• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

WereldstageCURAÇAO – “Door de verhoging van de prijs voor een toelatingsvergunning voor stagiaires wordt de kennis- economie, die de overheid zo graag wil, teniet gedaan.” Dat denk Maarten de Jong van Wereldstage naar aanleiding van de verhogingen van leges die per vandaag worden ingevoerd.

Dat meldt Radio Hoyer 2.

Vijfhonderd gulden
Volgens De Jong is de verhoging van nul naar meer dan vijfhonderd gulden niet te verantwoorden en hij wil hierover met de minister in gesprek gaan. “Ministers die kennisuitwisseling belangrijk vinden, willen vast nog wel eens kijken waar ze te snel zijn gegaan of hoe de verhoging gecompenseerd zou kunnen worden”, aldus De Jong.

Nederlandse studenten
De directeur van Wereldstage ontkent dat hij bang is dat Nederlandse studenten niet meer naar Curaçao komen en dus geen gebruik meer zullen maken van zijn services. Volgens De Jong zullen studenten op termijn wel over de extra kosten heen stappen.

Maarten de Jong in gesprek met Rick Hart.

17 reacties op “‘Kennisuitwisseling verdwijnt door verhoging leges’”

 1. Heb vernomen dat door deze wet nu makambas ook verplicht zijn hun originele Verklaring van rechtswege mee te nemen als je wilt vliegen… anders mag je het land niet in of uit ondanks dat je een sedula en paspoort hebt. en geloof me! immigratie is zeer strikt met het handhaven van deze regels! Ik stel voor dat de immigratiedienst hun mensen inzet bij de politie en het OM want die hebben mensen nodig die ook zo strikt zijn!

 2. Misschien een leuke 1 april grap van de overheid?

 3. Beste mensen, hadden jullie echt meer intelligentie van deze regering verwacht?

  Echt?

  Echt?

 4. ach je zultt merken dat we straks geen bediening hebben , geen toekomstige artsen die stage lopen, geen hulp van studenten die de belastingdienst willen helpen.twee keer per jaar komt er een nieuwe lading HBO, MBO ers aan op Hato met studie opdrachten en onderzoeken die nu blijven liggen jammer, voor ons land. Helmin heeft het gezegd onze stage lopers moeten voorrang hebben, zo gezegd eigen volk eerst. Nederland doet dat toch ook.

 5. Curaçao kan dit alleen doen als zij een van de machtigste landen zijn op de wereld…..which is not even in 1million years.

 6. @ Ton je slaat de spijker finaal mis. al die mensen die ik ken via kennissen of tegen kom op het eiland zijn vaak hier (vakantie) om te zien hoe het met hun kinderen gaat als zij stagiaires lopen. duizenden Ton?.

 7. Kennisuitwisseling?

  Stagaires komen hier zonder enige ervaring een paar maanden feesten. De enige kennisuitwisseling zal zijn de beste stranden en happy hours.

  Laten we onszelf niet voor de gek houden dat stagiares een verrijking voor het eiland zijn, ze zijn enkel in beperkte mate goed voor de economie want het zijn scholieren die niet veel te spenderen hebben.

 8. @zeepie, waar heb je het over?

 9. Natuurlijk gaan we gillen als een mager speenvarken, als Nederland dezelfde fee gaat invoeren voor stagiaires van Curacao en zal de discriminatiekaart6 ook weer getrokken worden. Mark my words.

 10. en niet te vergeten: iedereen zonder Nederlands paspoort moet deze kosten de eerste 5 jaar elk jaar voldoen en de volgende elke 2 jaar. Ook voor hun kinderen die hier op Curacao geboren zijn.

  Indien er te veel stagaires zijn tegenover “lokale” werkkrachten, kan je dit beter oplossen door een maximaal aantal stagaires op het aantal werknemers af te zetten. Bijvoorbeeld, per 6 vaste werknemers, maximaal 1 stagaire.

  Illigaliteit zal zeker toenemen.

 11. Ja… en het trieste is dat toeristen vanaf vandaag ook 100 gulden op Hato moeten betalen (kan gelukkig per pin) om een toeristen verblijf stempeltje te krijgen. Leuk al die kortzichtige akties van de huidige regering.

 12. Wanneer vragen stagiaires hier vergunningen aan? komen gewoon binnen met toeristenvisa en verdwijnen daarna weer. idd de immigranten die alles netjes via de regels doen worden hier door getroffen. en zal de kwaliteit en de service nu ook beter worden door al deze extra kosten?

 13. Het is nog net niet de kip met de gouden eieren slachten, maar het komt aardig in de buurt. Heb ooit een rapport gezien dat de inkomsten voor Curacao aangaf die voortvloeien uit stages op ons Eiland (stagiairs zelf, maar ook bezoekende familie, vrienden en kennissen) dat was werkelijk niet mis. Dus waarom nu de stage vergoeding zo verhogen is mij niet geheel duidelijk.

 14. door de verhoging zullen minder mensen de stage komen lopen van uit het buitenland.
  Maar nu kunnen onze mensen wel stage lopen, waardoor de jongere mensen niet meer kunnen zeggen dat ze geen kans krijgen.
  Ook de mentaliteit van onze lokale stage lopers zal moeten veranderen, anders kunnen we het wel schudden.
  dus er zijn voordelen aan het verhogen van de leges , maar ook nadelen.

  Geheel in de gedachte van Helmin Wiels die heeft gezegd minder stage lopers vanuit het buitenland gaat de regering te werk. Weer een belofte ingevld van en door de PS.

  wat ik nog niet begrijp is moeten onze rijksgenoten ook deze leges betalen, als dat zo is ben ik bang dat Nederland het ook gaat doen. Dan geen Bosman wet maar gewoon voor alles laten betalen, geen betaling geen toelating enz.

 15. Het is helemaal niet aantrekkelijk om curaçao binnen te komen. Curacao creeert onbewust barrieres voorzich zelf. Sluit zich af van buiten wereld.

 16. @ Maarten maak je niet druk,Heb je het nog niet door dat dit en 1 April mop is van de regering.

 17. Deze plotselinge schandalige verhoging van de prijs van een verblijfsvergunning van 5 naar 500 gulden geldt niet alleen voor (rijke) stagiaires.
  Ook arme emigranten uit Colombia, Dominicaanse Republiek, Haiti en Jamaica worden hierdoor getroffen.
  Het is gewoon een verkapte invoering van de 80/20 regeling door deze regering.
  Het aantal illegalen zal de komende jaren dan ook flink toenemen.
  Ik hoop dat deze regeling dan ook vlug ongedaan wordt gemaakt.