• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

wubbo ockelsCURAÇAO – De eerste Nederlandse astronaut, Wubbo Ockels, is onlangs met zijn zeilschip ‘Ecolution’ aangekomen op Curaçao. “Met het bezoek willen de partijen een bijdrage leveren aan het promoten van een duurzame ontwikkeling van Curaçao”, meldt Gilbert Gouverneur van Ecopower International.

Om dit te realiseren worden er de komende maanden educatieve activiteiten georganiseerd met het zeilschip. Ecopower International: “Ecolution heeft als motto en leidraad ‘autonomie’ en is een demonstratief en educatief voorbeeld voor de interesse en acceptatie van een duurzame ontwikkeling op aarde. Ecolution is dan ook één van de iconen van de duurzame filosofie van Aruba geworden om in 2020 CO2 neutraal te zijn”.

Duurzaamheid
“Steeds meer mensen van mijn generatie willen dolgraag een paar jaar zeilen, maar dan met comfort en weinig risico. Ecolution biedt het voor mij. Comfort betekent voor mij vooral voldoende (duurzame) energie, elektriciteit en water. Ik wil die energie aan boord genereren en door innovaties een autonomie bereiken. Dat geeft plezier maar ook trots en vrijheid. Het is echt een droom die uitkomt”, aldus Ockels.

Ontwerp
Het zeilschip is ontworpen door Gerard Dijkstra. Het ontwerp draagt bij aan de energiewinning en opslag. Het schip maakt zo min mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen. De opgewekte energie wordt opgeslagen  in accu’s, die ook dienen als ballast voor de boot.

Meer informatie
Mocht je meer informatie willen over de de boot, dan kan je contact opnemen met Gilbert Gouverneur via telefoonnummer 5239893.

wubbo

5 reacties op “Eerste Nederlandse astronaut op Curaçao”

 1. Konsientisa Korsou den kua paspnan di Aruba? Wubbo ta skame di mas grandi den historia di Aruba! A paga e homber aki €500.000 pa trese e boto kens ei Aruba, i e boto ta para pornada! Ta pagando Webbo 30.000 florin pornanda pa Luna aki na Aruba! Korsou wak bon kiko bostan ta hasi!

 2. Ik vind het jammer dat Wubbo ziek is. Vele mensen zijn niet op de hoogte omtrent zijn gevecht om zijn zieke te overleven.

  Ik heb hem nog verleden week gezien op TV en al zijn gesprekken over zijn ziekte gevolgd.

  Ik wens hem sterkte toe en natuurlijk ook een verspoedige beterschap

 3. Mi ta spera ku Wubbo por konsientisa nos pa nos sigui den e pasonan di Aruba ku si a realisa su mes ku mester ta ku mester bira mas green i focus riba sustainable energy. A yega tempu!!

 4. en waar lift dat ding dan aangemeerd ??
  tsjonge tsjonge het belangrijkste punt vergeten jullie te melden of is het staatsgeheim ofzoooo

 5. Bon bini Wubbo,

  hopelijk kan hij iets betekenen voor het project Greentown.