• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

dino bouterseCURAÇAO – Het vierkoppige advocatenteam van Dino Bouterse, zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, noemt de terrorisme-aanklacht tegen hun cliënt gebaseerd op ‘pure verzinsels’ en diens uitlevering aan de Verenigde Staten ‘onwettig’.

Ze doen dat in een lijvig dossier dat ze vrijdagavond hebben bezorgd aan de openbaar aanklager in New York.

Terrorisme
Bouterse jr. werd eind augustus vorig jaar in Panama gearresteerd en enkele uren later uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Daar werd hij in eerste instantie beschuldigd van wapenhandel en drugssmokkel, later werd die aanklacht opgevoerd naar terrorisme. Amerikaanse undercoveragenten hadden zich voorgedaan als Hezbollah-strijders en Bouterse miljoenen aangeboden in ruil voor onder meer valse Surinaamse paspoorten.

Amerikaanse undercoveragenten
De advocaten van Bouterse menen dat hun cliënt niet kan worden vervolgd voor terrorisme, omdat hij door Panama is uitgeleverd aan de VS op basis van een aanklacht waarin alleen sprake is van drugs- en wapenhandel. Ze benadrukken verder dat hun cliënt nooit contact heeft gehad met echte terroristen, maar met Amerikaanse undercoveragenten.

Val
Bovendien zouden die agenten de feiten bij Bouterse hebben uitgelokt door hem miljoenen dollars aan te bieden voor één vervalst paspoort, volgens de raadsmannen een duidelijk bewijs dat de Verenigde Staten hem koste wat het wil in de val wilden doen lopen.

Uitlevering
Nog volgens de advocaten stemde Panama enkel in met de razendsnelle uitlevering van Bouterse omdat de Verenigde Staten de Panamese president Ricardo Martinelli zouden hebben misleid. Martinelli zou via een diplomatieke nota zijn geïnformeerd dat Bouterse niet in een Panamese cel kon blijven, omdat de Hezbollah anders aanslagen zouden plegen om hem te bevrijden. “Een flagrante leugen, aangezien Bouterse helemaal nooit met de Hezbollah contact had”, schrijven ze.

Lokale wetgeving
De Amerikaanse undercoveragenten zouden zich op Surinaamse grondgebied ook bezondigd hebben aan lokale wetgeving, zoals het niet inlichten van de regering van Suriname over hun operatie en het binnensmokkelen van grote geldsommen zonder de douane in te lichten.

Ondervraging
Ten slotte hekelen zijn raadsmannen nog dat Bouterse tijdens zijn uitlevering al door Amerikaanse agenten in het vliegtuig werd ondervraagd, zonder dat hij goed op de hoogte was van zijn rechten als verdachte.

Levenslang
Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak tegen Dino Bouterse van start gaat. De Surinamer riskeert een levenslange celstraf.

© Novum

5 reacties op “‘Terrorisme-aanklacht tegen Dino Bouterse verzinsel’”

  1. Misschien kan de Bond van Wetsovertreders ook helpen..Die komen graag op voor de rechten van criminelen

  2. Als het over wapens en terreur gaat, is zelfs de president van Suriname van mening dat Dino bij de allerbeste jongens hoort.

  3. Arme Jongen.. Is een geode jongen..

  4. De wereld zit vol met onschuldige mensen, dit is weer zo’n duidelijk geval.

  5. RAT verdachten en RAT advocaten één pot nat. Dat de familie Bouterse vaker spreekt over verzinsels en onwaarheden als het hun zelf betreft is publiek bekend daar zij van leugens en bedrog in elkaar hangen.Reken er maar op dat de USA hem Bouterse jr aan de hoogste boom opbinden die zij in Amerika kunnen vinden, alleen al om zijn vader een hak te zetten en uit te dagen om verkeerde stappen te ondernemen,dat is de game Bouterse sr.