ik er ook niets in.

 21. Answer heeft natuurlijk hartstikke gelijk, ik snap helemaal niets meer van Palm en zijn partido PAIS. Min.v. Justitie Navarro, ook zo’n PAIS paljas vertelt elke week op radio en tv sprookjes, onze nationale sprookjesverteller. Hij weet naar eigen zeggen precies wie de intellectuele daders van de moord op Wiels zijn, maar ze aanhouden, ho maar..Navarro is trouwens een pathologische leugenaar. PAIS, wat doen die gasten eigenlijk in de regering? Is partido PAIS wel Sjouwru-proof? Ik denk van niet. Is kabinet Asjes Sjouwru-proof? Helaas niet. Pueblo soberano? van hetzelfde laken een pak. Weg met die leugengasten!!!!!

 22. Answer, je ziet het verkeerd. Het enige waar Palm op uit is is snoepreis nummer 8,433.

 23. Het begint er nu echt op te lijken dat minister (!) Palm niet weet waar hij mee bezig is of wat van hem wordt verlangd. India heeft een grote voorsprong op technologie en dan met name op ICT-gebied. Vanwege traagheid van de Curaçaose economie kun je echter niet zomaar even India-ICT introduceren. Dan moet je eerst de infrastructuur en attitude van bedrijven en mensen alhier willen gaan verbeteren. Dus Palm, blijf lekker op dit eiland en verricht baanbrekend werk op bedrijvengebied. Het ene na het andere bedrijf gaat hier failliet en jij bent erachter gekomen dat India een interessante partner zou kunnen zijn? Tsssss…